lauantaina, helmikuuta 09, 2013

Kiinalainen mobilisaatio ulottuu yli maapallon


Kiina sai Kansainvälisen Olympiakomitean päätöksellä Pekingin Olympialaiset vuonna 2001. Heti seuraavana päivä Kiinan istuva politbyroo asetti vain yhden tavoitteen omille ensimmäisille olympialaisilleen – piti saada eniten kultamitaleja. Tästä alkoi maailmanhistorian suurin urheilumobilisaatio, johon osallistui alussa yli kuusi miljoonaa lasta ja nuorta.

Kukaan ei Kiinan ulkopuolella olisi kultamitalitavoitteeseen uskonut. Valmennusbudjetiksi asetettiin yksinkertaisesti sana – ”riittävä”. Kiina voitti Pekingin Olympialaisistaan vuonna 2008 eniten kultamitaleja – USA 0] oli toinen. Päämäärä oli saavutettu ja istuva politbyroo oli tyytyväinen kansalliseen voittojuhlaansa.
...
0]Maailma tarvitsee vastineen maailmanpoliisille- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/maailmanjrjestys-tarvitsee-ainoalle.html -


Kiinalaiset uuden aallon yhtiöt nousivat maahamme

Suomeen tuli kutsustamme vuonna 2000 vierailulle kiinalainen ZTE yhtiö 1] – sen vierailu ei kiinnostanut täällä meillä juuri ketään; eräät yritykset naureskelivat hyväntahtoisesti heidän kännykkäprototyypeilleen – eivät naura enää, kun Nokiankin markkinaosuus Kiinassa, maailman suurimmilla markkinoilla, on typistynyt kuudenteen osaan – vielä muutama vuosi sitten oli Kiinassa yli 220 miljoonaa nokialaisen käyttäjää. Nokia teki koko viime vuosikymmenen suuret voittonsa juuri Kiinasta.

Suomessa eräs yhtiö uskoi tuolloin vuosikymmen sitten ZTE vierailuun ja ko. yhtiön toimitusjohtaja-omistaja arvoituksellisesti pohti kiinalaisten ottavan koko liukuhihnatuotannon itselleen ja meille jäävän ohjelmistokehityksen – tuolloin Symbian oli voittoisa käyttöjärjestelmä matkapuhelimissa.
...


Meillä on vähän kiinalaisuuden asiantuntemusta

Suomessa on hyvin vähän todellisia Kiinan tuntijoita, ei meillä osata maan kieltäkään – kuin hyvin harvakseltaan. On esimerkiksi vain yksi lakitoimisto, jossa on kiinankielen taito aitokiinalaiselta, joka on suorittanut Helsingin yliopistosta oikeustieteellisen oppiarvon, lisäksi hänellä on suomalainen kiinaa hienokseltaan osaava lakimieskolleega – voimme arvata, että heidän palveluitaan tullaan tarvitsemaan enenevässä määrin.


Kiina on eksoottinen maa,

ja me olemme heille hyvin eksoottisen näköisiä – harvinaisia. Meille jokaiselle suomalaiselle riittää 250 kiinalaista ystävää, toveria ja kuluttajaa 2] – kunhan vain löydämme ne tuotteet ja palvelut, jotka osaamme ja joita kiinalaiset tarvitsevat.
...
2]Maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/kansainvlinen-tynjako-ja-kiinan-235.html -


Kiina on niin eksoottinen maa,

että valtalehtemme Helsingin Sanomat ei ole pääosin osannut kirjoittaa kuin kiinalaisten ongelmista, ihmisoikeuksista *], saastumisesta ja korruptiosta – olemme ikään kuin sulkeneet silmämme omilta virheiltämme – opettaen kiinalaisia kuten enontekiöläiset virkamiehet helsinkiläisiä kolleegoitaan!
...


Käännös on tapahtunut –

HS Kuukausiliite 2/2013 - Ilkka Malmberg kirjoitti hyvin myönteisen ja asiapitoisen kirjoituksen kiinalaisuudesta Suomessa ja niistä mahdollisuuksista, mitä tämän maailman kasvavin markkinavoima voisi meille antaa – niin ihmisinä kuin sijoittajina. Vihdoin Helsingin Sanomat osasi avata silmänsä ja nähdä metsää puilta. Maailma on muuttunut, vielä vuosituhannen vaihteessa juuri kukaan ei uskonut mitä Kiinassa tapahtuu ja mitä siellä oli jo tapahtunut. Pioneerit tiesivät ja Nokia sekä eräät muut – nyt menestyvät, kuten esimerkiksi Kone Oyj.


Yllättävää osaamista löytyy Suomesta!

Suomessa on merkittävä Kiinan kansantalouden tutkimustoiminta –arvovaltainen BOFIT 3], Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos, jota johti pitkään Kiinan suurlähetystössä korkealle arvostettu tohtori Pekka Sutela – usein kiinalaiset diplomaatit kehottivat kysymään Pekalta kuinka heillä menee, kun udeltiin Kiinan jättiläismäistä kehitystä.
...
3]Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos- http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/kiina_ennuste/Pages/default.aspx -


Mobilisaatio jatkuu kiivaana – on kiire jonnekkin

Kiina ohittaa taloudessa USA 4] noin 10-15 vuoden kuluttua, ellei USA luhistu tätä ennen omaan velkataakkaansa – dollareitakaan ei voida painaa katteetta ja Kiina ei saata kohta lainoittaa USA liittovaltiota. Kiinassa muhii maailman taloushistorian suurin alueellinen pankkikriisi, tosin Kiinan kriisissä on eräs hyvä puoli – Kiina ei ole velkaa ulkomaille, muut ovat velkaa heille.

Kiinalla on maailmanvaluutaksi kohoava oma raha, yuan 5], joka tulee nousemaan US dollarin ja EU-euron rinnalle – määritellen ehkä jopa näiden vaihtoarvoa omaansa. On tunnettua, että yuan – renminbi on vahvasti aliarvostettu ja näin se on turvallinen valuutta vaikkapa talletuksina.
...


Kiinalaista sosiaalisuutta ja perheyhteyttä

Kiinalaiset osaavat huolehtia vanhuksensa – sillä lapsien vuosituhantinen velvollisuus on hoitaa ikääntyvät vanhempansa ja isovanhempansa, tästä muodostuu mielenkiintoinen yhdistelmä – vanhukset ovat myös arvostettu lapsien ja nuorien kouluttajia ja ymmärtäjiä 6], vaikka Kiina rypee ja tulee rypemään itse aiheuttamassaan yhden lapsen politiikan ongelmaviidakossa.

Miljoonia kiinalaisia nuoria miehiä tulee jäämään ilman omaa vaimoa, ellei sitten Venäjältä löydetä uutta muuttoaaltoa. Meillekin nuo ahkerat kiinalaiset käyvät erinomaisesti – piristämään degeneroituvaa geenistöämme.
...
6]Kiinan (Anhui) naistenfederaation presidentti vieraili Suomessa – ensimmäinen naisten- ja lastenoikeuksien aihealuetta käsittelevä virallinen vierailu läntiseen markkinatalousmaahan- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/ihmisoikeudet-ovat-joustava-suure-jossa.html -


Kiina ja kiinalainen osaa mobilisoitua

Kiinassa on meneillään maan koon ja väkiluvun vuoksi useita maailman suurimpia projekteja – ehkä kuuluisa patovoimalaitostyömaa ”kolmesta rotkosta” kelpaa hyväksi esimerkiksi. Kiina tarvitsee myös massiivisen määrän suihkumatkustajakoneita (8000) sekä valtamerilaivoja (1500) omaan matkustaja- ja tavaraliikenteeseensä – ympäri maailmaa.

Suomen telakkateollisuuden pelastus voisi juuri löytyä Kiinasta, kuten Kiina pelasti laskussa olleen Finnairin tuottoisilla Kiinan lentoreiteillään – entä kun Air China laskeutuu Helsinkiin tai ostaa Finnairin?


Kiinalaista pitkäjänteisyyttä

Kiina on ainut valtio, jolla on kehitysohjelma aina vuoteen 2100 saakka, Mars –lentoineen sekä ympäristöohjelmineen 7], joilla taltutetaan ympäristöongelmat 30 vuodessa – meillä meni vastaavasti noin 60 vuotta – meidän haitallisesti nouseva ympäristöjälki kesti lähes 150 vuotta, kun kiinalaisten vastaava tulee jäämään 50 vuoteen. Lopullisten vaikutusten laskennallisesti kestäessä arviolta 1500 ja 500 vuotta.
...


Uteliaisuus on tae innovaatioille ja keksinnöille

Kiinalainen on utelias 8], aivan kuin olivat japanilaiset ja kaikki muutkin, jotka innokkaasti ovat matkineet, kopioineet ja teollisuusvakoilleet muiden innovaatioita ja keksintöjä. Kiinassa korruptio on huomaavaisuutta ja huomioitsemista – meillä on vastaavasti hyvävelijärjestöt ”sulle-mulle” perinteineen. Kiinassa perhe ja suku ovat läheisimmät.
...


Kiinalainen on tahdikas, eikä puutu muiden sisäisiin asioihin –

ei Syyriassa eikä Afrikassa. Kiina tekee kauppaa 9] ja luo mahdollisuuksia, myös meille – kunhan poimimme osaavasti ja heidän kulttuuriaan ja maan tapoja noudattaen meille soveliaimmat ja heitä eniten kiinnostavat aihiot.
...
9]Kiina ottaa osuutensa pallostamme – 1,34/7,1- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/37195-kiina-ostaa-osuutensa-maapallosta -


Ottakaamme vastaan kiinalaisuuden lahja ja pitäkäämme ”sukistamme kiinni”

Suomessa Helsingissä on jo kiinankielinen peruskoululuokka. Koulutusyhteistyötä voisimme entisestään lisätä Kiinan kanssa – he ovat ihastuneet esimerkiksi Helsingin Ressun lukioon – vieraita Kiinasta käy miltei kuukausittain. Kiina on perustamassa Suomeen Kiinan kulttuurin ja kaupan keskusta – mikäli sellaisen ymmärtäisimme ottaa vastaan, olisimme yksiä ensimmäisistä koko Euroopassa.


Maailma astuu itäiseen kulttuuripiiriin – kiinalainen juttu?

Maailma on astunut läntisen kulttuurin valtakaudesta itäiseen mentaliteettiin 10] ja kiinalaisuus näkyy jo kaikkialla maailmassa, lisääntyvästi. On alkanut kiinalaisuuden kausi, ottakaamme siitä koppi ja hakekaamme siitä hyöty – meille riittää Kiinasta pieni sivuvirta ylläpitämään vientimme riittävällä tasolla.
...


Eksoottinen Suomi

Voisimme oppia olemaan tasapaino Venäjän, maailman raaka-ainevaraston ja Kiinan, maailman liukuhihnan ja tuotekehityksen välillä – siinä meille suomalaisille paikka, joka on ainutlaatuinen 11] – sillä olemmahan kotoisin niin idästä kuin lännestä – dna hablot jopa todistelevat osan meistä tulleen sulavan jään perässä kaukaa eteläisen Kiinan alueelta!
...
11]Tuhannen yuanin paikka – meille suomalaisille- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/kiinalaisessa-jutussa-suomalainen.html -Ilkka Luoma...
AL     USSent
Sent: Thursday, February 07, 2013 8:14 PM
Subject: Ajatuksia Kiinasta - kiinalainen mobilisaatio valtaa maailmaa
...


Kiinalainen mobilisaatio
(Käymme kohti talous- ja kulttuurivaihtoa, jossa itä esittäytyy lännen rinnalle tasa-arvoisena - omine piirteineen rikastuttamaan meidän käsitystä maailmanjärjestyksestä)

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

... Tutkinnan ja selvitysten alla on projekteja Suomeen noin 1,2 mrd € edestä ... Palaamme aiheeseen myöhemmin. EU ja Suomi marionettina kiristää rahanpesun epäilyselvityksiä, jopa niin, että rehellisen rahan saanto voi vaikeutua. Eräs huipputilintarkastaja sanoi, että rahan lähde eli alkuperä pitää selvittää. Hyvä. Mutta kuinka pitkälle pitää ketjua jatkaa? Kun tutkitaan ostovoiman liikettä ajallisesti taaksepäin, niin lopulta sieltä löytyy vähintään moraalinen "rikos"!

~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005324627.html -
.