maanantaina, helmikuuta 11, 2013

Reivatkaamme kurssiamme kohti nousevaa aurinkoa!


Jos minulla olisi kaksoset – kannustaisin heitä lukemaan ahkerasti ja tuloksekkaasti; toinen venäjänkielen – ja toinen kiinankielen. On helppo arvata miksi – venäjän- ja kiinankielen taitajia on Suomessa edelleen vähän. Ylihuomenna nuo molemmat maat ovat kansainvälisen kaupan kärkiryhmässä ja meillä on jo nyt erityisasema noihin jättiläisiin. Lisäksi on syytä perehtyä huolellisesti ao. maiden kulttuuriin, tapoihin ja historiaan ... niin, ja ... *]

Venäjä on maailman suurin raaka-aine- ja energia-aitta. Kiina puolestaan on ”liukuhihna”, ajatushautomo, innovaattori ja keksintöjen synnytystehdas – jo aivan lähivuosina. Pelkästään insinöörejä valmistuu Kiinassa 360.000 – joka vuosi. Venäjän huippuosaaminen on nyt heräämisen uusalussansa.


Mikäli meidän valtaa pitävät poliitikot olisivat innovaattoreita ja luovia 0]

he ymmärtäisivät kääntää suomilaivamme kurssia reippaasti itäänpäin. Idästä nousee aurinko ja sieltä kumpuavat lupaukset 1]. Meillä olisi helposti erikoisasema – niin Venäjän kuin Kiinan suuntaan. Emme ole natojäsen, olemme kansakunnaltamme niin idästä kuin lännestä, ja meillä on juuret myös idässä.
...
1] Kiinan valtion Suomessa olevan kaupallisen edustuston edellinen johtaja herra Li Guangyun kehitti Nokialle kiinannoksen, jo 25 vuotta sitten – se lausuttiin suunnilleen kiinalaisittain ”NUUTZHIA” – tarkoittaen osapuilleen ”lupaukset kumpuavat idästä


Me katsomme nyt puolisokeana EU-Eurooppaan –

tosiasiassa emme tarvitse sieltä kuin Saksan ja Ruotsin. Jos olisimme aidosti omaa kansakuntaa edesauttavia, avaisimme väkevästi syventävät neuvottelut itään – ollaksemme heidän luottomies ja tukikohta, kun esimerkiksi Kiina  ”valloittaa” kaupallisesti Euroopan – yhdessä Saksan kanssa, Venäjän säestäessä vierestä. Oheishyötynä saisimme vahventuvan idän spesialistin maineen – jota muu Eurooppa hyödyntäisi.


Saksa saa uuden lujaotteisen kanslerin

Saksa ajaa seuraavan lujempiotteisen kanslerinsa myötä Euroopan puolustusliittoa, johon Saksa hakee heti Venäjän jäseneksi ja Kiinan ulkojäseneksi. Saksa ei tarvitse USA:ta, vaikka ylläpitääkin korrekteja suhteita entiseen massapommituksia kaupunkeihinsa suorittaneeseen sotilasmahtiin.


Meille suomalaisille on edullista kääntää kurssia itään,

sillä lännestä EU filosofiana emme saavuta mitään erityisasemaa – muuta kuin maksumiehen kasvavan roolin. Idästä emme saa maksulappuja, mutta niiden sijasta saamme paljon kaupallisia tilauksia – ne tuovat meille rahaa ja työtä. Työtä me tarvitsemme – ja Venäjä ja Kiina ovat yhdessä maailman ylivoimasesti suurin markkina-alue, jo tänään, mutta erityisesti huomenna.


Miksi poliitikkomme eivät ymmärrä kansakuntansa parasta?

Miksi emme reivaa kurssia itään, säilyttäen silti kohteliaat ja ystävälliset välit länteen. Venäjä kiittää natoliittoutumattomuudesta ja Kiina pitää muutoinkin Suomea luotettavana kumppanina – pienenä kuriositeettina kerrottakoon, että Suomessa on Kiinalla suurin kaupallinen edustusto koko Pohjois-Euroopassa.


Ennakkoluulottomuus on nyt voimaa,

sillä ”tänään ja ylihuomenna” viimeistään jaetaan maailman materiaali- ja energiavarannot uusjakoon kuin myös työt – olemmahan globaalissa työn uudelleenjaon taistelussa. Nyt on kysymys miten osaamme asemoitua, kun valtanapaisuudet pallollamme vaihtuvat. Olkaamme viisaita ja haistakaamme tuulet oikein. Nenä tukossa oleminen käy kalliiksi kansakunnallemme.

...
EXTRALINKIT
Kiinaa tuutin täydeltä ---

Venäjää tuutin täydeltä ---


*] ... niin, ja toinen kaksosista [A] erikoistuisi ympäristöasioihin + elämisentason filosofiaan ja toinen [B] innovatiivisiin yksilökohtaisiin kulutusverojärjestelmiin + suoran kansalaisvallan hallintaan....
Ilkka Luoma
...
AL     US


Sent


Sent: Monday, February 11, 2013 8:33 AM
Subject: TALOUSMIELIPIDE - "Reivatkaamme kurssiamme itään - sieltä meille tilauksia ja työtä"
...


Presidentti Sauli Niinistö matkustaa presidentti Vladimir Putinin Venäjälle

(Luovuuden ekonomiana löydämme idästä itsellemme erikoisaseman - nyt olemme solidaarisuuden maksumiehiä EU:lle)*

Ei kommentteja: