torstaina, maaliskuuta 20, 2014

Lännenmies ei saata ymmärtää slaavilaista ajatuksenjuoksua?

Venäjän rupla heikentyy euroon nähden – ostosmatkailu Suomeen kallistuu. Itä-Suomi on saanut verrattomat tulot venäläisistä matkailijavirroista. Tämän vuoden alentumat jo muutoinkin ovat luokkaa 20 prosenttia – edelliseen vuoteen.

Itä-Suomi elää paljolti venäläisistä turisteista. Kauppojen ulko-ovissa ei ole enää kylttejä, joissa sanotaan: ”Vain yksi venäläinen kerrallaan” - nyt tekstit ovat kyriliikalla ja tulijoita saa olla vaikka kuinka paljon.


Suomi saa energiastaan leijonan osan Venäjältä – on miltei aina saanut

Kaasua, öljyä ja kivihiiltä + uraania. Olemme riippuvaisia venäläisestä energiasta, kuten myös suorasta sähköstä. Toimitukset ovat olleet täsmällisiä ja suomalaiset ovatm aksaneet ajallaan kaikki laskut – ukrainalaiset eivät ole olleet niin tarkkoja laskujen suhteen 1].

Meidän valtiojalokivi Fortum on sijoittanut rohkeasti jo Mikael Liliuksen aikana merkittävät summat Venäjän energiahuoltoon – muun muassa voimaloina ja järjestelminä. Nyt venäläinen Rosatom pyrkii Fennovoiman merkittäväksi osakkaaksi ja rakentaisi Pyhäjoelle työtä tuovan atomivoimalaitoksen, tuoden myös polttoaineen, uraanin Venäjältä.


EU-Bryssel ohjailee meitä – kuinka kalliiksi tämä lopulta käy -meille?

Me itsenäiset suomalaiset [?] olemme EU-Brysselin talutusnuorassa, vaikka meidän pitäisi juuri nyt irtautua kaikista Venäjäpakotteista ja näin osoittaa sitä naapuruusystävyyttä, jolla lujitetaan kahden maan välistä kauppaa. Meidän on huomattava, se, että Venäjä on valtava markkina-alue ja maailman suurin raaka-aineaitta, ollen meille yksi merkittävimmistä kauppakumppaneista.


Paavo Väytynen sanoi kansalaisten ajatukset selkokielellä!
[Paavo Väyrynen ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=251353 - [45096] - kaavailimme hänestä Keskustan puheenjohtajaa jo Mari Kiviniemen sijasta! ]

Brysseliin pyrkivä ikikepulainen, 'kekkosviisas' Paavo Väyrynen osasi pukea asian suoraan selviksi sanoiksi - ”Me emme voi ryhtyä pakotteisiin, lisäksi meillä on oltava oma turvallisuus- ja puolustusohjelma, jonka päätämme itse” -suunnilleen näillä sanoilla.


Puolustustarpeemme voimme jopa ajatella hyvinkin radikaalisti 2],

kun elämme muutoinkin radikaalin muutoksen aikaa – olemalla muun muassa maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa” ja Venäjä noukkii nyt ne valtapiirinsä hedelmät, kun vuosia sitten itämään alkanut voiman tunne pyrkii pintaan ---

...
[2006] Näin me kirjoitimme jo vuosia sitten … putinismin ollessa jo vauhdissa!

Venäjä - Neuvostoliitto ja jälleen Venäjä ovat olleet koko tarkemmin kirjoitetun historian ajan maailman suurin maa. Venäjä oli jo tsaarien aikana kovuutta, kuritusta, mutta myös venäläistä isänmaallisuutta ja valistuneisuutta, taidetta sekä kirjailijoiden aatelia.

Nykymallinen Venäjä omistaa luonnonvaroista niin merkittävät osat, että jo sen perusteella se on maailman mahti. Neuvostoliiton jäänteenä Venäjä omaa myös mittavan ydinasearsenaalin ja teho on edelleen olemassa.


