lauantaina, tammikuuta 23, 2021

HS uutisoi lännestä laitettavan aggressiivinen Venäjä herran nuhteeseen!

Kuva - piirros: ~ https://slideplayer.fi/slide/11956638/

"

”Me ja muut” Näkökulmia Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaan

"

...

Halutaanko tässä luhistaa nykyvenäläinen yhteiskunta - kurittamalla?

[1] - Eräs US:n suosituimmista presidenteistä (ollen nyt väistyneen Donald Trumpin suosikki ja esikuva?) - Ronald Reagan loi käsitteen "Pahan valtakunta".

Tavoite oli yksinkertainen - silloin teknologisesti intohimoinen 'Tähtien sota' suunnitelmalla haluttiin pilkkoa silloinen maailman suuruus ja ydinasesuurvalta - Neuvostoliitto.

 

Venäläiset eivät jaksaneet vastata Tähtien sodan taloudelliseen taakkaan

Valtio romahti ja syntyi panssarivaunun päältä uusi Venäjä etsikkoaikaansa, joka jatkui vielä nykyisen presidentti Vladimir Putinin aikana - erityisesti Saksan Gerhardt Schröderin vetovoimalla - sitten jälleen ajat muuttuivat.

Neuvostoliito halutiin pilkkoa, sillä tuolloin 350 miljoonalle venäläiselle oli aivan liikaa maata, raaka-aineita ja maapohjallista valtaa - pilkkominen onnistui ja Reagan iloitsi vapauden ja yritteliäisyyden voittaneen.

Arvioidaan ja nimettömyydestä tuotetaan informaatiota, jolla jopa uhotaan Venäjän kuriin laittamista - on tullut päätepiste, ja nyt käymme idän kimppuun kunnolla - näin nimettömyydestä arvellaan.

US-presidentti Joe Biden ei ole julkisuuteen itse kertonut muuta kuin, että Kremlin kanssa täytyy sopia ensitilassa ydinaseisiin* liittyvä eripura ja sopimuksettomuus.

Biden on oikeassa, mitä enemmän länsi sättii ja kiristää, uhkailee ja pakottaa Venäjää, sen enemmän se liukuu maailman suurimman talouden - Kiinan (bkt/PPP -IMF 2015) syliin.

 

Lännestä idän painostaminen ja vastakkainasettelun viljeleminen luovat ehkä kestämättömän talous- ellei jopa sotilaskaavan:

"Kiina + Venäjä > US + EU". Milloin tämä toteutuisi - se laittaa läntiset ajatuspajat oikeasti töihin miettimään maailmallisesti yhteiskuntamallien elinkelpoisuutta ja kehityssuuntaa.

Herää kysymys miten meiltä Suomesta näitä maailmallisuuteen liittyviä tarpeita, hakuisuuksia kuin tavoitteita ujutetaan lukijoille >

.

 

HS: ”Biden on ottamassa Venäjä-politiikkaan linjan, jollaista kukaan hänen edeltäjänsä ei ole valinnut sitten Neuvostoliiton hajoamisen

~  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007756646.html  

 

.

Nytkin tässä arvio / nimettömyys |1 on hatara lähtötilanne luoda juuri täällä meillä - idän ja lännen vedenjakajalla epäselviä ja jopa uhkaavia näkymiä

[2] - Tuo ydinasesuurvalta, edelleen maailman suurimpana raaka-aineiden lähteenä ja maaperähaltijana on 1300 kilometrillä kiinni meissä - Suomessa.

 

Emme halua Suomesta olla tässä idän ja lännen mittelössä miltään osin "taistelualusta"!

Olimme innoissamme kun aikanaan Euroopan suurvalta - Saksan kolmas valtakunta suunnitteli idän kurittamista - 'lebensraum’ ina' - syntyi 1941 Operaatio Barbarossa ja olimme siinä osasena, nimeltä Jatkosota.

Valtioviisautta tänään on tuntea tarkoin historiamme ja olla sekaantumatta vieraiden omiin sisäisiin asioihin, kuten nyt tässä HS-jutun arvionimettömyydestä halutaan innostaa sekaantumista kirittäen.

Onko nyt suunnitteilla tämän päivän "lebensraum" - saada elin-, sanan vapauden - kuin demokratian elintilaan idästä, sillä siellähän riittää maata, metsää, vettä, ravinteikasta peltopotentiaalia kuin raaka-aineita.

On kiire, sillä Kiina vähän kauempaa saattaa hamuta itselleen jo kokonsa puitteissa (1,4/7,8) näitä Venäjän rikkauksia. Lännen pitää ehtiä ensin - vyörytys itään alkoi Naton ja EU' n (0,44/7,8) kosiskeluin, jo Neuvostoliiton pilkkoutumisen ajoilta.

US (0,33/7,8) on herännyt ajatuspajoistaan - on kiire, sillä talous- ja sotilaskaava: "Kiina + Venäjä > US + EU" voi olla arkipäivää jo 10-25 vuoden kuluessa.

 

On viitteitä Kiinan 100V-suunnittelukomiteasta, että maailmaa hahmotetaan pois yhden käskijän mentaliteetista – kohden useamman napaisuuden moniarvoisuutta

US oli kiistaton mahti koko 1900-luvun, nyt tämä uusi vuosisata saattaa olla amerikkalaisen The Newsweek laatuaviisin kansijulkaisun "The China's Century" -mukainen?

Nyt kurittamaan Venäjää, se on edelleen liian suuri maa 140 miljoonalle (0,14/7,8) ihmiselle, eikä Kiinan 1398 miljoonaa asukasta saa päästää apajille – Venäjän sen jopa hyväksyen! (?)

 

Nyt löytämään oikeaa valtioviisautta meiltä Suomesta

Olemme kovin pieni (0,0055/7,8) - vain sekaantumattomuus ja puolueettomuus ovat meille se paras ulko- ja turvallisuuspolitiikka. e

 

..

|* HS-otsikko:The Washington Post: Biden aikoo jatkaa pikaisesti ydinase­sopimusta Venäjän kanssa

|1 HS-ote: ” … ”Aiomme laittaa Venäjän vastuuseen heidän piittaamattomista ja aggressiivisista toimistaan, joita olemme viime kuukausina ja vuosina nähneet”, hän totesi. Haastateltavan henkilöllisyyttä ei kerrottu aiheen arkaluontoisuuden vuoksi. … ”

 

 

..

Ilkka Luoma

 

..

PS. Tämä kirjoitus on lähetetty Ympäristöteollisuusyhdistyksen [ - https://www.ympäristöteollisuus.fi - ] sähköpostipalvelimelta. Tämä kirjoitus ei liity miltään osin yhdistyksen kannanottoihin, mielipiteisiin kuin tavoitteisiin edistää ympäristöteollisuuden menestystä ja edunvalvontaa. Kirjoitus on alekirjoittaneen henkilökohtainen mielipidekirjoitus.

HUOM! Usein vastaanottavat sähköpostipalvelimet hylkivät internetlinkkejä. Tämä kirjoitus on saatavissa kaikkine linkkeineen täältä ~ VU – alkaen 25.1.2021.

..

 

 

 

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; hanna.huhtamaki@hs.fi

Kopio:

ilkka.kanerva@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; ville.skinnari@formin.fi; Paavo Väyrynen; antti.lindtman@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; ville.tavio@eduskunta.fi
.