maanantaina, maaliskuuta 24, 2014

Emme pelkää Venäjää - ehkä vähän omiamme!

Suomen kansa ei paljosta hötkyile – kallupit kertovat ettemme pelkää Venäjää, emmekä halua Natoon ”ukrainoista, krimeistä ja median kuin eräiden poliitikkojenkaan pelko- ja natojenkaamisista huolimatta 1]. Nyt natottajien ja venäjäpelottelijoiden joukkoon ovat liittyneet arveluttavat ”asiantuntijat” - esimerkiksi UPI-FIIA:n Mika Aaltola ja kumppanit. Poliitikoista Kimmo Sasilta (Kok.) natomopedi karkasi käsistä ja vikuroitti miehen kansan vastaiselle rintamalle *].

Näyttää siltä, että kansa, joka lopulta aina ”ruumiit pesee” ja vastaa kaikista poliitikkojen tekemistä virheistä – on maltillinen, historiansa ymmärtävä 2], realiteettien tajuaja kuin myös arkijärjen käyttäjä.

Kansalaistemme enemmistö ei pidä Venäjää pelottavana 3]olemmehan osanneet heidän kanssaan pelata pelejä niin hyvässä kuin pahassa 4].


Saimme itsenäisyytemme idästä,
[ ”ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule – olkaamme siis suomalaisia!” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/130664-itsenaisyytemme-historia-kumpuaa-idasta - ]

tappelimme Talvisodan juoksuhaudoissa ja kekkoskaudella loimme taitavalla neuvostoliittopolitiikalla nykyisen vaurautemme pohjabetonit. Emme ole ruotsalaisia, vaikka sitäkin on koetettu jengata, emme halua läntisiin USA johteisiin sotiin; haluamme vain arvostaa ja kunnioittaa pitkää itärajaamme, jonka takaa saamme edelleen mukavasti kauppaa, vaurautta ja työtä. Emme myöskään pyllistele kenellekään.


Suomessa on sananvapaus,

ja ”jaakon- ja ahtisaaret” saavat puhua omia natojuttujaan – kansa enemmistönä ei niitä noteeraa, vaan sanoo, että ”puhu sinä, minä pidän hevosta”. Suomi ei liity Natoon, niin kauan kun kansan enemmistö näin sanoo. Toisaalta ollaksemme fiksuja suomalaisia, emme myöskään ääneen uhoa, ettemme liity Natoon milloinkaan.


Valistunut veikkaus ennustelee,

että nykymallinen Nato hajoaa idän paineessa, kun lännenmies ”ajoi” Venäjän Putinin Kiinan syliin 5] – hankaloittamalla Venäjän energiakauppaa – Kiinalle kelpaavat Venäjältä kaikki kolme putkea – maakaasu, öljy ja vesi Baikal-järvestä.


Saksa on riippuvainen Venäjän kaupasta,

ja Saksa haluaakin heti uuden ”schröderin” ilmaantuessa sopia Venäjän kanssa Euroopan puolustuksesta – johon konklaaviin tullee ulkojäseneksi juuri Kiina. Kiina haluaa lisätä kaupankäyntiä Eurooppaan – riippuvuus USA:n viennistä ei Kiinalle pidemmän päälle sovi. Arvelisin, että presidenttimme Sauli Niinistö on lämmin tälle ”eurooppapuolustukselle” - jopa ilman USA:ta. Amerikkalaisille riittää askaroimista Kiinassa aivan riittämiin 6].


Keskitytään omiin asioihin ja kaupankäyntiin!

Meidän on syytä keskittyä kaupankäyntiin ja opittava kaukoidän viisaus olla puuttumatta muiden itsenäisten sisäisiin asioihin. Kunnioitetaan niin paljon ulkopuolisia, etteivät he tule sotkeentumaan meidänkään sisäisiin asioihin -näin tuo itäinen karhukin pysyy siellä omalla reviirillään.


Ylläpidetään riittävän tehokasta asevelvollisuusarmeijaa,
[ Mikä on Sinun maanpuolustustahtosi? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=960168 - 3104]

jonka saa tarvittavat aseensa, perustaa ”suojeluskunnat” ja huolehtii riittävästä motivaatiosta innostavalla koulutuksella, joka voidaan laajentaa myös naisiin ja pidentää minimssään yhdeksi vuodeksi. Emme saa myöskään unohtaa riittävän suurta reserviä , jota koulutetaan säännöllisesti – vaikkapa näiden ”suojeluskuntien” puitteissa – pitämään yllä ”sissisodankäynnin” 7] periaatteita – unohtamatta cybersotaa.
Kirjoittajan huomautus valittuun sanan valintaan ---

*] Viimeisen virkkeen sanavalinta ei saata kaikkien mielestä olla hyvää asiailmaisua, mutta perusteluksi haluan esittää sen, että niin hanakasti - kansaa kuulematta, historiaa tarkoin tuntematta ja laajaa analyysitaidottomuuttaan merkittävät ”asiantuntijat” esiintyvät analysaattoreina, vaikka esitys on mainittujen henkilöiden taholta pikemminkin vain mielipiteen esittelyä.

Merkittäväksi heidän mielipiteiden yksipuolisuuden tekee se, että aihealueen osaajat, kokemusgenaraattorit ja käytäntöä tietävät – esimerkiksi entinen pääministeri Esko Aho ja entinen Suomen Moskovan suurlähettiläs Heikki Talvitie toppuuttelivat ja rauhoittelivat kyseisiä pelottelijoita ja natottajia sekä kehottivat kuuntelemaan kansaa ja ymmärtämään myös talousvaikutteita kansantalouttamme kohtaan.


Presidentti J.K. Paasikivi ---
Viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta” -ja tämän kansakuntamme suuri enemmistö perii aina uudestaan äidinmaidostaan.

VIITTEET
6] Kiina mobilisoituu ymäpäri maapallon! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 - [10119]
7] Metsäsissi nujertaa cybersotilaan? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=717353 - [44851]


JÄLKIKIRJOITUS
Monesti näin arkikansalaisesta tuntuu siltä, että Venäjän presidentti tuntee paremmin rivikansalaisemme kuin meidän omat poliitikot. Samassa yhteydessä herää myös ajatus, että kansamme enemmistön, venäläisten kanssaihmisten ja Putinin välillä pelaa luottamuskin uskottavammin kuin Putinin luottamus meidän tiettyjä poliitikkoja ja sanailijoitamme kohtaan.

EXTRA


Ilkka Luoma

SENT

Sent: Monday, March 24, 2014 1:38 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Suomalainen ei pelkää Venäjää - ehkä vähän omiaan!
...

Suomalainen ei pelkää Venäjää – ehkä vähän omiaan!
(Tutkittiin tiedetty aihe – emme pelkää juuri ketään, emmekä halua rauhallisemmassa tarkastelussa Ruotsiakaan rinnallemme – eivät auttaneet valtiona aikanaan, kun apua pyysimme; vain Saksan kolmas valtakunta auttoi – ollessamme tosihädässä, kesällä 1944)


AL US Vf IL BL - BLOG 32919
---23032014---

doc.: emme_pelkaa_venajaa_23032014.doc – OpenOffice Writer

623 | 6212 - 33 min.

Ei kommentteja: