keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2014

Natojäsen on aina potentiaalinen taistelukenttä!

Meillä Suomessa innokkaimmat natouskovaiset saivat uutta virikettä hiipuvaan natotukseen. Kansa oli jälleen sanonut täyden ein läntiselle USA-johteiselle Natolle. Natottomuus meillä on poikkeuksellinen ilmiö – ja varsinkin se, kuinka yhteenkuuluvaksi se hitsaa kansakuntaamme [3049] – vuodesta toiseen 60-70 prosenttia kansasta antaa täystyrmäyksen Natoon liittymiselle 1].

Ukrainassa kuohuu 2], kansallisuudet taistelevat reviireistään 3] – venäläiset haluavat lahjoittamansa Krimin 4] niemimaan takaisin, ja Nato-USA/EU on sitä mieltä, ettei uusia ”kosovoita” enää tehdä – eli revitä valtiorajoja uusiksi. Ukraina on nyt pesäke, josta kytö voi leimahtaa, ainakin taloudellisesti – mikä koskee myös meitä suomalaisia.

Miksi EU 5] haluaa niin kiihkeästi edetä kohti Venäjän sydänmaita? Miksi lännen markkinataloudella – USA:n tukemana on hinku itään, miksi pitää saada uusia kansallisuuksia, kieliä ja kulttuureita – uskontojakin EU-valtapiiriin. Onko pelkona maailman talouskaavan muutos kohti: ”Venäjä + Kiina > USA + EU” 6].


Natotus [8756] on karannut jälleen lapasesta,

vaikka YLE haastattelussa väistyvä puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen jätti sanomatta mitään – kysymykseen: ”No, pitäisikö Suomen liittyä Natoon?”. Puheloinen viisaana ammattisotilaana tiesi, ettei kansa sitä hyväksy, tiesi senkin, että liittymällä joutuisimme varustelukierteeseen ja ajautuisimme pois ”idän ja lännen tieltä”, joka on meidän erikoisuus ja mahdollisuus. Tiesipä Puheloinen senkin, ettei Nato tuo meille mitään todellista hyötyä, ei edes turvaa – ehkäpä turvattomuutta, tai ainakin maalitauluna olemista.


Mikäli Suomi liittyisi Natoon,

niin välittömästi Venäjä keskittäisi nyt kaikkein vähiten aseistetulle ja miehitetylle rajalleen 3-7 kertaisen arsenaalin ja samantien meidän tiettyjä kohteita maalitettaisiin taktisilla ydinaseilla – nythän maalituksia ei ole lainkaan.


Toisaalta venäläiset tietävät kansamme vakaan Nato-mielipiteen

harvinaisen vakaan, sillä muutoin osaamme olla erimielisiä asiasta kuin asiasta. Meitä on kansalaisina moitittu natouskovaisten taholta, ettemme ole puhuneet Naton hyvistä ja huonoista puolista riittävästi.

Todellisuudessa kansalaiset, jotka lopulta pesevät ne poliitikkojen väärien päätöksien ruumiit, ovat puhuneet, analysoineet, pohtineet ja pyöritelleet natoasiaa sen kaikilta puolilta; sellaisiltakin kanteilta, joihin natopoliitikot eivät ole ymmärtäneet edes vilkaista.


Kun Suomi pysyy erossa Natosta

avaa se erinomaiset kanavat ylläpitää poikkeuksellisia suhteita – myös sovitteluneuvottelijoina Venäjän ja EU:n välillä. Venäjä luottaa meihin, Ruotsiin ei. Venäjä tuntee meidät, kuten mekin heidät 7]. Meillä on EU:n paras neuvottelukosketus Moskovaan ja tiet Kremlin sisäpiireihin.


Ruotsalaisetkaan eivät halua Natoon – kansa on puhunut sielläkin!

Tiedämme ruotsalaisten ymmärtävän hyvin, että Suomi on heidän ja mahdollisen vihollisen, Venäjän välissä. Meillä kansa ymmärtää oman turvallisuusasiansa erinomaisesti. Ruotsissa taas tajutaan, ettei kannata sidotuttaa itseään Naton sotiin eikä antaa yllykettä ydinasemaalituksille – lähinnä Venäjän taholta [?]. Natojäsen on aina potentiaalinen taistelukenttä.


Saksalaisten julkaisemattomat suunnitelmat Euroopan rauhasta

Saksa tietää mitä on sota venäläisiä vastaan – he kävivät maailmanhistorian verisimmän sodan 1941-1945, jossa Suomikin oli kuriositeettinä mukana. Saksa haluaa omat Eurooppa puolustuksen, jossa Venäjä on kiinteä osa sopimusta, USA [14062] jäädessä vastapainoksi pois. Voimme olla liki varmoja, että huomisen maailman suurin – Kiina 8] halunnee tulla ulkojäseneksi tuohon EU-Venäjä liittoon.


Me olemme monin osin kuin EU:n 'Sveitsi'

oman tiemme kulkijoita, ja tätä tietä ei kannata katkaista, sillä se voi olla esimerkiksi Ukrainan tilanteessa vielä kullanarvoinen väylä ratkaistaessa USA/EU – Venäjä nokkapokkaa 9].

Nyt jäämme enää odottamaan Kiinan [7824] kannanottoa – suuri itä on ollut hiljaa, sillä heidän tuhatvuotisiin tapohin on kuulunut puuttumattomuus muiden sisäisiin asioihin … miksi mekin emme harjoittaisi tätä filosofiaa?

VIITTEET
8] Kiinalaiset levittäytyvät kaikkialle maailmaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -

EXTRA


Ilkka Luoma

SENT

Sent: Wednesday, March 12, 2014 10:03 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Jälleen kansakuntaamme jengataan Natoon
...

Natojäsen on aina potentiaalinen taistelukenttä
(YLE, kansalaisvaroin ylläpidetty medialaitos rummuttaa ‘natotusta – puolijenkaajana’ ja herättelijänä tilanteessa, jossa itse kansalaiset ymmärtävät hyvin, että juuri tämän tyyppiset “ukraina-tilanteet” pitävät meidät visusti erossa Natosta – meidän kannattaa ylläpitää neuvottelijan roolimahdollisuutta kahden jättiläisen välillä: Itälaajentuvan Naton ja siilipuolustukseen käpertyvän Venäjän välillä)

...
AL US Vf IL BL - BLOG 32284
---11032014---

doc.: natottomuus_kansaonpuhunut_11032014.doc – OpenOffice Writer

583 | 5626

Ei kommentteja: