perjantaina, maaliskuuta 21, 2014

Setelikoneet maksavat kreikkalaisten velat!

USA:n keskuspankki FED ilmoitti, että se vähentää Yhdysvaltojen liittovaltion velkakirjojen ostoa. Se merkitsee sitä, että USA:n setelipainokone ja bittirahagenerointi vähenee. Ei siis lasketa katteetonta ostovoimaa niin paljon enää markkinoille. Tätä kutsutaan setelirahoitukseksi seteliselkärankaisilta.


Tähän mennessä Kiina on osaltaan ostanut paljon näitä USA:n liittovaltion velkapapereita katteellisilla rahalla, siis sellaisella rahalla, joka on oikeasti lisäarvolla tehty – siis ansaitulla rahalla, jota vastaan on tehty työtä, tuotteita ja palveluita ja niistä saatu maksu – näillä rahoilla Kiina on tukenut esimerkiksi USA:n liittovaltiota.

EU-Euroopassa EKP painaa samalla tavalla rahaa, lisäksi EKP laskee maakohtaisten keskuspankkiensa kautta bittirahaa verkkoihin – keräten samalla pientä korkoa – siis tuloa katteettomasti, sillä setelikonekin suoltaa katteetonta ostovoimaa jaettavaksi esimerkiksi Kreikkaan. Näin lopulta Kreikkaan syntyi velkavuori.


Saksalaiset pelkäävät hyperinflaatiota,

sehän tarkoittaa sitä, että on rahaa ostaa vaikka mitä, ja vaikka kuinka paljon. Materiaalisesti ja energeettisesti maapallo on niukkuuden kierteessä – kaikki eivät voi kuluttaa kuten me suomalaiset. Mikäli kaikki kiinalaiset ja intialaiset ostaisivat ja kuluttaisivat kuten me – tarvitsisimme 2-3 uutta maapalloa.


Velka lisää kulutusta;

se on nähty kaikkialla markkinataloudessa. Velanotolla syödään huomisen ja ylihuomisen ”elineväitä” - ikäänkuin etukäteen, sillä käyttömateriaalien määrä on vakio, on vain lopultakin kysymys kierrättämisestä – joko fiksusti tai tyhmästi kaatopaikkojen kautta, jolloin kiertoaika on tuhansia vuosia. Ja tuo kierrätys tuottaa sen paljon puhutun kohta ylitsepääsemättömän ympäristökatastrofin!


Me emme lopulta koskaan maksa omastamme Kreikan velkoja,

vaikka kreikkalaiset menisivät konkurssiin. Koko neuvotteluprosessi kaikkine vakuuksineen ja takuuksineen on ollut vain pintahämäysfarssi. Lopulta on kysymys katteettomasta setelikoneesta ja pankkibittirahasta, jota hyvin pienin kustannuksin jaetaan ostovoimaksi ja velan lyhentämisen voimaksi suurpiirteisille valtioille, joille ei tarkkuus ja rehtiys ole ollut niin nuukaa!


Entä Me – suomalaisine velkaantumisineen?

Jossain vaiheessa saattaa käydä niin, että muut euromaat joutuvat ”kreikkatavalla” takaamaan ja takuuttamaan meidän valtiollemme EKP 1] /eurojäsenmaa ja Maailmanpankkilainoitusta, vaikka lopulta EKP hallitsee tuota ostovoimaa jakavaa setelipainokonetta ja bittirahaa.

Mehän luovutimme oman setelipainokoneemme pois euron myötä, emme siis enää yksin säätele kansantalouttamme – vaan olemme prosenttiliike suurien joukossa. Meille jäi kylläkin sisäinen D-vitamiini – kustannusjahtina ja vääjäämättöminä palkkojen ja eläkkeiden alennuksina 2].

Entä, jos nollaamme kaikki velat koko maailmantaloudesta? 3]


HUOM! Artikkeli on voimakkaasti yksinkertaistettu, toki EKP ja FED kykenevät monimutkaisiin raha-, valuutta- ja finassioperaatioihin, joilla hälvennetään tosiasiaa katteettomien seteleiden painatuksesta ja olemattoman bittirahan liikkeeseen laskusta, mitä sofistikoiduimmin tavoin.

VIITTEET
2] Ulosmittasimme liikaa palkkoja! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=946425 - [9761]


Ilkka Luoma

AL US Vf IL BL - BLOG 32781
---20032014---

doc.: setelirahoitus_fed_20032014.doc – OpenOffice Writer

397 | 3670

Ei kommentteja: