torstaina, helmikuuta 02, 2023

1941-uho

 |2465|387423|


Kerrotaan, että tässä kuvassa Saksan kolmannen valtakunnan johtaja Adolf Hitler lukee lehdestä Suomen liittyneen Operaatio Barbarossan Lebensraum-elintila hyökkäykseen Neuvostoliittoon - yhdessä Saksan kanssa. Näinkö, ei kuitenkaan ole täyttä vahvistusta ajatukselle.


*

Nykyajan 1941-uho - 


Lehtileikkeitä niin 1941 vuodelta kuin 2010-luvulta - molemmissa huutaa kiire, uho ja väkevä voittamisen toive ja paatos - näillä tapahtumilla historiasta on lopputuloksensa - oli alku --


** ".. Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus. .. ”


https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/

Markku Kuisma -emeritus professori ja tohtoriLeikkeet:

ja oli loppunsa - oli vuosi 1944, jolloin Suomen aseet piti kääntää entistä aseveljeä vastaan - Saksan kolmatta valtakuntaa vastaan Lapissa, jonka sotilaallinen hyökkäysmandaatti luovutettiin pikavauhtia Saksalle jo vuonna 1941, jolloin alkuperäinen 1941-uho oli kiivaimmillaan.


--- oli myös 1945, jolloin Neuvostoliitto Puna-armeijansa myötä marssi Saksan pääkaupunkiin Berliiniin, elettiin toukokuuta ja kevät kukki Euroopalle rauhan - muuttuakseen kylmän sodan vaiheeseen - Berliinin saartoineen.


Entä nyt, kun Yhdysvallat nykyajan aseveljenä on Nato-Isäntämaa pöytäkirjan myötä vastine 1940-luvun Saksalle, nyt on tosin kyse valtavan suurista mittakaavaeroista, Venäjän ydinasesuurvaltaominaisuudesta, ydinsodan mahdollisuudesta ja olostamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla.


Suomen ja Suomen kansan etu on puolueettomuus, neuvottelupöydän kattajan rooli ja ehdoton erossa pysyminen kaikista sotaliitoista - niin lännen kuin idän.- ja KIIRE

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009366366.html - 

"

[TP] Niinistö on huolissaan Suomen kyvystä tehdä nopeita Nato-päätöksiä keväällä ja kesällä

"

HS-toimittaja Teemu Luukka

*


| 55 SUOMI24  99  P  |  SUOMI24  A  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |


__

EKSTRA

Näin aikoina tulee täyteen 80 vuotta siitä, kun Neuvostoliiton Puna-armeija voitti Stalingradin taistelun

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009359330.html -, otsikoituna näin: 

"Paluu Stalingradiin"

Tässä valokuva otteeksi kirjasta |1, jossa selostetaan tarkoin tuo eräs maailman sotahistorian verisimmistä taisteluista


|1 Lyhennelmä Jaakko Aaltolaisen kirjasta Hitler, Stalin ja Stalingrad -tahtojen taistelu (KARISTO ISBN 978-951-23-5617-1) Adolf Hitlerin vastauksesta kenraalieversti Friedrich Paulukselle - "Kiellän antautumisen. [6.] Armeija pitää asemansa viimeiseen mieheen ja viimeiseen patruunaan sekä luo .... " .. länsimaiden pelastamiseksi .. " -tämän tyyppisen kirjeen ( kaksi ensimmäistä riviä) Saksan kolmannen valtakunnan johtaja Adolf Hitler lähetti sotamarsalkaksi ylennetylle Friedrich Paulukselle, jottei hän antautuisi - tuolloin jo tiedettiin Saksan Armeijaryhmä B' n tuhon olevan varma, siksi vahvasti se oli motissa; eikä läpimurtoa tätä ennen oltu suotu saksalaisille --- Niin?***


PS. 

Oli aika jolloin kyettiin harkintaan, analyyseihin ja huolelliseen pohdintaan mikä on kansakuntamme etu - ei ollut hosumalla kiire, kuten nyt näyttää olevan - onko suhteellisuuden taju kadonnut vai eikä enää osata nähdä tosiasioiden tunnustamista viisauden aluksi!

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002903554.html - 

"Niinistö haluaa Natosta kansanäänestyksen

-HS-toimittajana Eeva Palojärvi


PS2.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009368768.html -
"Putin: Saksalaiset panssari­vaunut synnyttävät välittömän uhkan Venäjää vastaan"

HS-ote: " .. Putin puhui Volgogradissa, missä hän vieraili torstaina. Putin osallistui Stalingradin taistelun voiton 80-vuotispäivän juhlallisuuksiin. Volgograd on entiseltä nimeltään Stalingrad.

”Uskomatonta mutta totta: saksalaiset panssarivaunut uhkaavat meitä jälleen. Jälleen kerran he valmistautuvat taisteluun Venäjää vastaan Ukrainan maaperällä.”
.. "

-HS-toimittajana Petteri Tuohinen.

-


|** Esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. 

Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Ei kommentteja: