keskiviikkona, maaliskuuta 26, 2014

Viisikko pulassa - poliitikkojen luovuus hukassa!

Sextetti muuttui viisikoksi. Muistamme lapsuudestamme Enid Blytonin Viisikko -kirjat 0] ja porukan Tim koiran. Jäikö nyt joku pienpuolue koiran asemaan Kataisen viisikkoon. Vasemmisto lähti, Paavolla alkoi vaaliaikakausi ja nyt on aika räimiä hallitusta, kun lapsilisiinkin päättivät koskea.

Nykyinen väkipakolla runnottu hallitus kuusilona oli kunnianhimoa joko pyrkyryyteen päästä pääministeriksi pääministerin paikalle, tai sitten Kokoomuksen Jyrki Kataisella oli aito päämäärä saavuttaa Suomihallitus, joka ratkoo koko Suomen ongelmia 1].

Nyt hallitustyöskentely koko kaudellansa on kaventunut säätönuppien kiertämiseen – leikataan, verotetaan, niistetään, höylätään ja viilataan – mitään poliittiseen luovuuteen [EX] viittaavaa ei ole tapahtunut. Syy on selkeä – sekasikiö kuusilo oli liian kunnianhimoinen suomihallitus, jossa jokainen halusi kädenjälkensä, saavutuksiin joita lopulta ei juurikaan syntynyt todellisuuteen.

Tavoite saattoi olla hyvä ja uudistusmielinen, mutta keinot jäivät kauaksi fantastisesta – jäivät jopa alle lipan, koska lipan alla ei ollut poliittista kykyä nähdä huomista, puhumattakaan ylihuomista.


Hokemiksi muodostuivat vastuunkanto, kasvuhuuto, päätökset ja puhe työstä

Todellisuudessa hallituskuusilo ei nähnyt vaivaa varsinaisen työn eli toimeliaisuuden 2] järjestämiseksi, vaikka hallituksella oli mahtava mahdollisuus säätää poikkeaviakin lakeja ylläpitääkseen ainoaa kansakuntia ryhdissä pitävää elementtiä – työntekoa, jutu jäivät puheiden asteelle.


Työttömyys kasvaa, erityisesti nuoret ajalehtivat,

vanhuksien määrä lisääntyy koko ajan – yksinäisyys kalvaa. Hyvänä ideana työttömien sijoittelu vapaaehtoisvoimana vanhushoivaan etäännyttää entisestään etääntyneitä sukulaisia vastuusta omista vanhemmistaan 3] ja isovanhemmistaan.


Alkava robotisaatio 4] vie paljon työtilanteita, liian kalliilta tekijöiltä

ulosmittasimme liian nopeasti palkkoja 5], koska työmme ei enää vastannut saatua palkkaa so. elantoa ja näin olemmekin olleet jo vuosia maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa 6].

Hallitus on osannut huutaa kasvua, tässä se on ollut mestari, mutta huuto ei kauan eetterissä kaiu, vaan työ lopulta tekijäänsä kiittää. Meidän on lopulta hoksattava, ettei loputonta kasvua ole, on vain yhteiskunnallinen toimeliaisuus, josta esimerkiksi ottaisin:

...
Maailmanlaajuinen ilmaston- ja ympäristönmuutos lisää vuosittaisia myrskyjä ja maamme on sähkönsiirroltaan laaja ja avoin maa. Meidän on kaivettava sähköjohtomme piiloon, siis maan alle – sinne eivät myrskyt ulotu.


Nyt olisi 'kadonneen identiteetin' mobilisoiduttava,

vaikka valtion velkarahalla ja tehtävä maanlaajuinen suunnitelma, mitkä kaikki johdot ja putket on viisasta kätkeä maan poveen – ymmärrettävästi myös samaan kaivantoon – ja tähän projektiin kiinnitetään kaikki sellaiset työttömät, joilla on jotain järjellisesti annettavaa. Projekti on suuri, jopa pelottavan suuri, mutta se luo toimeliaisuutta ja uskoa huomiseen.

Koko maan kattavat ”johto- ja putkikanaalit” ovat investointi huomiselle ja ylihuomiselle. Huolto helpottuu, syöttövarmuus lisääntyy ja näin saamme piuhat ja letkut lopulta jopa ”jokaiseen savuun ja niemennotkoon”. Tämä projekti on uuden alku johonkin, joka luo yhteenkuuluvuutta, tasa-arvoa ja elinkeinomahdollisuuksia kaikkialle Suomeen. Nyt aivokipunointi käyntiin ja poliittista luovuutta 7] peliin!

VIITTEET
1]
Jyrki Kataisen ollessa valtiovarainministeri Vanhanen II:ssa, teki hän tieten, tietämättään tai ymmärtämättömyyttään raskaan virheen, kun arvio USA:sta lähtönsä saanutta sub-primekriisiä – Jyrki sanoi, ettei ongelma kosketa meitä – vaikka Suomen Pankki jouluna 2007 vakavasti ja selkokielellä varoitti juuri tästä aiheesta + nousevasta työttömyydestä.

Miksi Jyrki ei kuunnellut Suomen Pankkia, jää arvoitukseksi. Ehkä myöhemmin omassa hallituksessaan Katainen halusi hyvittää tahattoman virheensä ja koota Sauli Niinistön järjestämästä eduskuntavaalivoitosta lähteneen karriäärisen voittokulkunsa pääministeriydeksi johtaneen kehityksen Suomihallitukseksi, joka korjaa aiemman 2007 ennakkopäätöksien tehdyt virheet – mehän muistamme kuinka valtiovarainministeri Katainen sub-primekriisin alla alensi työnverotusta, jotta näin syntyisi ostovoimaa ja saataisiin enemmän kotimaista kysyntää aikaiseksi – mutta toisin kävi, massit katosivat sijoituksiin, sukanvarteen ja tileille – ei kulutukseen.

Viisaampi teko olisi ollut käynnistää nuorten työllistämismobilisaatio, vaikka velkarahalla ja näin torpata alkava nuorisotyöttömyyden putki ja mikä vielä tärkeämpää – torpata nuorten ajelehdinta siitä mitä yleensä ottaen tekevät! Tämän virheen Jyrki alitajunnassaan varmaan halusi kuusilossaan korjata, mutta nyt tuloksena on hallituksen lopullinen kaatuminen [?], koska keskinäinen solidaarisuus ja ”sulle-mulle” politiikka ei sovi kriisiaikojen hoitoon – seuraava hallitus lieneekin sitten jopa vain kahden puolueen hallitus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/saammeko-yhden-puolueen-hallituksen.html --- [?]!

5] Nostimme palkkojamme keskimäärin liikaa – yli tuottavuuden ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=946425 -
7] Poliitikkojen luovuus ja innovointikyky kadoksissa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/puuttuuko-eduskunnasta-puolueilta-ja.html

EXTRA
Pelastiko Keskustan Juha Sipilä Kataisen viisilön? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/pelastiko-juha-sipila-kataisen.html -
Minimalismia biosfäärimme hyödyksi ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 -

JÄLKIKIRJOITUS
Pääministeri Jyrki Katainen moitiskeli, ettei hallituksessa voi olla tekemättä päätöksiä – ajatus ja laukaisu oli ajattelematon. Vasemmisto teki juuri päätöksen isolla P:llä. Paavo Arhinmäki ei voinut puolueen puheenojhtajana enempää pettää omia äänestäjiään so. työnantajiaan, koska nyt oli menty liian pitkälle kuritettaessa ”kaikkien osallistumisen nimissä” - kaikkein vähäosaisimpia.

Samalla tavalla persupomo Timo Soini teki suuren päätöksen olla menemättä hallitukseen kolme vuotta sitten, koska menemällä liittoon Kataisen kanssa olisi persupomo pettänyt äänestäjänsä ja vaalilupauksensa. Arhinmäki on tällä kertaa oikealla asialla ja mies paikallaan.


Ilkka Luoma

SENT

Sent: Wednesday, March 26, 2014 7:09 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - 'Viisikko pulassa - poliitikkojen luovuus hukassa!'
...

Viisikko pulassa – poliitikkojen luovuus hukassa!
(Hallituksen säätöruuvien käyttäjät vähenivät kahdella – näinhän Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä toivoikin. Paavo Arhinmäki kantoi vastuuta ja teki oikeita päätöksiä, vaikka pääministeri Jyrki Katainen toisin väittikin)

AL US Vf 587-101. IL - BLOG 33083
---26032014---

doc.: poliittinen_luovuus_kadoksissa_26032014.doc – OpenOffice Writer

740 | 7170

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

740. - Tangerine Dream ~ http://youtu.be/kHTzs2TjwQo