ID-IN3
Ihmisten eli yhteiskunnan jäsenten koulutus vai yrityksille tukea löytää työtehtäviä, jotta voisi palkata väkeä. Melkoinen työ- ja koulutuskulttuurillinen vastakkainasettelu. Pitääkö asetella vastakkain vai olisi sovitettavissa jokin tasapaino?
Kumpi ensin - kouluttautumismahdollisuudet vai työntekoon liiketoiminnalliset edellytykset?
Vain kommunismissa, ideaalisena, voidaan tuo yhtälö ratkaista tasa-arvoisesti, mutta kun tuo ideaalinen kommunismi ei istu meidän evoluution luomaan kilpailuhenkeen, jonka sanotaan saattaneen meidät yrityksen ja erehdyksen kautta "eläinkunnasta" ihmisyyden ihmisyyteen - näinkö?
Onko evoluutio epäonnistunut - ei ole, sillä se ei erehdy, se vain korjaa!
Vihreät - De Gröna asettavat koulutuksen yritystukien edelle ---
Yritysten toimintaedellytykset olisi päivitettävä täysin tyhjältä pöydältä - mullistava digitalisaatio, pilveistyminen, robotisaatio ja automaatio yhdistettynä yksilöllisiin ympäristöjälkikustannuksiiin heittävät työntekijät reserviin useissa työtilannejärjestelyissä, jolloin itse yrittämisen,yrityksen ja yhtiöiden toimintaedellytykset on katsottava aivan uudesta näkökulmasta.
Ehkä Ville Niinistö ei ole tätä oivaltanut, mutta poliitikkohokemallisesti koulutuksen merkityksen kyllä - koska se on turvallinen näkökulma, sillä koulutustahan tarvitaan aina. Koulutus on ikäänkuin evoluutio - sopeutumista muuttuviin tilanteisiin - kysymys on lopulta vain "kellotaajuudesta"!
Kansalaiskirjoittaja Ilkka Luoma
...
IN - kirjoitussarja numero 3.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti