perjantaina, huhtikuuta 08, 2005

Yhtiöillä on runsaasti rahaa suoraan roskiin!

Pääkaupunkiseudulla on menossa yksi tuhlaavimmista ja tuottamattomimmista operaatioista mitä mies muistiin on tapahtunut. Nyt jaetaan toistamiseen jonkin argumentin varjolla satoja tonneja paperia ja pahvia postiluukun kautta suoraan roskiin. Muutama aika sitten putkahti postiluukkua pullistaen uusi uljas puhelinluettelo,se oli varmaan se alkuperäinen, jolla on ne perinteet. Meni joku viikko ja taas postiluukusta pikistää turpea eeppos; sieltähän on synnyttäytymässä toinen versio, joka on kuulemma sen alkuperäisen yhtiön puhelinluettelo.

Nyt niillä jotka eivät kiikuttaneet sitä vanhempaa roskiin, onkin sitten kokonaista kuusi osaa puhelinluetteloita, varahan ei venettä kaada ja mukavaahan on että ollaan kahdessa pumaskassa nimellä mukana. Useiden taloyhtiöiden jätepaperilaatikoissa pilkistelee tuoreita vieläpä kelmuissa olevia puhelinluetteloita. No, meneehän ne kierrätykseen, hyöty se on pienikin hyöty.

Mitähän nuo firmat, jotka ovat maksaneet nuo painotuotteet tuumaavat kun heidän kalliit mainospalstamillimetrit ja lihavoidusti korostetut firmanimet komeilevat roskiksissa ja vielä avaamattomina muovikelmuissa (jätelajitteijat työllistyvät)? Nostanpa hattua noille myymämiehille, jotka ovat argumentoineet oman luettelon originellisuutta ja ajantasaisuutta. Jos muuten heitättä toisen menemään, niin viskatkaapa se vanhempi, sillä tuore tieto tiellä pitää.

Nyt järki käteen, ja painokoneet seis. Käytetään raha vaikka kehitysapuun tai Korkeasaaren uuteen lauttaan, mutta joku tolkku tähän kantoralliin, joka tosin työllistää Postin postimiehiä. Ekologinen puhelinluettelo jaetaan yhdessä kirjekuoressa jo tänä päivänä joka firmaan, miksei kotiinkin. Jos kotona on tietokone, niin maksetaan heille bonusraha ilmoituksesta, että älkää hyvät ihmiset lähettäkö niitä pumaskoja ja vielä tuplana, niin saavutamme suurimman taloudellisen hyödyn. Kansantaloudellisesti on taas yksi lysti; jaetaan kolmet luettelot, niin työllistämme vielä enemmän ihmisiä!


Ilkka Luoma

Ei kommentteja: