maanantaina, toukokuuta 22, 2023

Syyllisyydet sotiin ja sotasyylliset

 |2555|408676|


Kuva: ~ https://www.presidenttiristoryti.fi/elama-ja-ura/sotasyyllisyys-ja-vankila/


***Hyökkäys- vai puolustussota; valloittaja sekä puolustaja ---
- tarkan pohdinnan arvoinen - mitä mikäkin!

A - Vietnamin sota -US hyökkäyssota vieraalle maalle
B - Ukrainan itäslaavilainen keskinäissota - Venäjän sotaretki yhteiseen historiaan
C - Suomen Jatkosota aseveljenään Saksan kolmas valtakunta

__
Sotasyyllisyydestämme 1941-1944* - kun siitä edelleen yritetään kaluta kuin kaluttua luuta - löydämmekö sittenkin aivan jotain uutta! ..


|* Kaikuu kohtalokasta 1941-uhoa tähän päivään?

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/ii-nykyajan-1941-uho.html - 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/1941-uho.html - 

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/09/myrkyttaako-jussi-halla-aho-rauhaa-1941.html - Ote meidän historiaan erikoistuneen professorin kirjoituksesta:

" .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan C.G.E. Mannerheimin ja Risto Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus.” ..
"

https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -
-Tohtori Markku Kuisma__
[U] - Sotasyyllisyyskäsite kohdaltamme pitäisi jakaa kahteen osaan -

Talvisotaan ja Jatkosotaan. Talvisodassa sotasyylliset ovat vain silloisen Neuvostoliiton puolella - Suomi puolustautui ja venäläiset hyökkäsivät.

Jatkosodassa hyökkäsimme de facto aseveljemme Saksan kolmannen valtakunnan "ujuttamana" ja isänmaallisen revanssihengen innoittamana valloittamaan ainakin Talvisodan vuoksi menetetyt alueet ..

.. halusimme joidenkin osalta Suur-Suomi kiihkossamme myös lisää maata |1, tai se voidaan selittää myös edullisemmalla sotilasstrategialla.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/01/germania-haaveillaanko-meilla-suur.html -

__
Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin mielestä piti "pahimmat pukarit" rangaista, mutta ei kuolemanrangaistuksella, vaikka se oli sangen yleinen käytäntö silloisessa Neuvostoliitossa - ja nimenomaan Stalinin käskystä Mannerheim jätettiin rauhaan ja sivuun koko syyllisyyskeskustelusta -

.. osaksi sen vuoksi, kun Mannerheim teki palveluksia toukokuussa 1940 Stalinille ja oikeastaan myös Hitlerille |2.

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/10/josif-stalin-manipuloi-taitavasti.html -
"Josif Stalin manipuloi taitavasti kaikkia!" -IJL-KolumniSuurin keskustelu saadaan presidentti Risto Rytin syyllisyydestä tai syyttömyydestä -

.. paremminkin Saksan kolmas valtakunta olisi voinut aikanaan "vaatia" Rytiä petturuudesta tilille, tai Suomen marsalkka Mannerheimiä. Ensin "rukoiltiin" ase- ja sotilasapua kesällä 1944 - se saatiin, ja sillä oli erityisen merkittävä rooli kesän 1944 suurhyökkäyksen torjunnassa!

- Mannerheim nimenomaan vaati Rytiä pyytämään suoraan Hitleriltä apua -

.. Saksan kolmannen valtakunnan johtaja Adolf Hitler luotti ja lähetti mm. lento-osasto Kuhlmey' n (jota muuten täydennettiin non-stop - oli tuossa vaiheessa saksalaisilta hyvin harvinainen teko) |3 - kun pahin oli "voitettu" ja Stalin käänsi armeijansa Berliiniin, niin silloin Suomi petti "tilanteen pakon edessä" de facto aseveljensä, loput tiedämmekin ..

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/02/1944-rintamakarkureista-lento-osasto.html -
"1944 rintamakarkureista Lento-osasto Kuhlmeyhin"___
Sotaan ollaan aina syyllisiä, kun hyökätään, mutta silloin ei, kun puolustetaan

Asiasta ei kiihkottomalla tavalla saa enää mitään uutta tai ratkaisevaa kohdaltamme Jatkosodan osalta, vain vanhan kaluamista.

Sitä paitsi Suomen kansa on antanut anteeksi Rytille jo ajat sitten ja hänen arvostus on oikeastaan aina ollut korkealla - kansan keskuudesta.

--- Eri asia miten saksalaiset kokivat "valtiopetoksen" - lähettiläs Wibert von Blucher |4 oli terävin tässä keskustelussa - kannattaa lukea hänen suomennettu kirjansa lähettiläskaudestaan Suomessa .. tuon lukeman jälkeen ymmärtää näitä asioita huomattavasti paremmin.

|4 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Wipert_von_Bl%C3%BCcher -

__
Lopuksi: Itse asiassa kansakuntana Suomi ja tavallisina kansalaisina suomalaiset eivät ole Risto Rytiä koskaan edes syyttäneet, vankilatuomio tuli - sekin - tilanteen pakosta ..

Näinkö se meni ja miten tänään, jossa suurien uhkailu |5 saattaa muuttaa kansainvälisenkin yhteisönkin ajatuksien kulkua!

|5 ~ https://yle.fi/a/3-10692326 -, Yle-otsikoituna ingresseineen näin:
"USA uhkaa kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla, jos sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia aletaan tutkia
Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan Kansainvälisen rikostuomioistuimen toiminta uhkaa sen kansallisia etuja.
".

|  73  SUOMI24  266  P  |   SUOMI24  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |__


113993
ILU-MEDIA

IJL-ProductionsKansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 661947 Total Visitors: 105825  230523 

Total Visits: 651805 Total Visitors: 104446  160523 


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

Ei kommentteja: