keskiviikkona, syyskuuta 13, 2023

II - Yhteenkuuluvuus -tuo ihmeellinen yhteishenki -

 |2655|432422|


Photo by IJL-Productions - OnePlus 7 McLaren

__

[092023] Kuvassa aito kansalaismarssi tilanteesta, jossa suomalaiset marssivat yhteisen asian puolesta - rasismia vastaan - eduskuntamme ohitse. On vain ajankysymys, jolloin identiteettiämme kasvattava ja yhteishenkeä lisäävä suora kansalaisdemokratia nousee pintaan ja valtaan - 

Tämä on hyvä muistutuskuva välikädelliselle edustuslaitoksellemme, mikä tässä kuvastuu osuvasti vallan portaina, joita pitkin kansa käy eduskuntaan - muun muassa yleisölehtereille kuulemaan välikäsisanaa. Demokratian seuraava kehitysaskel suorademokratiana olisi voinut olla kansakuntamme yhteenkuuluvuutta lisäävänä tapahtumana esimerkiksi suorassa kansanäänestyksessä liittymisestämme Natoon - tuota Nato-kansanäänestystä ei kansakunnallemme suotu - se estettiin |NATO


***


 - voisi koskettaa Meitä kaikkia!

Maailma on repeämässä kahtia - lännen paljolti masinoima vastakkainasettelu ajaa itää ja länttä erilleen --- |1

Samoin Suomessakin on raskastaakkainen vastakkainasettelu käynnissä - oikeistohallitus haluaa velkaantumisen torjuntavarjolla asettaa köyhät kyykkyyn ja herran nuhteeseen --- |2

|1 ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009850572.html -
HS-otsikko: "Maailman kauppajärjestö: Ilmassa on merkkejä kansain­välisen kaupan pirstoutumisesta"
-toimittajana STT/AFP
|1 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17737607/kansakuntien-tila---usa-kiina-ja-venaja -
|1 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17092596/usa-menettaa-maailman-johtajuutensa---vastakkainasettelu-idan-ja-lannen-valilla-kiihtyy -
"USA menettää maailman johtajuutensa - vastakkainasettelu idän ja lännen välillä kiihtyy!"
|2 ~ https://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/sakn-hallitus-aloitamme-jarjestollisen-valmiuden-kohottamisen -

"SAK:n hallitus: Aloitamme järjestöllisen valmiuden kohottamisen

SAK:n hallitus linjasi, että yksipuolinen ja ylimalkainen lakien valmistelu pakottaa etsimään keinoja saada työntekijän ääni kuuluviin"

__ __
Onko ratkaisua pulmaamme - kyllä on; se on kerrottu yhdellä sanalla, joka on mainittu jo otsikossa - se voisi reviireistäkin huolimatta olla maailmanlaajuista!__ __ __
[20U05] - Identiteettimme on väärään aikaan kadoksissa, mutta se on helposti löydettävissä kuuntelemalla itseään ja antamalla sen vaikuttaa sinä ainoana hetkenä, jota [suora]demokratiaksi kutsutaan.Identiteetti rakentuu vahvoista vaikuttajista, jotka aidosti haluavat edustaa valitsijoitaan

Politiikanhoito ei ole 'kyllä - kyllä, sulle mulle' peliä, vaan myös napakasti ei. Ratkaisevaa on myös radikaali äänestysprosentin muutos ylöspäin. Politiikan evoluution on otettava nyt todellinen muutos, se pienen pieni, mutta ratkaiseva uutuus:

Yhteenkuuluvuuden henki ja suora kansalaisvaikuttaminen

__ __
Evoluutio rakentuu tarkoituksenmukaisista ja koetelluista tapahtumaosasista - hitaiden muuttujien tahdissa -

.. ja tuloksena on lähes aina toimeen tulevampi rakenne, jossa on pienen pieni uutuus aikaisempaan. Näin hoituu myös laajasti koko maapalloa ajatellen globaali kehitys. Meneillään oleva kehityksen kausi suosii kulutuksen kasvua; erityisesti se toimii ihmisrikkaissa kulutusintoisissa maissa, kuten kauko-idässä; sen ottaen mallia lännestä, jonka taakkana on ympäristökehityksen suurongelma - kumuloituva ympäristötuho |3.

|3 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289 -
" .. USA on ylivoimaisesti eniten hiilidioksidipäästöjä aiheuttanut valtio menneen 171 vuoden aikana, käy ilmi ilmastokysymyksiin erikoistuneen Carbon Briefin analyysistä. USA:n osuus ajanjakson kokonaispäästöistä on 20 prosenttia .."


__ __
Länsimaalainen markkinamekanismi on omaksuttu ihailtavan hyvin näissä uusissa kulutusjuhlissa |4.

|4 Tänä päivänä maailman suurin kansantalous Kiina on jo ymmärtänyt, etteivät he voi enää jatkaa kasvuhokeman toistoa - Maapallomme loppuu ennen kuin ihmisen ahneus saada lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä! Mikäli kiinalaiset kuluttaisivat per asukas kuten yhdysvaltalaiset, ei muille sitten mitään jäisikään!

__ __
Länsimaalainen, meidän oma identiteettimme on hämärtynyt; emme enää puhalla yhteen hiileen (?)

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009841625.html -
Otsikoituna näin: "Eurooppa uhkaa hävitä teknologia­kisan Kiinalle ja Yhdys­valloille, varoittaa EU:n investointi­rahaston suomalais­johtaja"
-HS-toimittajana Jarno Hartikainen


.. ..
Emme keskitä voimavarojamme yhdensuuntaisesti; rakenteemme sosiaalisektorilla ovat luonnottoman raskaat, työn hintamme on liian korkea ja lisäksi vielä kulutamme näyttö- ja vertailutaloutta kuullen - velkaantuen yhä kiihtyvämmin - korkojenkin noustessa -yllättäenkö? ..

__ __
Emme suosineet omaa tuotantoa ja haluamme luulotella olevamme kekseliäitä ja aikayksikköön nähden tuotteliaita

Olemme aikaansaaneet yhden lyhyimmistä työviikoista ja haluamme olla lomilla pitkään. TV:n ja älykännyköiden katseluajat kasvavat ja uusien divaanisohvien kauppa käy hyvin -toistaiseksi,

.. vai ovatko jo laman - henkisenkin - merkit nousseet pintaan ja kulutukseen? Syntyvyyskin on romahtanut.

__ __
Kehittyvien maiden identiteettiä orastavasti kasvattaa itsetunto omasta tulevasta mahdollisuudesta vaikuttaa laajempiinkin ratkaisuihin, ikään kuin pituutta kasvamalla nähdään oman kotipiha-aidan yli - BRICS*?

__
Valtava kulutus vaikuttaa vakaasti kasvaen yhä väheneviin luonnonvaroihin

Esimerkiksi vielä toistaiseksi USA kuluttaa koko maailman bensiinistä noin 30%, mutta väestöstä se edustaa alle 5%.

Uudet kuluttajat kehitys- ja kehittyvistä maista ovat myös tulleet "ilmastosopimuksen uusjaolle"

Kaikkien raaka-ainevarojen kohtalona on joutua kiristyvän kilpailun piiriin; rahalla eli kansakunnan ostovoimalla saa toistaiseksi, ja etujen valvonnassa armeijalla pääsee. Uudet kulutusmaat vahvistavat armeijoitaan kiihtyvää vauhtia.

Uusia intressinvalvonta-asemia betonoidaan hyvää vauhtia meidän EU-kansalaisten harjoitellessa keskinäistä kisailua ja opettelemalla prosesseja, joissa suuret maat Kiina etunenässä ovat jo vaikuttavuusnousun vauhdissa - kiinalaisten noustessa jo vuonna 2015 USA' n ohi BKT/PPP -vertailussa; ihmispopulaatiollisella maailmanosuudellaan ~1,42/8,2.Nyt paalutetaan seuraavan vuosikymmenen suurvalta-asemia.

__ __ __
Herääminen!
Tosiasia on energiallisesti materiaalisen kulutuksen totaalinen vähennys!

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/puolitatko-kulutuksesi-pelastatko.html - 

"Puolitatko kulutuksesi - pelastatko mielesi ja maailmasi?"

..


__
126577


|  155  SUOMI24  630  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |__

2


Metsä on [biologisena kasvualustana] Suomen kulta -sanottiin

Nyt on herätty EU' n meille pakottamiin Venäjän pakotteisiin - metsämme eivät riitäkään ---

Yle-linkki ~ https://yle.fi/a/74-20049767 -
Otsikoituna näin: "Raakapuun hankkiminen on jo vaikeaa – professorin mukaan rahaa on nyt tehtävä laadusta eikä määrästä"
Yle-toimittajana Kalle Schönberg
Yle-ote: " .. Lopettamissyyksi metsäyhtiö ilmoitti tehtaan kannattavuusongelmat, jotka johtuvat erityisesti raakapuun tuonnin loppumisesta Venäjältä .. "__ __
Tarvitaanko maailmanpoliisia muun muassa raaka-aineiden jaossa?

http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html - 


USA:n valtahegemonia tulee vääjäämättä pienenemään ja uusia vaikuttajia nousee kauko-idästä ja kehittyvästä etelästä - BRICS.

Länsimaalainen markkinastrategia on perustunut halpoihin raaka-aineisiin, hyvään osaamiseen eli koulutukseen sekä rahan kanavoimiseen taitavasti.

Pääomat liikkuivat esteettä ja tekivät nopeimmin tuottaviin kohteisiin pesiään, kunnes niitä jälleen kotiutettiin, ja taas sijoitettiin - sijoitetaan uusiin tuottoalueisiin. Tästä "länsikotiin" jäävästä tuotosta menee suurin osa sijoittajille |S.

|S ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000009841625.html -
HS-ote: " -- Jos todella haluamme Euroopasta kilpailukykyisen suhteessa Yhdysvaltoihin ja Kiinaan, pääomamarkkinoita pitää kehittää. Luulen, että asiaa ei vielä ihan ymmärretä .. "
-Euroopan investointirahaston (EIR) toimitusjohtaja Marjut Falkstedt.


__ __ __
Osaaminen taas perustuu koulutukseen;

USA:ssa on halutuimmat yliopistot ja siellä opiskelee suuret määrät muun muassa kauko-idän nuoria. Heidän määrä ympäri maailman on valtava ja voimme vain kuvitella, millaisen määrän tietotaitoa he omaksuvat kotimaansa hyväksi (kuten muuten kaikki muutkin yrittävät tehdä). Samalla tavalla kauko-idän liikemiehet ulottavat lonkeroitaan yhä laajemmalle ja yhä useampiin maihin.

__
On menossa työn, pääoman ja osaamisen uusjako ja keskittyminen sinne, missä ovat suurimmat markkinapotentiaalit eli kuluttavien ihmisten määrä. Tässä kohdin on ymmärrettävä eräs vaikute Kiinasta - tavoite hillitä kulutusta, ja säädellä "oikeaa asukaslukua" - mainittakoon se, että vuonna 1957 kiinalaisia oli suunnilleen 650 miljoonaa. Entä vuonna 2057 ja vielä kauempana 2157?

__
On sanottu, että laatu korvaa määrän; näinhän se on, mutta kun suuresta määrästä saadaan systematiikalla myös suurimmat määrät laatua! -tämäkö on se kuuluisa kasvuhokeman mantra?

__ __
Uhkakuvia ei sinänsä ole [!]; on aivan normaalia, että maapallon mitassa tapahtuu kulutus- ja osaamiskeskittymien vaihtelua niin taloudessa kuin sotataidossa ..


-näin todetaan, tuntui se sitten pahalta tai hyvältä!


__ __ __
Ei ole kovin kaukainen aika, kun mongoliyhteiskunta kaanien aikana oli maailman suurin ja vahvin, kunnes se katosi. Hivenen kauemmin sitten Rooma ulotti rajansa maailman sen aikaisen suurimmaksi. Vielä taaempana oli egyptiläisten vaikutevuoro.Tänään elämme jo kiinalaisten vuosisataa***


__ __
Suomalaisen yhteiskunnankin on löydettävä yhteenkuuluvuutensa ja kadonnut identiteettinsä

Poliitikkojen on lopetettava itse opittu sanomaton hymistely keskinäisverkostoissansa. On aika tulla ulos kansan pariin ja haistettava eli olla "iholla", mitä tarvitaan, vaaditaan ja mitä muutoksia todella odotetaan.

Kansalaisten on kuunneltava radikaalisti itseään ja tehtävä sen "turvallisen" valinnan sijasta uusi linja ja pyöräyttää äänestyslappuun jotain sellaista, jota haluaisi, mutta kun ei vielä uskalla.

Vähintäänkin nyt seuraavista vaaleista kaikki voisivat rynnätä uurnille kertomaan kantansa aivan uuden tason äänestysprosentilla; näin myös tulee uutta väriä päätössaleihin, joista on sitten vääjäämättä lyhyt matka kansalaisten suorademokratiaan, joka taas kasvattaa yhteishenkeä ja kadoksissa olevaa identiteettiä.On tullut aika etsiä se kadonnut yhteenkuuluvaisuuden henki - Suomessa ja maailmalla!__

EKSTRA - Vastakkainasettelu kiihtyy kiihtymistään!


A - 08122018
Maailmallinen vastakkainasettelu kiihtyy!
[ 673 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - 3836 ]

B - 19092022
[ 508 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17569568/maailma-on-yha-syvemmassa-vastakkainasettelussa---lannen-ja-idan-valilla - 3621 ]
"Maailma on yhä syvemmässä vastakkainasettelussa - lännen ja idän välillä"
__


ILU-MEDIA

IJL-ProductionsKansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

120923 -Total Visits: 900102 Total Visitors: 128017       

220823 -Total Visits: 832204 Total Visitors: 125125


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e


Ei kommentteja: