perjantaina, kesäkuuta 17, 2022

Pujahtiko TP Niinistöltä sammakko vai oivallinen valtioviisaus?

 |2295|348560|c|

.

Kuva ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuva-presidentti-sauli-niinisto-nahtiin-turun-kisakatsomossa-perheineen-aaro-poikaa-ilostutti/8451706 - kuvasta nousi suuri häly, kun PM Sanna Marin esitti ettei hän lastaan saisi kuvata, ehkä näin tässäkin, mutta julkisella paikalla kuvaaminen on sallittu, mutta entä julkaisu mediassa ja näin yksityisessä blogissa - visainen juttu, mutta isä huolehtii aina lapsistaan, kuten varmasti myös tässäkin!

"Valtioviisaus ja isän viisaus ovat kaksi aivan eri asiaa, vaikka maan isän tulisi huolehtia myös parhaalla taidollaan myös kansalaisistaan!"


***


..

US: "Tutkija: Sauli Niinistöltä tuli ”potentiaalisesti katastrofaalinen ilmoitus” Nato-prosessista",

.. linkin alta ~ https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tutkija-sauli-niinistolta-tuli-potentiaalisesti-katastrofaalinen-ilmoitus-nato-prosessista/4bc5a633-811d-492f-b78d-c737f2af5846 -, toimittajana Jenni Tamminen (?)
..

Kiintoisa ulostulo UPI-FIIA' sta |1, huudahtajana Charly Salonius-Pasternak - TP Sauli Niinistöltä pääsi sammakko, jopa katastrofi sanomisistaan - "sitoutumisestaan" Ruotsiin - hyvää vai pahaa?



Suomi on ainakin toistaiseksi patissa Naton kanssa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008883624.html -, IS-osaotsikoituna näin: 


"

Presidentti Niinistö Ylellä: Suomen Nato-hakemus pahasti jäissä –

"


Turkki on oivaltanut vahvasti, ettei yksikään Naton jäsen (ehkä Yhdysvaltoja lukuun ottamatta? |2 - kuva) tule Suomeen taistelemaan Venäjää vastaan, tuota toista maailmallista ydinasesuurvaltaa vastaan - hyökkääjänä tai puolustajana.



Sota Suomessa Venäjää vastaan olisi tie mahdolliselle maailmalliselle sodalle,

.. sillä meillä kohtaavat niin idän ja lännen vedenjakaja kuin se eräs pisin maaraja Venäjälle, jota Kreml puolustaa kaikin mahdollisin keinoin - tehden sodasta meiltä Suomesta käsin epätoivoisen ja raskaasti kuluttavan - kaikille osapuolille.



TP Sauli Niinistö jatkoi todennäköisesti kohtalokkaita virheitään 

[ https://www.tiede.fi/keskustelu/92864/alustiko-tp-sauli-niinisto-raskaan-vahattelyvirheen-kremlin-kirjeesta?changed=1655133535 -


 .. tai sitten hän on oivaltanut vihdoin, ettei Natoon liittyminen olekaan Suomen kokonaisvaltainen etu, ja ehkä Saulille on tullut pahamieli ja vaivautunut katumus, kun kansallemme ei suotu oikeutta kertoa omaa rehellistä mielipidettä Natosta - kansanäänestyksenä [https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html - ].

Ehkä Niinistöä jopa hävettää hänen usko ja luottamus paljolti internetpaneelisiin kansalaistutkimuksiin, joita manipuloiva media kilvan julkisteli pitkin Ukrainan sodan juoksua. [T-1]


..
Suomi ei kuulu Natoon - se on meidän pahin uhka - todellinen uhka!

[ ~  https://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html - ]


Median lietsoma, viljelemä ja lannoittama Venäjän uhka on taas paljolti keksittyä mielikuvitusta - juuri meille suomalaisille,

.. perusteluna näemme median selittämättömyyden | osoittamattomuuden, noiden Venäjän uhkien olemassaolosta - sillä lailla aikuisten oikeasti kerrottuna. Jopa Suojelupoliisin johtaja Antti Pelttarin ihmetys [ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008866328.html - ], ettei Venäjä teekään (toistaiseksi) mitään, kun julkistettiin Natoon hakupyrky -tämänkin jo kertoessa paljon tuosta median ruokkimasta Venäjän uhan olemattomuudesta.

Tässä pitää myös muistaa eräs iso tekijä:
Uhkaaminen ja varautuminen ovat kaksi aivan eri asiaa [ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/04/uhka-ja-varauma-ovat-nato-keskustelussa.html - ].

--
Salonius-Pasternak huudahti joko nato-intoisena tai sitten se oli parahdus, kun TP Niinistö uskalsi tuoda verhotusti esille oman virhearvionsa, kun oivalsi mitä Turkki lopulta ehkä Unkarinkin komppaamana toi esille -

.. tuon Suomen hyvin vaarallisen geopoliittisen sijainnin -

.. juuri Lapin ja Kaakkois-Suomen osalta - me sijaitsemme strategisten ydinaseiden vieressä, joita Venäjä puolustaa kaikin keinoin - kyse Venäjän Pohjoisen laivaston strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdat |3 Kuolan niemimaalla ja Pietarin - siis koko Leningrad oblast' in asema aivan meidän vieressä - etelämpänä.

Me olisimme kaikille nykyisille Naton jäsenmaille hyvin vaarallinen jäsen, jos meidät hyväksyttäisiin tai jos uusi eduskuntamme vuoden 2023 kevätvaalien jälkeen ratifioisi hyväksytyn natohakemuksen. Ruotsi jos mikä tietää sijaintimme - kun katsomme heidän toimiaan vuosina 1939-44.



Emme edes tiedä haluaako Ruotsi lopulta liittyä Natoon,

.. sillä ruotsalaiset eivät ole aiheesta edes laajasti kansakuntana keskustelleen ja ruotsalaisethan ovat tarkkaan keskusteleva [ https://www.tiede.fi/keskustelu/76261/uhraako-ruotsi-200-vuotisen-puolueettomuutensa? - ] kansakunta! Muistamme uutisoinnista, kun nahkarotsissaan "sotapäällikkö" ja PM Sanna Marin kävi tuuppaamassa ruotsalaiset natopolulle ..

 

Ehkä ruotsalaiset hoksaavat järjestää myös kansanäänestyksen Natosta -

.. mikä meiltä kiellettiin - erikoisin syin - oli pelko, että Venäjä manipuloi kansakuntamme natovastaiseksi, jota olimme muutoinkin 20 viime vuotta, kunnes alkoi median hyvin raskas hyökkäysmanipulaatio - jopa propaganda [ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17456654/nain-toimii-hienostunut-mediamanipulaatio! - ]!



--
Ehkä Sauli heräsi takaisin omiin toiveisiin "hyvistä palveluksista" |4 sellaisille,

.. joita oikeasti uhataan, joita vastaan soditaan ja joilla on ratkaisemattomia riitoja naapurinsa kanssa |5 - tässä on Suomen se paras henkivakuutus, jolla turvaamme kansalaistemme elämän, täällä idän ja lännen vedenjakajalla - ja lisäksi:

Meillä ei ole yksinkertaisesti varaa tähän pakotepolitiikkaan,

.. valtioluokan kilteimpänä EU-maaoppilaana - eikä me haluta kansakuntana olla lisäämässä idän ja lännen välistä vastakkainasettelua [ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ], johon maamme hallitus ja tähän mennessä ("Saulin sammakkoa lukuun ottamatta") presidenttimme innostus syvällisesti ajattelematta oleva kiihko Natoon pyrystä - ..

>
..
70904

..


2


... .. unohtaen kaikki se mitä rakennettiin kymmenien vuosien aikana hyvien suhteiden osalta - täällä erikoisella alueella tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä.


Lopuksi Venäjä on meille vieläkin suuri mahdollisuus -
.. kaupallisesti, yhdessä Kiinan kanssa - sillä näyttää vahvasti siltä, että Kiina ja Venäjä lähentyvät toisiaan - halunnevat luoda moniarvoisemman maailman, jossa moninapaisuus valtaa alaa ja erilaisuudet koetaan mahdollisuuksiksi pikemminkin kuin uhiksi.


..
PS.
IS-otsikko: "Tutkija haukkui Niinistön Nato-lausuntoa ”potentiaalisesti katastrofaaliseksi” – näin arvioivat muut asian­tuntijat" -löytyy linkin ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008881585.html - alta.


..
Viitteet ja linkit - myös kuva 2:

|2 KUVA





..

| 50 TIEDE 111 | 136 SUOMI24 492 | VU | FB | Vapaa sana | FB BLOG | Twitter |

...
e




2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: maanantai 20. kesäkuuta 2022 8:40
Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; matti.vanhanen@eduskunta.fi

Kopio: jussi.halla-aho@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; charly.salonius-pasternak@fiia.fi; antti.pelttari@supo.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Pujahtiko TP Niinistöltä sammakko vai oivallinen valtioviisaus?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähettäjä: Ilkka Luoma/ YMP

Lähetetty: maanantai 20. kesäkuuta 2022 8:45
Vastaanottaja: ville.tavio@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; maria.ohisalo@eduskunta.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu; tytti.tuppurainen@vnk.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; tuomas.forsberg@helsinki.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; kai.mykkanen@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Pujahtiko TP Niinistöltä sammakko vai oivallinen valtioviisaus?


..