sunnuntaina, helmikuuta 26, 2023

Vilpitön ja pelokas maailmallispienvähemmistöinen Euroopan Unioni -

 cn|2483|392210|proc


Kuva: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kiinan-agressiivinen-kaytos-herattaa-kysymyksia-onko-voimistuva-arhentely-merkki-mahtiuden-puutteesta/8096796 - otsikoituna näin: 

"

Kiinan aggressiivinen käytös herättää kysymyksiä – onko voimistuva ärhentely merkki mahtiuden puutteesta?

" -MTV-toimittajana Carlos Sunila - carlos.sunila@mtv.fi .


***



- Kiinan voima ja vaikute on jo kasvanut liian suureksi -

[ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009415724.html - HS-otsikoituna ja ingressiltään:
"Natossa ja EU:ssa epäillään Kiinan vilpittömyyttä rauhan välittämisessä Ukrainan ja Venäjän välille
Kiinan perjantaina esittelemä rauhansuunnitelma otettiin Euroopassa vastaan varauksella."
-toimittajana Elina Saarilahti. ]



Kuinka vilpitön on kiihtyvässä Ukrainan kansallismielisten aseistamiskierteessä oleva Euroopan Unioni - yhdessä USA' n sotarumpujen johdattelemana?

 

Läntinen maailma johtajanaan Yhdysvallat on sekaantunut väkevästi itä-slaavien keskinäiseen sisällissotamaiseen välienselvittelyyn - esimerkkinä tästä Krim, joka halusi irti Ukrainasta jo 1990-luvulla |1

-- EU unohti saman aikaisesti omissa Kiinan esittämän rauhansuunnitelman epäilyissään koko Ukrainan noin kuusimiljoonaisen venäläismielisen väestönosan, jolta muun muassa vietiin perusoikeuksiksi lueteltava oikeus omaan äidinkieleen - tässä venäjään. Tosin ukrainan ja venäjä ovat läheisiä kielisukulaisia, miltei vain "murteiden erotteluna". Muistamme Maidan' in verimellakat ja Odessan murhapolton |2 - näiden tuloksena reilu miljoona Ukrainan venäläismielistä pakeni Venäjälle!

|1 ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halusi-irti-ukrainasta-jo-1990-luvulla - Yle-otsikoituna näin:
"Krim halusi irti Ukrainasta jo 1990-luvulla"
-toimittajina Juhana Säilynoja ja Jukka Lindfors.

|2 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html - otsakkeeltaan näin:
"IS vieraili Odessan palotalossa: "Vain fasistit voivat tehdä tämän"
Venäläismielisten mielenosoittajien surmanloukuksi koitunut ammattiliittojen talo avattiin sunnuntaina Odessassa yleisölle sen jälkeen, kun vainajat oli saatu kuljetettua pois palaneesta talosta."
-toimittajana Arja Paananen.



--
Puolueeton tarkastelu ei vie aseita vain toiselle osapuolelle, vaan pidättäytyy olemaan toimittamatta kummallekaan mitään aseita -

.. vain kannustamalla kaikin keinoin molempia - kaikkia osapuolia rauhanneuvotteluihin, johon nyt maailman suurimmaksi taloudeksi kohonnut |3 ja tuohon "sisällissotaan" sekaantumaton Kiina koettaa nyt järjestellä esialkua rauhan saavuttamiseksi - tavallansa.

|3 ~ https://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous/860c910c-f84f-36d2-aa2a-d7c79f9f43f7 -


Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on jo ilmaissut, että Kiinaa tarvitaan |4, koska lännestä välittäjäksi ei sotaisuutensa ja aseistajaosapuolisuutensa vuoksi voi enää olla -

- Suomi olisi voinut olla välittäjä vielä asenteella vuodelta 2021, mutta nyt tuo ainoalaatuinen ominaisuus on tuhottu tyystin presidenttimme ja pääministerimme toimesta -

.. kuinka kohtalokkaiksi nuo ajattelemattomat joukko- ja sotapsykoottiset toimet vielä kiihtyvätkään, jäävät myöhemmälle nähtäväksi, mutta nyt meistä ei enää ole "hyvien palveluksien tarjoajaksi" |5 - valitettavasti ---
.
|4 " .. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukrainan täytyy tehdä yhteistyötä Kiinan kanssa sodan päättämiseksi. .. " ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009408462.html -
|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/presidentti-niinisto-ajaa-meille.html -
|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/10/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli.html -



--
Nyt Kiina on tehnyt oman lähestymisensä molemmin puolisen tappamisen lopettamiseksi;

- askelmerkit aseteltiin Kiinan istuvan politbyroon erikoislähettilään ja Kiinan presidentti Xi Jinping' in luottohenkilön Wang Yi' n toimesta - alustajaksi, josta Kiinan ulkoministeri, jopa presidentti tulisi sitten avaaman nuo "hyvien palveluksien pöydät" - rauhanneuvotteluille.



Mikäli tämä kiinalaisyritys ei kanna perille -

- on tulokseksi odotettavissa todellinen sota, ehkäpä lauseella Kremlistä - "Yritimme, mutta kun ei käynyt, niin on todellisten aseiden vuoro puhua".



--
Tosin, on yksi keino saada Suomelle välittäjän rooli takaisin -

- vedämme nyt heti Nato-hakemuksen takaisin ja saamme laajan maailmallisluottamuksen takaisin, tosin TP Sauli Niinistön tulee erota heti ja uuden eduskunnan järjestyttävä siten, ettei PM Sanna Marin enää istu toista kautta pääministerinä.

Yllättäen Kiina saattaa ehdottaa rauhanneuvottelujen pitopaikaksi omalla laillaan itsenäiseksi luettava Ahvenanmaa, joka voisi samalla ottaa puolueettoman roolin Itämeren natoistumisen ja aseistuksen kasvun edelle.



--
Kiinan erikoislähettiläs herra Wang Yi oli uuden ajan "jartsev" |6 -

.. hieman suoremmin ja valtakirjalla - mutta itäisellä tavalla, jossa näin toimien saavutetaan tuloksia (toivottavasti) - Jartsev alias Rybkin ei aikanaan onnistunut ja syttyi Talvisota 1939 - entä nyt, ratkeaa tässä aika nopeasti. Kiinaa on nyt kuunneltava, sillä se on ainoa uskottavuus, voima ja vaikute kaikkiin osapuoliin ---

|6 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Boris_Rybkin -

--
106098


--


2

Entä rauhanneuvottelut aikanaan, kun USA kävi omia hyökkäyssotiaan vuosina 2001-21 - useisiin valtioihin

.. aina Afganistanista Syyriaan, entä rauhanneuvottelut USAF- ja Nato-pommitusten jälkeisiin epäselvyyksiin Serbiassa, Kosovossa - siis Balkanilla, jonne USA ja EU sekaantuivat myöskin vahvasti. Ehdottiko EU mitään uskottavia ja kaikkien osapuolien hyväksymiä rauhanneuvotteluja - näihin USA' n hyökkäyssotiin - tuon 20 vuoden aikana?

--
Kiinalla saattaa olla todellisuudessa sekin voima, kun Ukrainaa aletaan uudelleen rakentamaan -

.. varsinkin, jos nyt tuo Kiinan ehdottama menetelmä rauhantienä estetään - miten paljon ukrainalaisia pitääkään tappaa, jotta EY-Brysselissä, ehkä Helsingissäkin herätään?

Jos Kiinan rauhansuunnitelma estetään, on seurauksena todellinen sota, jossa ei säästellä mitään - ja näin me Suomenakin astumme lähemmäksi omaa kohtaloa, täällä idän ja lännen eturintamalla ja taistelualustana itään, jonka kivisen tien Suomen valtiojohto kivesi suorastaan ajattelemattomin 1941-uhoin |7 tai niiden esiastein.



Onko historia unohtunut todelliselta vuodelta 1941 ja eikö presidentin - ja valtioneuvoston linnassa muisteta karvasta vuosilukua 1944 - entä nyt - aukeavatko silmät?

Yllättävä kiinalaisen rauhan vastustus saattaa syntyä kaukaa valtameren takaa, koska Yhdysvallat ei halua, että Kiina astuu todelliseen rauhantekijän rooliin -

.. sillä US on valmistautumassa jo muutoinkin Kiinaa vastaan - maailman herruudesta, yhdysvaltalaisten unohtaessa sen oma pieni maailmallisvähemmistöisyys valtavan idän edessä |7 & |8.
.
|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/kun-kaksi-maailman-suurinta-kohtaavat.html -
|8 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009416463.html - HS-otsikoituna ingresseineen näin:
"Niinistön vieraaksi saapunut republikaani­johtaja: Jos Kiina aseistaisi Venäjää, sillä olisi seurauksia
Yhdysvaltain senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell muistutti Kiinaa siitä, että se on riippuvainen kansainvälisestä kaupasta."
-HS-toimittajina Jarno Hartikainen ja Hanna Freyborg



..


|  96  SUOMI24  254  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  | FB BLOG  |  Twitter  |






__

ILU-MEDIA

IJL-Productions



Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma



















e


Ei kommentteja: