tiistaina, huhtikuuta 19, 2005

Paavi oli yhtenäisyyden luoja ja toiveiden keskipiste


Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-11824337 - kuva lisätty 07032021

*


Paavi oli Yhtenäisyyden Luoja ja Toiveiden Keskipiste
 

Paavin istuin on ollut maailman suurin organisoitu järjestelmä, jonka ulottuvuus kantaa laajemmalle kuin minkään muun järjestelmän. Paaviin on kohdistunut monien viimeiset toiveet ja ajatukset. Vatikaani on edustanut yhteyttä Jumalaan. Vatikaani on myös laajan ja syvälle ulottuvan liiketoiminnan keskus, jossa rahanansainta on ollut yhtä järjestelmällistä kuin markkinataloudessa. 

 Paavin poismeno yhdistää ihmisiä; harva elollinen ja maallinen saa satojatuhansia ihmisiä kertymään yhteen. Mikä sen tekee, on monille arvoitus. Todellisuudessa vastaus on yksinkertainen; 

Paavi edustaa luottamusta ja kestävyyttä ja vain pientä muutosta. Se on turvallinen järjestelmä, jossa nyt edesmennyt Paavi Johannes Paavali II oli poikkeuksellisen aktiivinen ja osallistuva. Hänen tuloaan odotettiin aina minne hän menikin. Hän oli mieluisa vieras, joka edusti hyvyyttä ja rauhaa sekä ennen kaikkea yhtenäisyyttä ja tunteen luojaa.

Ihmiset pystyivät kokemaan hänen kauttaan yhteenkuuluvuutta ja harmoniaa.
 

Paavi edusti tulevaisuuden hallintaa; Paavi oli suvereeni henkilö, monien mielestä henkilö, jonka yläpuolella oli enää Jumala

Maailman voimakkaimman valtion USA:n presidenttikin oli nöyrä Paavin edessä, tosin George W. Bush tunnetaan hartaan uskovaisena miehenä, jolle Jumalan tunnustaminen on ykkösasia. Peli Vatikaanissa on vain kerran markkinapeliä; silloin kun uusi Paavi valitaan. Valinnassa on kysymys valtapelistä, sillä Paavi virassaan on ainutkertainen ja lopullinen. 

Paavi voi luoda pitkäjänteistä hallintaa, kestävyyttä jota hänen kannattajansa arvostavat. 

Paavi voi tuoda pysyvyyttä ja tunnetta yhtenäisyydestä sekä rauhasta. Paavissa kohtaa automaattisesti karisma - se karisma, joka puuttuu useilta maallisen vallan käyttäjiltä eli poliitikoilta. 


Poliitikko joutuu olemaan varuillaan vaalien vuoksi ja näin ollen hänen on vaikea toteuttaa todellisia ajatuksiaan

Vatikaani saa aina aidon toteuttajan, joka haluaa katsoa pidemmälle. Maallinen poliittinen järjestelmä voisi osin katsoa esimerkkiä hallintajärjestelmistä, mitä Vatikaanissa harjoitetaan. Paaville koko maapallo oli yhtä tärkeä ja hän avasi yhteydet moniin muihinkin uskontoihin osoittaen sillä ennakkoluulottomuutta. 

Paavi ei kannattanut aborttia eikä ehkäisyä, kuten niitä ei itse luonnossakaan tunneta. Homouden vastustus oli asia, jota kylläkin itse homoutena luonnossakin esiintyy. Homouden vastustus oli silti loogista; tuo systeemi ei tue lajien lisääntymistä. 

Tärkein asia, mitä Paavi jätti kannattajilleen oli toivo paremmasta ja yhtenäisyydestä sekä tunteesta olla tässä järjestelmässä yksi osanen, jolla oli myös asema ja tärkeyden tunto. Nämä asiat ovat vuosituhansia vanhoja ja Paavi tiesi, että ihmisillä on oikeus kokea yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Tämä tunne on asia, joka koskee meitä kaikkia. 

Nykyiset poliittiset johtajamme ovat unohtaneet, että ihmisten kestokyky on parempi, mikäli heillä on mahdollisuus kokea tarpeellisuutta toisilleen sekä tunnetta kuuluvansa järjestelmään; olla ikään kuin yhteisö, jolla on päämäärä sekä tunne oikeudenmukaisuudesta. 

Paavi Johannes Paavali II jätti vahvan muiston yhä maallisemman ja itsekkään elämämme vastapainoksi. 

Uudella valittavalla Paavilla on vaikeutuvassa maailmassamme suurempi rooli kuin vielä ehkä kukaan arvaakaan...
16 vuotta myöhemmin:
EKSTRA 07032021

"

"Rauhan pyhiinvaeltaja" Paavi Franciscus saapui Irakiin

"
...

Ei kommentteja: