tiistaina, helmikuuta 26, 2013

Bebbe Grillo ja Timo Soini


Italiassa järjestettiin parlamenttivaalit; "sen tulkintaan tarvitaan psykiatria" -Bebbe. Bebbe Grillon, entisen klovnin 5-tähteä protestipuolue oli super-yllättäjä - voidaan sanoa, että Bryssel veti /vetää todelliset nenäherneet meloneina sieraimiinsa.
Bebbellä ei ole kuulemma mitään uskottavaa ohjelmaa ja Italian valtiollakin on muhkeat 1900 mrd euroa velkaa - se on 120 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. korot ovat jo uhmakkaasti nousussa ... mitä tekee kaikkien vahingoniloisten sankari Silvio Berlusconi?

Suomalainen jymyjytky uuvahti ..., tai?
Timo Soinin persut tekivät kypärän remmit kireällä emäjytkyt edellisistä eduskuntavaaleista (kansa antoi varoituksensa perinteellisille) - jytky paloi osin kyteväksi suutariksi kunnallisvaaleista. Persuilla ei ole ohjelmaa, johon laajasti uskottaisiin, vielä - käyvät ahkerasti myös jäsenistönä ja kansanedustajina sisäsiisteyskursseja a´la "soiniintuneet halla-ahojen hakkaraiset" --- kukaanhan ei ole seppä syntyessään - ei Italiassakaan.


Mitä yhteistä on Timpalla ja Bebbelle?

Paljonkin - he edustavat politiikan tavisajattelua, sillä nykymalliset teflonpukupoliitikot ovat ajat sitten karanneet arkikansalaisten ymmärryksen ulottumattomiin. Soinia ja Grilloa ymmärretään - toivottavasti ohjelmatkin syntyvät uskottaviksi ;-) ... ja ettei sisäsiisteyskursseilta paljon reputettaisi - kansa odottaa puheiden sijasta tekoja, molemmissa maissa.

Vakavasti ottaen - äänestäjä-italialaiset vetäisivät melonit nenäänsä, äänestivät entisen klovnin panemaan asiat kuntoon (vaa´ankieleksi), ennen kuin eurot karkaavat maasta kuin hauet kaislikoista - kohta nimittäin ei enää syödä lakritsia, eikä banaaneja ...

Olisiko aika herätä siellä politiikan perinteellisillä osastoillakin - himastelut eivät nyt katteeksi riitä - kansa vaatii arkipäivän tekoja, työtä - lisäksi vähän sirkushuveja ja leipää, hevosmetwurstista voidaan jonkin verran joustaa!


Ilkka Luoma
PS. Pienoisella huumorilla, mutta vakavalla poljennolla ...


ORIG LINK ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133877-bebbe-grillo-ja-timo-soini - 

Ei kommentteja: