perjantaina, helmikuuta 10, 2023

II - Lakko ei saa koskaan vahingoittaa ulkopuolista

 |2461|389323|c


Kuva: ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001669856.html - osaotsikoituna näin: 

Kaupan alan lakossa on tällä kertaa mukana poikkeuksellisen paljon myyjiä, jotka eivät kuulu mihinkään ammattiliittoon. -- 

-toimittajana Petri Korhonen.


***



Uhkaako Suomea lakkosuma - pullistaako toveripiiri lihaksiaan?

[ ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009362079.html -, otsikoituna näin: "Teollisuuden lakkoja ei voinut välttää
Kaikki muutkin palkkaneuvottelut jumittavat, kun teknologiateollisuuden neuvottelut eivät etene.
"
-toimittajana HS-pääkirjoitustoimisto.]



[20U06] - Kiistatta maailmaa tasa-arvoisemmaksi muuttanut ammattiyhdistystoiminta on muutoksen vedenjakajalla

Lakkoase on vanhan maailman keino? Lakko oli erään aikakauden tuotos, jonka tehtävä ja käyttö on kohdannut eläkeikänsä. Niin eläinkunnassa kuin ihmisten evoluutiotaistelussa ei ole ikuista saavutetun edun nautintaoikeutta. Talous eikä elämä ole staattinen ilmiö, pikemminkin dynaaminen, jossa joustot ovat arkipäivää.

Lakko ei saa koskaan vahingoittaa tai haitata ulkopuolisten elämää ja toimia, se ei myöskään saa tuottaa taloudellista tappiota muulle yhteiskunnalle!



Lakko oli keino tuoda mielenosoitus tarkkuusiskuna suoraan vastinkumppaniinsa, yleensä palkan maksajaan, siis työnantajaan

Lakko on nykypäivänä vain keino haitata verkostoitunutta ja riippuvuussuhteista yhteiskuntaa, siis kuluttajia, äänestäjiä ja veronmaksajia. Jokainen ihminen viime kädessä huolehtii itsestänsä ja tänä päivänä joukkovoima kohtaa mieluumminkin internetissä, vapaa-ajassa, kulutuskäyttäytymisessä ja mielipidevaikuttamisessa.



Julkinen, laillinen ja yleinen mielenosoitus hyvin masinoituna joukkoliikkeenä on uudelleen tulevaisuutta

[ ~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b40c4883-175d-404a-8603-0436ec69f95f -, otsikoituna näin:
"Kaupan liitto ryhtyy ”ankariin vastatoimiin” lakkouhkailijoita kohtaan: ”Ei ole muuta vaihtoehtoa”
Kaupan liitto kertoo, että työnantajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin turvautua käytettävissään oleviin keinoihin vastata Pamin ilmoittamiin lakkoihin.
"
-IL-toimittajana Jussi Korhonen.]



Riittävä yhdistyminen, yhteenkuuluvuuden henki ja johdettu voima toimii paremmin. Ranska saa liikkeelle satoja tuhansia ihmisiä osoittamaan mieltään. Julkisessa mielenosoituksessa on joukkovoimaa, joka huomataan.



Lakon sijasta yleinen mielenosoitus suunnitellusti, teemoitettuna ja selkein päämäärin antaa suurimman näkyvyyden

Julkinen mielenosoitus hyvin ja tehokkaasti johdettuna menee suoraan asiaan, se kohdistetaan lainsäätökoneistoon, sillä laki on länsimaalaisuuden mitta. Laki määrää elämisen, kaupan, kuluttamisen ja kaiken liikkumisesta vapaa-aikaan. Lakimuutoksilla muutetaan yhteiskuntaamme.



Kansalaiset valitsevat eduskunnan ja valitsijoilla on oikeus muistuttaa edustajiansa epäkohdista, jotka kohtaavat kuluttajaa ja äänestäjää

Kerran neljässä vuodessa on yhteiskunnallinen velvollisuus suorittaa äänestyksellinen mielenosoitus. Vaalien välillä mahdollisesti tarvittava mielenilmaus tehdään näyttävästi, ohjatusti, kurinalaisesti ja tehokkaasti johdettuna. Kansalaisvoima kohtaa kaduilla paremmin kuin muuta yhteiskuntaa vahingoittavassa tarkkuuslakossa.



--
Suomalainen ei syty herkästi!
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/09/suomalainen-poliisi-harjoitteli.html - ]

Nyt yksinäisyyden, nuorisotyöttömyyden, yhteiskunnan ulkopuolelle ajautumisen ja yhteenkuulumattomuuden aikakautena joukkovoima voisi tuottaa osallistumista, iloa kuulua ryhmään, saada kannustetta toisistansa ja ennen kaikkea kokea hyödyllisyyttä yhteisessä päämäärähaennassa.



Perustuslaki takaa laillisen ja ennakkoon ilmoitetun mielenosoituksen oikeuden kaikille Suomen kansalaisille

Joukkovoima kohtaa kaduilla vastavoimaksi niin talousrikoksille, sisäpiirikähminnöille, ansaitsemattomille palkkioille kuin myös yleiselle vastuuttomuudelle, piittaamattomuudelle ja taloudelliselle ahneudelle. On kansalaisliikkeiden aika.
..

[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009363761.html -, HS-otsikoituna näin:
"AKT aloitti ylityö­kiellon – Satama­operaattorit: Voi tuottaa nopeasti ongelmia ulkomaan­kaupalle"
-STT ja HS-toimittajana Tiia Etelämäki.]




--
EKSTRA
Automaatio, robotiikka ja tekoäly eivät lakkoile - tietoisena, ainakaan toistaiseksi!
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/02/automaatio-ajaa-meidt-palvelemaan.html -

"Automaatio ajaa meidät palvelemaan toinen toisiamme

[markkinatalouden kehote on tuottaa riittävä voitto jaettavaksi omistajille ja tuotto tehdä investointeja sinne, missä on edullisin tuotantoympäristö sekä suurin kysyntä]

Suomi oli luokkayhteiskunta vielä 1960-luvulla. Silloin meillä oli rehellisesti duunari ja tirehtööri kuin työmies ja johtaja. Työsuhteet olivat pitkiä ja hommia riitti - työttömyys oli pientä, noin 3-5% luokkaa, tai oikeastaan työttömyys oli outo ilmiö. 1960-luvulla vielä vaneri ja sahatavara tehtiin Suomessa ja laivattiin vientiin. Oli tehokasta tuottaa voittoja devalvaatioiden turvaamassa talousympäristössä. Korot olivat vakaat ja patruunat halusivat tehtaiden olevan lähellä omia kartanoitaan.

Nyt tuotanto karkaa muun muassa korkeiden palkkakustannuksiemme vuoksi kehittyviin maihin tehden hiljalleen sitä, mihin kehitysapu ei koskaan kyennyt .. "



..

SUOMI24  | (2018) SUOMI24  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

--
103450


--

Ei kommentteja: