maanantaina, helmikuuta 18, 2013

Bioenergia romahduttaa ravintotuotannon!


EU-Euroopalla on energiapaine. Pitää päästä osittain eroon fossiilisista energioista – mehän tarvitsemme itsestämme ulkoista energiaa liikutellaksemme itseämme ja tavaroitamme paikasta toiseen. Olemme oivaltaneet ”ratkaisuksi” biopolttoaineet – kierrätettävän materiaalin, joka ylläpitää maanpäällistä biomassakasvua – siis meidänkin elämäämme.

Olemmeko ymmärtäneet, että biomassa, joka muodostaa elokerroksen paperin ohuena pallomme pinnalle on biosfääri 1], jossa pelaa hallitun kilpailun harmonia ja keskinäistäydellinen sopeuma toinen toisiinsa, josta taas muodostuu biodiversiteetti 2] eli elämän monimuotoisuus.
...
2] Biodiversiteetti - http://en.wikipedia.org/wiki/Biodiversity - 


Me poltamme jo tänään taivaan tuuliin biosfäärin elämänkierron voimaa,

nostaen näin ravinnon hintaa, vaikeuttaen sen saatavuutta, mutta ennenkaikkea tarkemmin tutkimatta puutumme ratkaisevalla tavalla evoluution luomaan biomassojen kiertokulkuun – onko näin vauraat länsimaat hoksaamattaan keksineet keinon vähentää alikehittyneiden maiden väestöä – nälänhädällä, joka kurkistaa jo ylihuomisen ”oven takaa”?

...
Kirjoitimme laajat artikkelit, niin puolesta 3] kuin vastaan 4], bioenergioista – laitamme ensin tähän puolesta kirjoituksen, mutta vain linkkinä – koska juttu oli epäonnistunut yritelmä virittää sellaista, joka juuri ajaa biosfäärimuutoksia luontoharmonialle hallitsemattomaan suuntaan ...
...4] [2006]  Biomassan poltto estää luontaisten elämänedellytysten paluun luontoon


Biopolttoaineet villitsevät niin poliitikkoja kuin maanviljelijöitä. Maapallolla kasvusto on vakio saaden kasvunedellytykset luonnonkierrosta ja auringosta. Nykyinen polttoaine pumpataan ammoin kuolleiden kasvien ja eläimien maatuneista jäänteistä. Vilja taas lähtee pelloista, siis mullasta, vedestä, hivenaineista ja auringon paisteesta.


Tämän päivä vilja ja kasvikset syödään ruokana tuottaen ne jälleen ihmiskierron jälkeen maahan, näin luonnonkierto säilyy ja uusille kasvukerroille jää elinmahdollisuudet. 
Öljy, joka on pumpattu miljoonia vuosia sitten kuolleiden eliöstöjen jäänteistä, saa kierron moottoreista – lämmöksi, liikkeeksi ja haitallisiksi kaasuiksi lämmittämään ilmakehää 5].
...
5] Gaia kuumenee – kytketäänkö jäähdytys? - http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/gaia-kuumenee-kytketaanko-jaahdytys.html -


Brasilia on suuri biopolttoaineiden tuottaja

Brasilialaiset maanviljelijät kaatavat surutta maapallon keuhkoja Amazonasia. EU tuo suurimman osan biopolttoaineestaan mm. Brasiliasta. On todennäköistä, että Suomessa viljelty biopolttoaineen raaka-aine ei kykene ilman tukia kilpailemaan hinnalla brasilialaisen biopolttoaineen kanssa. Näin osallistumme Amazonin sademetsien tuhoamiseen.


Luonnollinen biomassakierto

Moottoreissa käytetty biopolttoaine päätyy "luonnollisen kierron" sijasta lämpönä ja pako- sekä kasvihuonekaasuina suoraan ilmakehään lämmittäen pohjoisten jääpeitettä entistäkin ohuemmaksi.

Raakaöljy, joka on pumpattu maan alta on ns. kierroton orgaaninen aines, kun taas biopolttoaineet ovat lähtöisin aktiivisesta kasvustosta. Biopolttoaineen palaessa, se ei enää palaa perinteellisessä mielessä luonnon kiertoon. Viljan tullessa syötynä elinvoimaksi sen paluu "pakoputkistamme" on eri asia kuin auton pakoputkista vapautuva ilmakehää rasittava kaasuseos. Biopolttoaineet eivät palaa hyödyntämään multana kasvustoa 6].
...


Maajussin pelastus?

Suomalainen maanviljelijä valtion tukemana saisi runsaasti työtilaisuuksia, jolloin maaltapako voisi vähentyä toimeentulon tullessa pellolta. Koko maapalloa ajatellen nyt kierrossa olevan eloperäisen aineksen käyttö liikuttelemaan meitä ihmisiä ja tavaroitamme polttoaineena on arveluttavaa.


Syntymättömien elinmahdollisuudet?

Näin saatamme tuhota syntymättömien sukupolvien 7] elonmahdollisuuksia tuhoamalla muutoinkin hyvin ohutta elokerrosta maapalloltamme. Muu eläinkunta on vuosimiljoonat ymmärtänyt tavan liikkua "huomioiden" myös muuta eliöstöä.
...
7]Syntymättömien sukupolvien Eurooppa” –prof. Eero Paloheimo - http://www.eeropaloheimo.fi/eurooppa.html -


...
Maapallo on miltei suljettu systeemi – paitsi auringon energialta ja muutamalta asteroidilta

Maapallo on suljettu systeemi ja kiihtyvällä vauhdilla osallistumme sen aineksien luonnottomaan muunteluun ja siirtelyyn. Ihmisten muuta piittaamaton toiminta on muuttanut peruuttamattomasti ympäristöämme.

Viisaat tohtorit voisivat paneutua biopolttoaineketjuihin pelloilta pakokaasuihin, suomentaen sen selkokielellä kansalaisille kuinka kasvullinen luonnonkierto muuttuu, ennen kuin tehdään kohtalokkaita, lopullisia  päätöksiä – ja vain materiaalisen kulutusjuhlamme kasvun jatkumiseksi!Ilkka Luoma
...
Poltammeko elämänedellytykset taivaan tuuliin?

Ehkä kaikkein pahimpana ja kohtalokkaimpana ilmentymänä on kotoisen energiayhtiömme Neste Oyj:n sademetsien palmupuupeltojen viljelytys autojen tankkeihin Next_BTL biodieselinä – onko tässä muodostumassa se muistomerkk,i sinänsä hienosta insinööritaidosta, joka aloitti kehityksen, jonka päässä on meidän kannaltamme ”evoluutiosolmu” – joka poistaa meidät biokierrosta yleisvahingollisena partikkelina biosfäärin kokonaiskierrosta ...?
Sent


Sent: Sunday, February 17, 2013 11:27 AM

Subject: YMPÄRISTÖMIELIPIDE - Biopolttoaineiden käyttö romahduttaa ravinnekierron?
...


Biopolttoaineiden käyttö romahduttaa ravinnekierron?

(Helsingin Sanomat kirjoitti 17. helmikuuta 2013 metsäenergiasta, biopolttoaineista ja EU-tavoitteista - mutta onko kukaan tai mikään taho tutkinut pitkäjänteisesti mitä biokiertoihin sormeilu tarkoittaa biosfäärikehitykselle, luontaiselle evoluutiolle ja miten biomassojen keskinäinen suhde muuttuu sormeilustamme?)
AL       ..       US

...
14854

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Professori Markku Ollikaisen mukaan Suomen ei kannata tehdä biojalostamoita, joissa puusta tehdään polttoaineita. ”Ne ovat neljä kertaa kuormittavampia kuin fossiiliset polttoaineet.” -HS

...
~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005856844.html -

"Ilmastopaneelin puheen­johtaja tyrmää Suomen innon puusta valmistettuihin poltto­aineisiin: ”Ne ovat neljä kertaa kuormittavampia kuin fossiiliset polttoaineet”" -HS-otsikko