Suomalaisia kohtalonhetkiä

Suomen kohtalon hetket liittyvät tunnetusti Venäjään niin kädenvääntönä rintamilla kuin nykyisen taloudellisen menestyksen pohjana sotakorvauksina ja bilateraalisen kauppapolitiikan ajalta. Venäjän suuruus on aina perustunut äitivenäjän suuruuteen ja isänmaan puolustamiseen. Venäläinen syntyy tänäkin päivänä suurvallan siemenet äidinmaidossaan. Kerran vahva, aina vahva, tai ainakin niin halutaan olevan.


Venäläinen arvostaa samoja arvoja kuin muutkin;

he pitävät luottamuksesta, he pitävät ystävien kesken juhlimisesta, ja lennokkaiden ja voimakkaiden juhlapuheiden tunnemyrskyistä. Kun katsoo Moskovan ytimessä Neuvostoliiton sankarin, sotamarsalkka Georgi Zukovin ratsastajapatsasta, ymmärtää halun takaisin suurvaltojen joukkoon.

Presidentti Vladimir Putin on ottanut venäläiseen tapaan itselleen vallanavaimet. Suurin osa Venäjän kansasta ei pane sitä pahakseen. Länsimaalainen uutisointi on aina innostunut vähemmistöjen äänitorvena olemisesta.


Generalissimus Josif Stalin kuritti niin vihollisiaan kuin kansaansa

Stalin ei sietänyt mitään, joka uhkasi hänen hegemoniaansa. Historiaa tuntevat muistavat Stalinin vieneen Neuvostoliiton niin sotilaalliseen kuin poliittiseen voittoon, hän säilytti edesmenneen Neuvostoliiton itsenäisyyden.

Stalin nosti Neuvostoliiton ehdottomaksi suurvallaksi ja nosti kansalaistensa tunteen voimasta, valtion huolehdinnasta ja varmasta leivästä. Leipä oli enemmistölle kapeaa, mutta sen pituus ulottui aina kuolemaan saakka. Voidaan sanoa, että yhteiskunta huolehti omistansa. Stalin on edelleen muistona yllättäen arvostetussa asemassa.


Suomi on aina Venäjän elimellinen naapuri – Karjalan kysymys on yhä kesken!

Suomi on kulkenut Venäjän kupeessa niin vapautettuna Ruotsin holhouksesta kuin tiukassa tsaarin otteessa nuhteena ja muistuksena mistä aurinko nousee. Suomi on ollut jo vahva taloudellinen toimija Pietarin alueella ennen itsenäisyyttämme.

Suomen ulkomaankaupasta Neuvostoliitto edusti presidentti Urho Kekkosen aikana suurimmillaan noin viidennestä. Nyt Venäjä on noussut jälleen yhdeksi merkittävimmäksi kauppakumppaniksemme. Venäjä on ollut ja on Suomen suuri mahdollisuus; ei tarvitse kumartaa, tarvitsee vain nauttia luottamusta, rehtiyttä ja kykyä osata juhlia onnistumisista maassa maan tavallansa. Venäläinen ihminen on muodostunut samoista molekyyleistä kuin suomalainenkin.


Suomen armeijan ei tarvitsisi huolehtia Venäjän politiikasta

Suomen armeijan johdon tehtävä on huolehtia kaikin tavoin kyvystämme turvata sotilaallisesti itsenäinen kansakuntamme. Tämän päivän Venäjä rakentaa uudelleen puolustustansa suurvallan periaatteilla. Suomessa ei tarvitse innostua ja ”natoontua” turhasta, kun suurvallan armeija uudelleen organisoi joukkojansa vastaamaan uutta puolustuksellista asemaa.


Venäjän politiikan arvioitsijana tarvitaan vain yksi ihminen

Me tarvitsemme ulkopolitiikkamme vaalijaksi vahvan, itsenäisen ja kyvykkään presidentin, joka osaa ja hallitsee henkilökohtaisen karisman ja vaikutuskyvyn Moskovan kolleegaansa, jonka sydän on lähellä Pietaria.

Venäjän vaikutusvalta kasvaa lähivuosina ja meidän kannattaa olla sen kasvun imussa turvaamassa omia intressejämme niin työssä, sijoituksissa ja raaka-aineiden saannissa kuin kaupassa ja innovaatioissa.

Luottamuksellinen ja pitkäjänteinen erityispolitiikka Venäjän suuntaan takaa myöhemmin meille historiallisen palautuksen vapaakauppa-alueena Pietarin kyljessä antamaan työtä, kauppaa ja yhteistoimintaa sekä myös investointeja Suomeen. [!] -tämä oli siis kirjoitettu jo vuonna 2006.

VIITTEET
1] Miksi Ukraina ei maksa kaasuvelkaansa Venäjälle? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/energia-on-yht-strateginen-varanto.html -

...
Kuvateksti
Kansallissosialistisen Saksan Kolmannen Valtakunnan sotakone pääsi näin lähelle kommunistisen Neuvostoliiton pääkaupunkia Moskovaa joulukuussa 1941. Kenraali Pakkanen ja ylitsepääsemättömät huoltoyhteydet hyydyttivät Saksan sotakoneen. Juuri teräsristikoiden kohdalla olivat Saksan Wehrmachtin tykit, joiden ammukset ulottuivat miltei Kremliin.

Teräsristikot ovat muistuttamassa Venäjän kansaa menneiden aikojen taisteluista, joissa isät ja isoisät antoivat mittavan uhrin puolustaessaan omaa isänmaatansa. Voidaan myös painavasti sanoa, että tuolloisen Stalin Neuvostoliiton yksi merkittävä pelastaja oli myös Venäjän äidit, jotka uupumatta jaksoivat ylläpitää kotirintamilla elämää ja kannustusta miehilleen ja pojilleen. Venäjällä äidin rooli on aina ollut viime kädessä vahva.
Kuvassa taustalla näkyvä ruotsalaisen herra Kampradin omistama IKEA on päässyt markkinataloutena perille Moskovan jättiläismäisille markkinoille. Tätä markkinatalousilmiötä ei mikään armeija ole pysäyttänyt, sillä kaikki ihmiset haluavat hyvinvointia, tavaraa, tavaraa ja vielä kerran tavaraa; elämme kulutusjuhlayhteiskunnassa, jossa kyltymätön rikastumisen fobia ohjailee tottumuksiamme ja luontomme tuhoutumista. Se mitä Saksan sotakone ei saavuttanut, saavutti sen länsimaalainen markkinatalous osinkoineen, pörssikursseineen ja loputtomine kulutusmadroineen yltiövauhkoontuneessa loputtoman kasvun tavoittelussaan.
DSC_5672.JPG. 22. toukokuuta 2005, klo 19:07 (Suomen aikaa). 1/200s, f7.1, 18mm/27mm. Nikon D70. Photo by Ilu 2005. 3008 x 2000; 2,5 MB. ~ http://photos1.blogger.com/blogger/4810/1008/1600/DSC_5672.jpg -


Ilkka Luoma

SENT - by email

Sent: Wednesday, March 19, 2014 4:31 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Miksi lännenmies ei tahdo ymmärtää venäläistä ajatuksenjuoksua?
...

Miksi lännenmies ei tahdo ymmärtää venäläistä ajatuksenjuoksua?
(Toisaalta ei löytöretkeilijät kuin preerioiden uudisasukkaatkaan ymmärtäneet alkuperäintiaanien savumerkkejä – pitäisikö meidän suomalaisten korva olla herkempi slaavien viestinnälle?)


AL US Vf IL BL - BLOG 32653
---19032014---

doc: lannenmies_ei ymmarra_venajaa_19032014.doc – OpenOffice Writer

985 | 9032

Ei kommentteja: