keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2014

Onko länsiohjatussa "ukrainakriisissä" voittajia?

Näennäisen rauhallinen 1] Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi tiedotustilaisuudessaan, että Venäjä toimii kansainvälisten lakien mukaisesti – tukiessaan laillisesti ja demokraattisesti valitun presidentin Viktor Janukovitshin avunpyyntöä. Samalla venäläiset tarjoutuivat auttamaan Krimin suurimman väestöryhmän tarpeita – käyttämällä Sevastopolin laivastotukikohdan sotilaita – lisäten heitä voimassaolevien sopimuksien puitteissa.

Nyt USA ja EU lupaavat lainaa Ukrainalle, että he voivat maksaa rästissä olevat kaasuvelkansa Venäjälle. Laillisen presidentin ollessa vallassa, lupasi [?] Venäjä alennuksia kaasuun sekä lainoitusta muuhun talouden pitoon – reippaasti enemmän kuin EU ja USA yhteensä.

Nyt kaasualennukset vedettiin pois – laittoman vähemmistövallankaappauksen vuoksi. Putin voitti toimillaan rahat, jotka nyt EU ja USA toimittavat kaasurästien maksamiseen. Kuka hyötyi ja kuka hävisi – tältä osin?

Putin sanoi lisäksi, että Venäjä ei ole erikseen toimittanut joukkojaan Krimin alueelle, vaan sotilasasuiset ryhmittymät ovat ”krimiläisiä kodinturvajoukkoja” venäläismielisen väestönosan piireistä, joita venäläisen laivastotukikohdan sotilaat kouluttavat ja auttavat ohjeistuksessa.


Onko Ukrainan kriisi loppusuoralla?

Ukrainan kriisi lähenee loppuaan ja jako jyrkentyy venäläismielisen ja äärioikeistoaineksista koostuvien ukrainakansallismielisten välillä. Kriisi päättyy siihen, kun nyt turvataan ”rauha ja rauhoittuminen” Krimin kansanäänestyksiin alueensa kohtalosta ja Ukrainan uusiin vapaisiin vaaleihin. Vaalien tulokset saattavat olla muuttamatta tilannetta – kovinkaan paljon, siksi kytketysti Ukraina on riippuvainen Venäjän kaupallisuudesta ja sukulaisuussuhteista.


Onko läntisen miehen tapana tukea kapinallisia vähemmistöryhmiä?

Lopulta herää kysymys amerikklaisten ja EU:n tukitoimista sellaista valtakoneistoa kohtaan, joka on ottanut vallan vähemmistönä, kesken sellaisen kauden, jonka hallinta on saavutettu läntistenkin vaalitarkkailijoiden mukaan vapaissa ja demokraattisissa vaaleissa.

Nyt voimmekin kysyä dramaattisesti kuinka paljon tarvitaan eduskuntamme eteen mielensoittajia 2], jotta voimme kaataa vastaavasti Jyrki Kataisen hallituksen ja asettaa mielenosoittajista uusia ministereitä hoitamaan sextettihallituksen tekemättömiä töitä! 3]


Lopulta herää Ukrainasta kysymys – kuka voitti ja mikä hävisi

Vastaukset saattavat olla yllättävän helppoja. Voittajaksi tullee Krimin venäläismieliset ja lopulta tataarit, joille luvattiin enemmän etuja kuin ”koskaan aiemmin”. Häviäjiksi jäävät – kuten aina – köyhin kansanosa, joka kipristelee konkurssikypsän valtion olemattomilla sosiaalituilla. Toiseksi häviäjäksi jäävät ne EU-poloiset, jotka takaavat nuo Ukrainalle myönnettävät lainat ja avustukset, ellei sitten EKP paina 4] lisää katteetonta eurosetelikantaa sekä lisää pankkien vakuudetonta bittirahavirtaa.

VIITTEET
1] Ilmaisua 'näennäisestä rauhallisuudesta' käytti omana tulkintanaan YLE:n toimittaja – voimme olla liki varmoja, että Putin oli myös todellisuudessa täysin rauhallinen, ilman näennäisyyttä, sillä KGB koulutettu upseeri on opetettu paljon kovempiinkin tilanteisiin, kuin nyt ollessaan pitämässä juhlapuheita – varmoin taustafaktoin. YLE:n toimittaja siis esitti vain omia läpinäkyviä peiteantipatioitaan slaavilaista mentaliteettia kohtaan [?]
2] Vallankaappaus demokraattisesti tuettuna – ulkoa! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/kuinka-vahemmisto-kaappaa-vallan-eun.html -
3] Tämä pohdinta on saanut sosiaalisessa mediassa paljon huomiota, sillä meilläkin maamme hallitus on tekemättömyydellään saattanut monet väestöryhmät huomisen hankaloituviin tilanteisiin ja näiden hiljaisten kansanosien määrä voi olla yllättävän suuri – siksi puolihuumorilla ihmiset pohtivat oman ”eduskunta-aukion” mielenosoituksesta järjestäytyneesti, laillisesti ja rauhallisesti siihen saakka, kunnes Katainen hallituksineen pakenee EU-Brysseliin ja mielenosoittajat pääsevät valitsemaan joitain ministereitä – arkityötä tehneinä ihmisinä – ratkomaan sextettihallitukselle liian vaikeiksi osoittautuneita asioita!

PS. Tiesittekö, että presidentiksikin hamuava MM-nyrkkeilijä Vitali Glitshko on osaltaan Yhdysvaltojen kansalainen ja pitää omaisuuttaan turvassa amerikkalaisissa pankeissa – jäädytetäänkö länsiuhkauksen mukaan hänenkin varat?

PS2. Toistaiseksi Ukrainan kriisiin ”sekaantunut” Venäjä ei ole aikaansaanut kuolleita, laukauksia on ammuttu ilmaan ja raskaita aseita eikä lentöhyökkäyksiä olla käytetty. Muistammeko mitä tapahtui Irak I:ssä, Irak II:ssa, Bosniassa, Libyassa jne …, kun amerikkalaiset kylvivät omaa demokratiaa ja vapaita vaaleja, no – nyt herää kysymys mitä ollaan saatu aikaiseksi Libyassa, Afganistanissa ja Irakissa – Irakissakin pommitusten ”laillisuuden takeeksi” vaadittiin USA presidentin päälle käyvä valhe ja sitten alkoi rytistä – kuolleita siviilejäkin lienee kymmeniä tuhansia. Nyt Venäjän presidentin mahdollinen valhe joukoista ja niiden alkuperästä näyttää aika viattomalta George W. Bushin valheeseen – vieläpä YK:n yleiskokouksen edessä – puolustusministeri Colin Powellin suulla. Missä mennään läntinen markkinatalousmies, kun Venäjää eristämällä tämä ajetaan kiinalsiten syliin, jolloin on mahdollista syntyä maailmankaava: ”Kiina + Venäjä > USA + EU”! [?]

EXTRA


Ilkka Luoma


Sent: Wednesday, March 05, 2014 8:46 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Onko länsiohjatussa "ukrainakriisissä" voittajia?
...

Onko länsiohjatussa “ukrainakriisissä” voittajia?
(Kuinka monet vapaat ja demokraattiset vaalit pitää Ukrainassa järjestää, että Ukraina saa länsimieliset ja lännenmieleiset johtajat?)


AL US Vf IL - BLOG 31989
---04032014---

doc.: naennaisen_rauhallinen_putin_04032014.doc – OpenOffice Writer
711 | 6698


[04032014] - Kirjoittaja on vapaa kolumnisti. Artikkeleissa ei edusteta mitään yksittäistä ryhmittymää, edunvalvontajärjestöä tai puoluetta – eivätkä kirjoitukset sido mitään ryhmittymää tai taustajoukkoa. Mielipiteet ovat pelkästään kirjoittajan, ellei asiasta ole erikseen toisin mainittu. Viitteet ovat pääsääntöisesti kirjoittajan omia, paitsi niissä tilanteissa, missä on lähinnä käytetty vapaata tietosanakirjaa – Wikipediaa, mikä näkyy aina jokaisessa linkkiosoitteessa. Kirjoitukset eivät pyri loukkaamaan, eivätkä provosoimaan ketään tietoisesti. Artikkelit noudattavat kansalaiskirjoituksille yleisesti hyväksyttyä tapaa olla panettelematta tai tietoisesti väärää todistetta antamatta. Kirjoittaja on poliittisista puolueista riippumaton kirjoitusten osalta. Kirjoitusten lainaaminen on sallittua – lähde mainiten. Mikäli joku tai jotkut kokevat vääryyttä kirjoitusten osalta – pyydetään ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen – Ilkka Luoma.

Ei kommentteja: