torstaina, helmikuuta 16, 2023

Kaatuuko maailmanverkko?

 c|2476|390478|zci


Piirros: ~ https://kotimikro.fi/internet/kuinka-internet-toimii

"Nettiosoitteen kirjoittamisesta selaimeen kestää vain muutama sekunti kotisivun latautumiseen – vaikka sivusto olisi koko maapallon toisella laidalla.

Jokaisen kotitalouden kytkeminen suoraan koko maailman yhdistäviin internetin runkokaapeleihin olisi vaivalloista ja valtavan kallista. Sen sijaan asiakas maksaa palveluntarjoajalle saadakseen käyttöön tietyn kaistanleveyden. "


***


STOEX

[20U10] - Verkkohyökkääjä lajittelee määrityksiä, joilla tukitaan portteja ja reitittimiä sekä muutetaan kellojaksoja epäsynkrooniseen tilaan



Maailmalla on seitsemän strategisesti tärkeää solmukohtaa, joiden kaato neljän osalta luhistaisi maailmanverkon, internetin. Verkkomanipulaattorit verkkopriovisoivat samalla itseään ja hyökkäysosoitearsenaaliaan muiden bittien sotaan liittyneiden kanssa – hakien massavirtaa hitaasti kiihtyvään romahduttamiseen?

Hakkerit samalla suorittaessaan massaoperaatiot luhistavat itseltään pelialustan, ellei suunnitelmiin kuulu vapaiden väylien käyttökunnossa pitäminen. Eiväthän hakkerit ole perinteellisesti Omenaakaan saattaneet sekasorron tilaan. Hyökkäykset PC -puolella ovat kulminoituneet miltei aina Microsoft – ympäristöön. Alkaako luhistaminen tietyssä järjestyksessä, sen tietävät vain tämän fiktioidun bittien sodan organisaattorit.



Wikileaks saattoi monet valtiot ja niiden tiedustelupalvelut ja ulkopolitiikan noloon ja hävettävään olotilaan

Media ja tavalliset kansalaiset ympäri maailman ovat pääosin tyytyväisiä – vain paljastuksien kohteena olevat vastuuhenkilöt tuomitsevat tarkoitukselliset vuodot. Salaamista on perusteltu valtion turvallisuuteen vetoamalla.



Millaisia erioikeuksia sallitaan "valtion turvallisuudelle"?

Näin on ilmaistu tappaminenkin sallituksi valvottaessa maan turvallisuutta ja tiedustelupalvelujen toimintaedellytyksiä. Samaan aikaan perinteelliset länsimaat käyvät Kiinan kimppuun, kun Kiinan rikoslakien mukaisesti Nobel -rauhanpalkinnonsaaja istui vankilassa Kiinan säännöksien määräämällä tavalla.



Missä mennään länsimaalainen pintamoraalisuus ja julkipuhkiähkytty rauhantahtoisuus?

Maaton ja rajaton suurpääoma etsii kaikin keinoin markkinoita ja voittoja

Wikileaks paljastukset ravistelevast myös talouselämää – Nigeriassa Shellin öljyyntyneet jauhot eivät saata olla niitä puhtaimpia. Suurpääoma ei kursaile rajojen suhteen, kun voitoista on kysymys. Talouden rattaita on vuosisadat öljytty erilaisin päivän valoa kestämättömin keinoin. Kasvua ja voittojen määrää on lisättävä – näin vaatii kasvoton, usein salassa pysyvä omistaja.



Toistaiseksi hakkerit ovat yksinäisiä individualisteja

Maapallolla on kymmeniä tuhansia hakkereita, alansa huippuosaajia, jotka olisi kannattanut värvätä laillisiin operaatioihin rakentamaan kestävää maailmanverkkoa.

Nyt rintamalinja on selkeä ja suuri uhka ja/tai mahdollisuus on hakkereiden yhteenliittymä, kun heille on nyt annettu yhteinen motivaatio. Wikileaks´in puolustaminen, jota muun muassa länsimaalainen vapaa media kilvan puolustaa tai ainakin paljastaa innoissaan toinen toisiltaan kilpasilla – saattaa yhdistää hakkerit orgaaniseksi verkkokyberneetiksi?



Hakkereiden yhteenliittymä saattaisi alttiiksi koko maailmanverkon

Hakkereiden priorisoiva täsmähyökkäys mobilisoituna operaationa kulkee salaman lailla – ilman, että torjunta voi siihen vaikuttaa, vain yhdellä tavalla – yhteydet katkaistaan verkkoon, jolloin yksittäiset suljetut lähi- yms. verkot ja koneet säästyisivät. Toisaalta hakkerihyökkäys vääjäämättä vahvistaa verkkoja tuotekehityksen myötä kestävämmiksi.



Hakkerit – kybersotilaat voivat saada johtajansa?

Hakkeripopulaatiot eivät tässä fiktiivisessä sodassa tuhoa omia reittejään, vaan täsmäiskevät amerikkalaisten Iran-operaatioiden tavoin hermokeskuksiin (Stuxnet ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Stuxnet -) ja solmukohtiin, joissa virtaa antiwikileaks informaatiota.

Pesäkkeet eliminoidaan ja uusille Wikileaks palvelimille luodaan tilaan ja toimintaedellytyksiä – ovatpa kehittäneet virtuaaliset jatkuvasti levytilapaikkaa vaihtavia hajautetun arkkitehtuurin palvelimia, joiden jäljitys on nykykeinoin aina viiveen verran jäljessä. Mistä tätä kuvitteellista operaatiota johdetaan?



Yhdysvaltojen puolustushallinto oivalsi ja kehitti internetin

Amerikkalainen DARPA |1 kehitti internetin jo 1970 -luvulla. DARPA askartelee samoilla osaamistasoilla kuin yhdistyneet kyberhakkerit – kuviteltu sota on kahden rintaman sissisota, jossa DARPA saa mittaamattomat Yhdysvaltain puolustushallinnon varat käytävään verkkojen sotaan. Sodasta on dramaattisia seurauksia, kun ohjausjärjestelmät halvautuvat ja maailmantalouden rahavirrat katkeavat – syntyy lisä- ja sivuvirtoja, jolloin valuuttamarkkinat romahtavat.

|1https://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/09/amerikkalainen-tosivaikuttaja-kvi.html -



Kuinka käy, jos vesilaitoksien ohjausjärjestelmät harhautuvat?

Pahimmillaan atomivoimalat ja vesilaitokset saavat ohjausimpulsseja hallitsemattomista lähteistä sotkien systeemit, jopa räjäyttäen voimaloita – arvellaan, että Israelin verkkotiedustelupalvelu "S&G-net_secretservice" olisi Iranin atomivoimalan ohjausestohyökkäyksien takana ja onkin oletettavaa, että tässä kuvitellussa verkkojen sodassa Israelin laitokset saavat kostoiskuja, kuten Wikileaks (enemmän tai vähemmän todistamattomien tietopaljastusten lähde) lähteiden eliminoijat.



EKSTRA


https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/01/viruksien-ja-robottien-sodat.html -




|  17  SUOMI24  101 |   



_
105263




2

Ei kommentteja: