torstaina, syyskuuta 14, 2023

On todellakin iso huolenaihe, jos virallisesti ministerimme -

 |2657|432658|

Photo by IJL-Productions

Viemärimedia kiihdyttää - lisää tämän tyyppisiä etusivuhuudahduksia löytyy täältähttps://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html - 


***


Case: Pjongjang & Moskova: Kim ja Putin

-- mollaa näin itsenäisten valtioiden järjestelmiä ja kansakuntia?

Yle-linkki: ~ https://yle.fi/a/74-20050034 -
Otsikoituna näin:
"On iso huolenaihe, jos Venäjä on näin altis neuvottelemaan Pohjois-Korean kanssa, lataa puolustusministeri Häkkänen"
Otteena: " .. Puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mielestä tilanne kertoo karua kieltä siitä, että Venäjä on valmis tekemään mitä vain Ukrainan sodan voittamiseksi .. "
-Yle-toimittajina Päivi Suikkanen ja Kai Jaskari__ __

PROLOGI - Historiakatsaus


On hyvä muistaa historiaa vuodelta 1945, kun Japani pitkäaikaisena miehittäjänä poistui Kiinan Mantshuriasta ja koko Korean niemimaalta, joka oli tuolloin yhtenäinen korealaisuus - satoja ellei jopa tuhansia vuosia.

Japanin vetäytyessä Korean niemimaalta - kaksi tuolloisen ajan voittajaa - Neuvostoliitto ja Yhdysvallat päättivät miehittää Korean niemimaan - US sotilasmaihinnousulla etelästä ja venäläiset pohjoisesta maarajan yli |1 - jakoviivaksi muodostui tuo nykyinen kahden korealaisuuden raja.

Miehityksen jälkeen syttyi monivaiheinen Korean sota |2, paljolti silloisen "mccarthyismi' n" |3 ajamana, jossa USA pelkäsi kommunismin leviämistä. Sama pelon aalto kahdentui Vietnamiin, josta USA vetäytyi hävittyään lähinnä kotirintaman vastustuksen vuoksi raskaasti pommittamansa sodan |4.

|3 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism -


Korean niemimaalta USA ei vetäytynyt, vaan jätti sinne raskaasti aseistetun armeijansa, joka yhä näinäkin aikoina harjoittelee sotaa eteläisten korealaisten kanssa |5 - vihollisenaan ja kohteenaan pohjoisen korealaiset.Nyt korealaisuus on kahdennettu - eteläiseen ja pohjoiseen osaan ja Korean sotaa ei ole vieläkään soviteltu rauhaan ja myöhempään yhdistymiseen.

__
Miksi suomalainen puolustusministeri Antti Häkkänen heittelee noin ajattelemattoman arveluttavia lausahduksia [
https://areena.yle.fi/1-63939299 - Yle Areena*] korealaisten tavoista elää ja vaikuttaa -vilahtaen eri yhteyksissä poliitikoiltamme ja asiantuntijoiltamme hylkiö-, paaria- ja roistovaltio nimittelyä ..


- milloin pohjoisen korealaiset ovat sotineet edellisen kerran verrattuna Yhdysvaltoihin?

* Areena otsikoituna: "Mitä Putinin ja Kimin lähentyminen merkitsee?"

__ __
Suuri vaara ilmentyy pohjoisten korealaisten osalta etelästä, jossa US Army ja USAF pitävät läsnäoloa ja taisteluasemia pohjoisen korealaisuuden pahimpana uhkanaan -

.. pohjoisen muistaen hyvin Korean sodan ja silloisen US Army' n ja USAF' in aktiivisen roolin myös hyökkäävänä osapuolena, mutta sinällään YK' n mandaatilla toimivana sekaantuja-armeijana; tosin oman sisällissotansa voittanut P.R.O.C Kiina rajan takaa pohjoisesta tuli apuun ja sota jäätyi tuohon nykyiseen valtiorajaan.

__ __ __
Suomalaiseen tapaan nähdä maailma sekaantumatta muiden itsenäisten sisäisiin asioihin -

.. pitäisi padota myös ministerin kielenkantoja ja vähintäänkin selvittää itselleen mikä on todellisuus tuolla Korean niemimaalla - Pohjois-Korea ei ole hylkiövaltio kuin maailmallisvähemmistöisen lännenmiehen mielestä!

Lännessä mielellään puhutaan Pohjois-Korean ydinaseesta suurena uhkana, jonka tosin on osaltansa YK turvaneuvostossa Venäjäkin kieltänyt.

Sopimuksista tulee pitää kiinni, kunnes niitä muutetaan ja tässä kohdin juuri herääkin vakava pohdinta miksi Israelin ydinasetta |6 ei ole YK' ssa kielletty,


.. eikä siitä lännessä puhuta halaistua sanaa - miksiköhän;

-- kokeekohan Israel uhkaa naapureistaan - entä Pohjois-Korea - onko sille uhkaa rajan takaa etelästä, kun muistamme USA n vuosittaiset sotaan lähdön harjoitukset nimettynä vihollisenaan juuri Pohjois-Korea!

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/03/loydammeko-uutisoinnista-jotain-mika.html -
"Löydämmekö uutisoinnista jotain mikä yhdistää Koreaa ja Israelia?".. ..

Eikö Suomelle sopisi hyvin asemoituminen rauhaan pyrkimyksenä tällä maailmankolkalla?

- olen varma että Kiina sen maailman suurimpana kansantaloutena mielellään hyväksyisi sen meille rooliksi - olihan pieniä vihjeitä jo annettu vuosia sitten |7 - Pekingistä ja Pjongjangista - Suomen suuntaan!

__ __
Maailma on kiihtyvässä tilassa kohden lännen ja idän vastakkainasettelua |8,

.. myös Korean niemimaalta katsottuna ja nyt Venäjä ajaa uutta maailmanjärjestystä - moninapaisuutena ja -arvoisuutena! Arvoitukseksi jää miten Koreoiden osalta syntyy kolmiyhteys - korealaisten, kiinalaisten ja venäläisten kesken --- syntyykö?

|8 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy -
"Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy"


__ __
Venäjä yhtenä maailman suurimpana viljatoimittajana voi auttaa korealaisia ravinnon osalta -

.. samoin avaruustekniikka kelpaa pohjoisen korealaisille, vastineeksi Venäjä saa jotain mitä se tarvitsee juuri nyt ..

-päättääkseen osaltansa lopulta Ukrainassa riehuvan itäslaavisodan, johon koko Nato on jo kiihtyvin asetoimituksin sekaantunut ja sotkeutunut uhkakuvaksi jopa taktiselle ja rajoitetulle ydinaseiskulle |E; sillä Venäjä ei voi voittaa koko Natoa perinteellisin asein! .. Tuosta juontuu riski koko Euroopan tulevalle rauhalle .. 


|E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/rajoitettu-ydinasesota.html

"Rajoitettu ydinsota"

__
126813|  207  SUOMI24  591  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |


__


Pahan akselin päässä on tietysti pahan valtakunta ---VIEMÄRIMEDIA


__

2


Entä kaikkinensa tapahtumasarja Ukrainasta - vuodelta 2014 -

.. kyse Kiovan Maidan-aukio, mikä olikaan US CIA' n rooli |9 tuossa vallankaappauksessa, jossa laillisesti valtaan valittu presidentti Victor Janukovyts syrjäytettiin -- ?

__
EKSTRAhttps://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/rajoitettu-ydinasesota.html -
"Rajoitettu ydinsota"


__ __
Korean niemimaa rauhoittuu Kiinan vaikutuksesta,

.. amerikkalaisten sotilaiden poislähdöstä ja pohjoisen korealaisuuden luopuessa ydinaseistaan, kun Kiina antaa kaikille koreaisille turvatakuut huomisesta ja tulevaisuudesta.

Lopulta myöhemmin koittaa yhteisellä niemimaalla "kahden järjestelmän ja yhden valtion systeemin" sulautuminen yhdeksi järjestelmäksi - ehkä esikuvanaan Vietnam, joka maksettuaan raskaan hinnan on nyt yhtenäinen valtio ja menestyksen tiellä tuossa Kiinan vieressä.

Olisiko tämä nyt sitten sitä maailmallisen moninapaisuuden ja -arvoisuuden ilmentymää uutena aikakautena, jolla tavoitellaan suurempaa keskinäisrauhaa ja yhteistä vastuuta ympäristötuhosta, joka on meille kaikille - koko ihmiskunnalle se todellinen yhteinen asia, joka täytyy - on pakko - huolehtia, mikäli haluamme Elää!

__
PS1.
Voisiko nyt näin puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) pohtia asioita pidemmälle ja samalla luoden Suomelle roolia rauhanneuvottelijana -

.. eikä vain olla täällä tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä sodankin aktivisti - juuri Ukrainassa, mikä onkin meille se vaarallisin tie, kun olemme sekaantuneet ja sotkeutuneet raskaasti muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin, .. 

 

- meitä sotilaallisesti uhkaamatta todellisuudessa mikään ja mistään.PS2.

" ..Yhdysvaltojen johtama sota oli saatu YK:n nimiin siitä syystä, että Neuvostoliitto boikotoi ratkaisevaa turvallisuusneuvoston istuntoa Kiinan YK-edustusta koskevan kiistan vuoksi. Suurvallalle kuuluvalla veto-oikeudellaan Neuvostoliitto olisi voinut estää turvallisuusneuvoston päätöksen vastata YK:n siunaamin toimin Pohjois-Korean hyökkäykseen, jonka tavoitteena oli niemimaan yhdistäminen Pohjoisen johdolla. .. " 

~ https://www.maailma.net/nakokulmat/korean-niemimaa-kylman-sodan-ulkomuseoVoisiko Koreoista löytyä yllättäen rauhanpolku myös Ukrainaan?


..

Viitteet:


|1 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Korean_jako

|2 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7ecd61ee-2972-4523-9e68-f84e1062b4cb

" .. Korean sodan aikana Yhdysvallat tiputti pommeja Pohjois-Koreaan 635 000 tonnin edestä .."

|4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Vietnamin_sota#Massiiviset_ilmapommitukset_ja_ilmasota

|5 ~ https://www.ksml.fi/paikalliset/2468223

"Poikkeuksellinen voimannäytös: USA:lta kolme lentotukialusta sotaharjoituksiin Etelä-Korean kanssa"

|7 ~ https://yle.fi/a/3-9582419

"Pohjois-Korea on valmis puhumaan 40 vuotta vanhasta velasta Suomelle –"

|9 ~ https://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2014/04/16/why-cia-director-brennan-visited-kiev-in-ukraine-the-covert-war-has-begun/ - 


--__


ILU-MEDIA

IJL-ProductionsKansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

120923 -Total Visits: 900102 Total Visitors: 128017       

220823 -Total Visits: 832204 Total Visitors: 125125


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

Ei kommentteja: