maanantaina, maaliskuuta 03, 2014

Venäläistä rulettia Krimillä?


Tulos - Kertschin salmen silta


Krim oli historiassa, ajallansa idästä tulleiden mongolilaumojen eräänlainen päätepiste. Krim oli myös Neuvostoliiton aikana suosittu lomailukohde. Krimiltä on hyvä valvoa slaavilaisuuden sisämeri - Mustameri islamistilaumoilta ja muilta reviirejään levittäviltä. Ehkä vähän samankaltainen kuin Meksikon lahti USA:lle [?]

Nyt Krim on päänäyttämö, jossa lännen ja idän reviirejä kohtaannutetaan. USA presidentti Barack Obaman johdolla heristelevät sormea, kuten presidentti Vladimir Putin Libyan, Syyrian, ja Kosovon osalta. Suurvaltajohtajat heristelevät mieluusti ulkopolitiikan sormea, sillä saadaan helposti kansalaiset johdateltua pois kotimaan ongelmista.

Mekin otamme kantaa EU:sta – ranskalaisia, englantilaisia ja kaikenmaalaisia ”eeuu- eisteja” lappaa Kioavaa tai Kieviin – sanojasta riippuen. Mekin otimme osaa – presidenttimme Sauli Niinistö soitti Putinille, tietäen, että natottomana maana meillä voisi olla rooli välittäjänä ja Venäjähän kuuluu ulkopoliittisesti presidentimme valtapiiriin …


Pääministerimme Jyrki Katainen kiiruhti toppuuttelemaan Niinistön aloitetta, kertoen, että me voimme vaikuttaa asiaan vain EU-Brysselin kautta (näinkö kiinni olemme jo EU:ssa – eikö tässä asiassa ole enää mitään itsenäisyyttä – siis meillä?). Katainen jopa ilmaisi, että Niinistön puhelu oli sooloilua, no, kuitenkin erinomaista sellaista. Jyrki voisi joskus ajatella, mitä fantasioistaan laskettelee!


Krimillä käydään reviirikamppailua1]

ensin sisäisesti, ja vähemmistö-/ enemmistöjohteisesti, sitten ulkoa apua pyytäen, kuten Libyan vallankumoukselliset ja paikalliset al-qaidalaiset – myös Syyriasta huudetaan länttä apuun. Miksi länsi puuttuu niin mieluusti muiden sisäisiin asioihin? Nyt Krim huutaa Putinia apuun!


Kiinalaiset ovat vuokranneet Ukrainasta,

mustanmullan valtakunnasta kosolti peltoja elintarviketuotantoon – tämä voisi olla tie kohti EU - ja Venäjä riippumatonta ukrainataloutta.

Kiinalaiset ovat eurooppalaisten löytöretkiryöstöjen ”miekka ja risti” filosofiasta poiketen nostamassa koko Afrikan mannerta uuteen talousaikakauteen – puuttumatta heidän sisäisin asioihin, toki valvoen moia talousintressejään, mutta huomioiden kohdemaan oma menestys!

Emme ole kuulleet vielä toistaiseksi kiinalaisten puuttuneen Ukrainan tai Krimin sisäpolitiikkaan.


Reviirit – schengenistä vapaaseen työvoiman liikkuvuuteen 2]
[ … sveitiläistä reviirinhallintaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/sveitsilaista-reviirihallintaa-kansan.html - ]

Reviirien taistelut ovat värittäneet ihmis- kuin muutakin eläinkuntaa vuosimiljoonat. Se on evoluution keino ylläpitää yhteenkuuluvuus- ja samankaltaisuujärjestelmiä elinvoimaisina. Reviirien rajat ovat aina olleet taistelujen käännekohtia – ja niinpä ihmiskuntakin on aina saanut hamuamansa sodat 3].


Meillä Suomessakin on omat reviirikamppailijamme

ehkä politiikan saralta Jussi Halla-aho heimolaisineen edustavat meidän modernia reviiripuolustusta 4]. Ympäristön puolella Pentti Linkola edustaa ympäristöreviiriöintiä, ostaen metsiä ja hakien niille heti luonnonsuojelustatusta – pelastakseen vapaasti harmonisoituvaa biomassaa ihmiskäden ulottumattomiin. Sitä paitsi meillä kaikilla, Sinullakin on oma kehon - ja ajatuksen reviiriajattelu!


Nyt Krimillä mitellään idän ja lännen kalisteluna

Mikä kuuluu kenellekin ja kenällä on valtaa ja miten hankittuna. Kiovan uudet mellakoinin valitsemat ja laittomat valtapiirit kiiruhtivat huutamaan, että Krimin alueparlamentin valitsema uusi johtaja on laittomasti valittu ja näin ollen ei nauti laittomien luottamusta! Kuka nauraa nyt ja missä?

PS.
USA:n ja EU:n venäläisten eristämispolitiikka saattaa vielä kolahtaa läntisten näyttö- ja vertailutalousihmisten omaan nilkkaan, sillä Euroopan hylätessä Venäjä 'putineineen' tipahtaa Kiinan syliin 5] ja jokainen voi arvella mitä tapahtuu, kun kaksi jättiläistä yhdistää voimiaan kaavalla ”Venäjä + Kiina > USA + EU”, tämä olisi kestämätön kaava lännelle. Jo nythän länsi kamppailee osakaavan - ”Kiina > USA” kimpussa –


” … kiiruhda hitaasti puuttumatta toisten itsenäisten omiin sisäisiin asioihin … koetellen varmuudella ylitettävän joen tuntemattomia pohjakiviä – omilla varpailla … ” -saattaisi olla meillekin viisas vanha kiinalainen sanonta Shandongin maakunnasta.

...
VIITTEET
1] Krim omanlaisessa reviirikamppailussaan! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/reviiritaistelua-krimilla.html -
2] Schengenin kirous ja autuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2008/01/reviirien-ja-rajojen-avaaminen.html -
3] Ihmiskunta vaatii aina sotansa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-ihmiskunta-vaatii-aina-sotansa-olemmeko-valmiina -
4] Halla-aholaisten reviirikamppailu ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38881-maahanmuuton-sijasta-kyseessa-on-reviiripuolustus
5] Venäläinen energia kelpaa Kiinalle! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/05/elintason-rattaat-nielevt-energiaa.html -


EXTRA
Suomi sovittelijaksi akselille EU-Bryssel/USA - Moskova!
[ … http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161581-suomi-sovittelijaksi-akselille-eu-venaja-case-ukraina - ]
(Venäjän presidentti saattaa jäädä hankalaan asemaan Ukrainan kysymyksessä - pelastaakseen maanosamme rauhan ja asemansa Vladimir Putin tarvinnee nyt meitä suomalaisia sovittelijoiksi EU-Brysselin/USA:n ja Moskovan välille)


AL US Vf IL BL BLOG 31449
---26022014---
Krimin venäläiset ja Kosovon serbit
[ … http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161803-krimin-venalaiset-kosovon-serbit - ]
(Krimin irtautuminen saattaa laukaista Ukrainan kriisin rauhanomaisesti - kaikille jotain, eikä kukaan menetä kasvojaan, ehkä ainoastaan Krimin alkuperätataarit. Kiinan rooli YK:n turvaneuvostossa ratkaissee pelin ja tuo selkänojan Vladimir Putinille?)


AL US Vf [83/505] IL BLOG 31616
---28022014---Ilkka Luoma
http://ilkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT
Cc: carl.haglund@defmin.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; seppo.kaariainen@eduskunta.fi ; jussi.halla-aho@eduskunta.fi ; olli.rehn@ec.europa.eu ; JAAKONSAARI Liisa ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@formin.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; presidentti@tpk.fi

Sent: Sunday, March 02, 2014 12:16 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Krimiläisten reviirikamppailua
...

Krimillä käydään reviiritaistelua
(Media huutaa venäläisten laittomuuksista, poliitikot huutavat rauhaa ja erittäin suurta vakavuutta. Presidenttimme otti ja soitti Putinille - pääministeri Katainen kiiruhti selittelemään, ettei sooloilua EU-Suomessa "sallita"! ... Meillä voisi todellakin olla välittäjän rooli!)

AL US Vf [84.] IL - BLOG 31777
---03032014---

doc.: reviirikamppailua_krimilla_02032014.doc – OpenOffice Writer
718 | 6876


[02032014] - Kirjoittaja on vapaa kolumnisti. Artikkeleissa ei edusteta mitään yksittäistä ryhmittymää, edunvalvontajärjestöä tai puoluetta – eivätkä kirjoitukset sido mitään ryhmittymää tai taustajoukkoa. Mielipiteet ovat pelkästään kirjoittajan, ellei asiasta ole erikseen toisin mainittu. Viitteet ovat pääsääntöisesti kirjoittajan omia, paitsi niissä tilanteissa, missä on lähinnä käytetty vapaata tietosanakirjaa – Wikipediaa, mikä näkyy aina jokaisessa linkkiosoitteessa. Kirjoitukset eivät pyri loukkaamaan, eivätkä provosoimaan ketään tietoisesti. Artikkelit noudattavat kansalaiskirjoituksille yleisesti hyväksyttyä tapaa olla panettelematta tai tietoisesti väärää todistetta antamatta. Kirjoittaja on poliittisista puolueista riippumaton kirjoitusten osalta. Kirjoitusten lainaaminen on sallittua – lähde mainiten. Mikäli joku tai jotkut kokevat vääryyttä kirjoitusten osalta – pyydetään ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen – Ilkka Luoma.

Ei kommentteja: