torstaina, helmikuuta 14, 2013

Kansakunnan tila


Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama puhui kansankunnan tilaa käsittelevässä hengen nostatuksessa – ensisijaisesti kansalle, mutta myös poliitikoille, päättäjille. Hollywood -tyyppinen hengenpalo 1] sävytti ”ilman paperia” puhuvaa presidenttiä; esiintymistaito, puheen intonaatio ja sytytysaine pohjustivat virettä, jolla tavoiteltiin kansakunnan sydäntä ja yhteisen tsemppaamisen meininkiä.
...


Suomessa eduskunta avasi tämän vuoden valtiopäivät suomalaisella nostatuksella, jossa ei sävyttynyt mikään niistä markkinamekanismeista mitä Obama omassaan käytti ja näytti. Me olemme suomalaisia ja meidän ”kansakunnan tilaa” käsittelevä hengen nostatus alkoi soinimaisella haukien keulimisella kaislikoissa.

Kansalaisinnostamisen latteus jatkui pääministeri Jyrki Kataisenollaan miltei samaa mieltä2] inttämisestä ja Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän asiapohjaisella hymyniukkuus tasapaksuisuudella – meillä ei juuri kansakuntaa herätellä puhaltamaan yhteen hiileen – vaan keskitytään löytämään virheitä toistemme esityksistä ja teoista.
...


...
Amerikkalaiset osaavat erään asian hyvin ja se on tunteen nostatus. Jenkki saadaan syttymään ja kokemaan yhteys – vaikka kahden puolueen erimielisyydet repeävät senaatissa ja kongressissa. USA:ssa poliittinen kenttä on kahden peli, mutta tunne ja ykseys käsiteltäessä yhteisiä isänmaan hengenkohotustilaisuuksia on liikuttavan yksimielistä.


Yhdysvallat on uudistusten tiellä – sillä sen on pakko!

Kaukoidän jättiläinen Kiina 3] heittää koko ajan peliin väkeviä haasteita. Kiina ajaa täysillä ja siellä mobilisaatiokehitys 4] on kohta huipussaan. Kiina jyrää massalla, voimalla ja kurilla. USA:n on maailmanpoliisina ja omasta mielestään myös maailman hegemoniana vastattava tuohon kaksintaisteluhaasteeseen. Tätä USA tarvitsee, sillä herätessään amerikkalaiset osaavat pelin ja päämäärähakuisuuden filosofian.
...Mekin Suomessa tarvitsemme pelin ja päämäärän

Meidän tavoite ei ole yksittäisen puolueen tai siellä olevan henkilön pyrkyryys 5], vaan uhrautuvaisuus sallitun itsekkyyden mentaliteetilla. Meillä kansaa ei sytytellä, vaikka todellisuudessa vain kansan tahtotila yhtenä vahvana toimijana takaa menestyksen. Menestyksen ei aina tarvitse olla materiaalistaloudellinen kasvu, tuo ympäristöllinen kirosana, joka vie luontoharmonian viimeisetkin eväät ylläpitää tasaista elämää – evoluutiokilpailun säätelemänä.
...Suomi on suomalainen!Me olemme kuitenkin suomalaisia ja osaamme lopulta itse kansakuntana rakentaa omat välineet itsemme lietsomiseksi yhteenkuuluvuuteen, tarpeelliseksi tuntemiseen ja yksilöturvan takaamiseksi toisistamme välittämisen filosofiaan.

Yhteiskuntarakenne, joka tiivistyessään lataa ongelmia, lataa myös mahdollisuuksia. Materialisoituva yhteiskuntakehitys ja meitä ympäröivä elämän kehä ovat jatkuvassa evoluutiossa, jotka luovat vastakkaisia elementtejä, joiden erotuksesta toivottavasti nähdään biosfääri ainoaksi osaksi elämän jatkuvuuden takaajana. Tässä on päämäärämme!


Loppukaneetti

Kiina luo paineita USA:lle 6] – kuka tai mikä meidän paineistuksen aikaansaisi? Meidän haastaja olemme me itse. Kuinka voitamme oman kansallisominaisen kateuden, egokehittyneen itsekkyysmomentin ja kuinka selätämme ymmärtämättömyyden tuntemuksen. Voisimme muistaa, että naapurikin osaa asioita ja voi edesauttaa yhteisiä pyrkimyksiä.
...
Ilkka Luoma
 


...
Kansakunnan pelastusohjelman asiayhteydet
... jaetaan myöhemmässä yhteydessä ...


AL      US
...

Ei kommentteja: