sunnuntaina, helmikuuta 05, 2023

Liikaa yhdelle vuodelle - 90 vuotta Hitlerin valtaannoususta

SS |2467|387935|


Kuva NSDAP' n puoluekokouksesta

***


Kolme tapahtumaa armon vuodelle 2023 - kestämmekö ne - suomalaisina ja eurooppalaisina?

1933 Saksa teki täyskäännöksen - todellisuudessa ja määrätietoisesti tavoitteena elintila 



PROLOGI -

A] 2023 tulee myös täyteen 90 vuotta, kun Saksan voimakastahtoiseksi johtajaksi nousi demokraattisen vaalin myötä - vähemmistöstä - Adolf Hitler, joka halusi nimetä itsensä Fuhrer' iksi ---

B] Toinen merkkivuositapahtuma oli pari päivää sitten - 80 vuotta, kun Josif Stalinin johtaman Neuvostoliiton Puna-armeija voitti ratkaisevan suurtaistelun Saksan kolmannesta valtakunnasta |1 - hiukan Ukrainasta itään - Stalingradissa, nykyiseltä nimeltään Volgograd.


|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/1941-uho.html

|1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009359330.html



---
EKSTRA
https://areena.yle.fi/1-62548643 -

"Historia: Trotskin viimeiset vuodet"


Dokumentti Vladimir Leninin "oppilaan ja seurailijan" Leon Trotski' sta, joka murhautettiin Meksikossa vuonna 1940 - Stalinin käskystä, joka oli myös Leninin "oppilas ja näennäisseurailija", jonka valitsemista Neuvostoliiton johtoon Lenin varotti ennen kuolemaansa.


Miksi tuo nimenomainen Yle-dokumentti liitetään tähän on syynä yksinkertainen - voimme vain kuvitella millainen olisi ollut muinoinen Neuvostoliitto Stalinin sijasta trotskilaisena valtiojärjestelmänä! Entä sen seurausvaikutukset nykyiseen Venäjään?



--
C] Kohta tulee täyteen yksi vuosi, kun Venäjä hyökkäsi monin syin Ukrainaan --

Tänään halutaan muistuttaa mahdollisuudesta, jossa nyt kohta Venäjä tekee voimakkaan vastahyökkäyksen Ukrainan itäosissa, jossa on asunut | asuu vahva venäläismielinen suurvähemmistö - jopa miljoonia venäjänkielisiä - oliko noista tekijöistä myös osasyy vajaa vuosi sitten tapahtuneelle "venäläismielisten alueiden vapautukselle" - jää nähtäväksi -- ?

Eräs puhumaton syy tuohon itä-slaavien keskinäiseen sotaan on Venäjän ja Ukrainan ravinnontuottopotentiaali - yhdessä (!) --
[ ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a - ] -- ja historiallinen sukulaisuus niin hyvine kuin myös huonoine puolineen!


--
IJL-BLOG ote: "Adolf Hitler nousi valtaan 90 vuotta sitten

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/01/1933-80-vuotta-sitten-adolf-hitler_31.html - ]


Alussa Saksan kansa kiitti; työttömyys oli poistettu ja kansallinen identiteetti löydetty – elettiin taitavan taktikoinnin, suoraviivaisesti kovan linjan ja varustautumisen aikaa kuusi vuotta, kunnes sota syttyi ..

Syttyi sota, joka ei löydä vertaistaan – jo pelkästään Saksan kolmannen valtakunnan ja Josif Stalinin Neuvostoliitto kävivät maailman sotahistorian raaimman, verisimmän ja tuhoisimman yksittäisen sodan – Itärintaman sodan (1941-1945), jossa kaatuneita oli enemmän kuin muilla rintamilla yhteensä.

Ylläolevat asiat muistetaan hyvin, kuten keskitysleirit, joihin kerättiin juutalaiset, romaanit, homot, tiettyjen uskontojen harjoittajat sekä roistot ja rankasti lakia rikkoneet. Nämäkin asiat muistetaan hyvin. Tänään näihin rikoksiin syyllistyneet ovat hintansa maksaneet ja poistuneet lopullisesti.

Saksan kansa on vapaa syyllistelystä.

Vähemmän tiedetään nimenomaan tuon aikakauden 1933-1939 välisestä ajasta, jolloin Saksa tuntui saavuttavan kaiken, mihin ryhtyi, taitavalla pelillä ja diplomatialla – puhumattakaan kotirintaman massiivisesta tuesta, jolla Saksan kansa löysi jälleen itsensä.


Anastettu itsetunto ja historiallinen vääryys?

I Maailmansota romahdutti saksalaisuuden ja kansa koki vääryyttä – sotahan lopetettiin maan sisältä käsin, ei rintamilla, joissa Saksan sotakoneisto oli vahvoissa asemissa. I Maailmansota oli asemasotaa, jossa miesmenetys rintamakilometriä kohden oli murskaava – sisämaan kaupunkeja ei pommitettu, ei ollut laitteita eikä välineitä siihen - asian muuttuessa dramaattisesti liittoutuneiden massapommituksina vuosina 1943-45.

..
Vähän puhutut keinot ja tavat, joilla Hitlerin Saksa otti suvereenin asetelman alkaneeseen sotaan 1939-1941 – Wehrmacht´in 1] ja SS' n 1] marssin ylivoimaa ja tehoa, mistä se johtui? ---

1] Wehrmacht --- http://de.wikipedia.org/wiki/Wehrmacht ---

1] ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/04/asia-josta-ei-puhuta-ss.html - 



Saksa kykeni suunnittelemaan toimivat sotakoneet, mobilisoimaan koulutetut joukot, mutta ennen kaikkea taktikoimaan häikäisevän salamasotavaihteen, jolla perinteelliset asemasotaan valmistautuneet massa-armeijat kukistettiin.


Kuinka oli mahdollista, että edellisen sodan hävinnyt valtio nousi näin nopeasti?

Adolf Hitler kirjoitti oman ja valtionsa tulevaisuuden vankilassa – yritettyään vallankaappausta. Vapautus koitti pian ja kirjaduo ”Taisteluni I ja II” julkaistiin opinkappaleeksi, jonka Neuvostoliiton yksinvaltiaan, Stalinin olisi kannattanut lukea tuo Hitlerin ennustekirja huolella.


Saksalainen kuuliaisuus

Kolmas valtakunta mobilisoitui kuuluisalla saksalaisella kurilla, tottelevaisuudella, pääomien suostuttelulla sekä ylivertaisella esiintymisellä. Kansallissosialistinen puolue osasi propagandan – kansa hullaantui ja äänesti Hitlerin valtaan, josta hän luopui itsemurhallaan vuonna 1945.

Saksan kansa ei pettänyt Hitleriä, vaan seisoi liittoutuneiden Saksan siviilikaupunkien massapommituksista huolimatta diktaattorinsa takana – olihan Hitler palauttanut Saksan voiman ja identiteetin –

-- tuhotakseen sen vuosien 1943-1945 aikana .. ." -Ote IJL-BLOG



--
EPILOGI - Entä nyt, kun läntiset valtiot - US ja EU lisäävät kiihtyvästi toimittamiensa aseiden tehoa, kykyä, kuin pitkäkantoisempaa tappavuutta Venäjää vastaan ja miten Venäjän vastaa nousevaan mahdollisuuteen tuon slaavisodan kasvamiselle eurooppalaiseksi suursodaksi, ellei peräti rajoitetuksi ydinasesodaksi - kun Venäjä ei kykene vastaamaan konventionaalisin keinoin lännen sotavoimaan?



|  61  SUOMI24  185  P  |  SUOMI24  A  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |






Adolf Hitlerin henkivartiokaarti vuonna 1940




103816





2

Saksa ja Suomi - Germania ja suur-suomi haaveet?


Suomessa oli paljon tahoja, jotka ihailivat Saksan kolmatta valtakuntaa – koko 1930 –luku oli seurailua ja osittaista ihailua – rakennettiin vieläpä aatosta suursuomesta -
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/01/germania-haaveillaanko-meilla-suur.html - ],
- rajasta Uralilla.

Jatkosotaan mentiin virallisesti passiivisena, ”ajelehtien”, mutta sotakoneistomme tiesi jo hyvissä ajoin mitä operaatio Barbarossa *] merkitsi – Saksa oli meidän aseveli ja puolusti hyökäten valtakuntamme koko pohjoisrajaa itään vasten (hyökkäyksen osalta huonolla menestyksellä) ---

*] Operaatio Barbarossa --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Barbarossa ---
*] ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -




[2007] Asioita joista ei uskalleta tai voida puhua

(YLE esitti pienoissarjan saksalaisesta arkkitehdistä, joka pelasti itsensä taitavalla luovimisella 1945-46 - varusteluministeri Albert Speer [https://areena.yle.fi/1-50158017 - ], Hitlerin [arkkitehti]ystävä ja laskelmoinut lojalisti )

[ .. joukkoja ja kansanryhmiä on kautta-aikain johdatettu ryhmähengen, kansallistunteen, yhteenkuuluvuuden ja yhteisen vastustajan/ vihollisen osoittamisella tekoihin, jotka hitaasti kehittyivät muun muassa Saksan Kolmannesta Valtakunnasta esitettyihin ja todettuihin rikoksiin ihmiskuntaa kohtaan .. ]


ORIG TEKSTI --- http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/06/asioita-joista-ei-uskalleta-tai-haluta.html ---


__
Ilmaisjakeluna ilmestyvä mainokseton tieteen ja filosofian mielipiteitä, tutkimuksia ja tieteellisen maailman riippumattomuusdebattia julkaiseva Tieteessä Tapahtuu -lehti 4/2007 julkaisi (professori Juha Manninen) rohkean ja kiihkottoman kirjoituksen:

 

"Eino Kaila ja kolmas valtakunta" 1)


Suomessa oli runsaasti myönteisyyttä ja seurailua jo 1930-luvulta alkaen koskien Kansallissosialistisen Saksan siirtymistä totalitaarisen yhteiskuntajärjestyksen tielle.


1) ~ https://journal.fi/tt/article/view/204/179 -




Suomessa - kuten kaikkialla - on hyvin tunnettua, mitä tapahtui Saksassa 1933 - 1945

Nämä kertomukset ja kirjoitukset eivät ole sisältäneet juuri mitään sellaista, josta syntyi ennennäkemätön joukkovoima yhdistämään miltei koko kansakuntaa. Kolmannen Valtakunnan järjestelmä kaikkinensa on jätetty esimerkiksi pahan akselista, jolle ei ole vertaa löytynyt. Näkökulmien syväluotaukset kiihkottomina analyyseina ovat jo julkistetut esisanoina ja varovaisina pohdintoina - ja tässäkin äänitorviksi uskaltautuvat ensiksi "valtapolitiikasta vapaat" tiede- ja filosofiapiirit.

..
PS.
Miten tulevan "vuosipäivän" kohdilla meihin tulee vaikuttamaan meneillään oleva kansallishenkinen meno Suomeen ja suomalaisille - herää hyvin vakava kysymys!
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/12/nato-uskovaiset-kiihdyttavat-1941-uhoaan.html -

__


Kommenttilainaus SUOMI24' sta:

Venäjän toimien rinnasteisuudeksi (vastaavuuksiksi) kelpaa erinomaisesti Yhdysvallat, ja sen pitkäkestoiset useisiin valtioihin kohdistuneet hyökkäyssodat vuosina 2001-21. Näin saamme laajemman perspektiivin suurvaltojen menettelytavoista ylläpitäessään omaa valtahegemoniaa ja omien rajojen turvallisuutta toisen laajentumispyrkimyksille.

__ 



3

VIIMEISET VAALIT 1933 – VAHVEMMAN ROOLI OTTI VALLAN
https://de.wikipedia.org/wiki/Reichstagswahl_März_1933 -
https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_valtiopäivävaalit_1933_(maaliskuu) -


1930-luvulla Saksa ’vapaissa’ vaaleissa valitsi kansallissosialistisen järjestelmän, jota johti systeemi, joka ammensi alusta alkaen voimansa ryhmähengestä, samankaltaisuudesta, historian kaipuusta ja oman edustamansa ryhmän kaikkivoipaisuudesta.

Tuon ajan tiede etsi monin keinoin perusteluja vahvemman rooliin, epäkelpojen lopulliseen järjestykseen ja rodun arvioimiseen saavutusten pohjalta. Oli syntymässä vastakkainasettelua tuolloisella tavallansa, jota tänäkin päivänä esiintyy tiukkana reviiripuolustuksena ja pelkona, kuin myös vihana tuntematonta ja vierasta kohtaan.


SUOMALAISTA POHDINTAA - MYÖTÄMIELISYYDELLÄ

Akateemikko Eino Kaila suomalaisena filosofina pohdiskeli järjestelmää (erityisesti 1940-1942), jossa suosittiin päämääriä vahvuuksien ja yhteneväisyyden pohjilta.

Saksa oli järjestelmä, johon moni suomalainen samaistui, syntyi haaveita ja päämääriä rakentaa vastaavuuksia joukkohengestä, puhtaasta suomalaisuudesta ja elinpiiristä, joka olisi meille historiallisesti kuulunut.

Suomella oli kiistattomat siteensä Saksaan jo meitä vapauttamaan tulleiden jääkärien ajoilta, jotka tunnetusti saivat koulutuksensa Saksan kasarmeilla.

Samoin ne nuoret miehet, jotka seikkailun ja voimantunnon kuin liittoon kuulumisen hengessä vapaaehtoisesti Saksan Waffen-SS joukkoihin ilmoittautuivat "yhteiseurooppalaiseen akselivaltojen" sotalaitokseen turvaamaan "yhtenäisen Saksa-johteisen Euroopan" lisäelintilan saantia idästä.

Professori Kaila - kuten monet muutkin, esimerkiksi tunnetun tiedemiessuvun Rolf Nevanlinna (Helsingin Yliopiston rehtorina 1940-luvulla) suitsuttivat kansallissosialismin aatetta airueena kommunismia ja sen leviämistä vastaan. Löydettiinpä siitä myös kantaeurooppalaista historiahavinaa.

Neuvostoliiton marksistinen järjestelmä oli pelon ja vihan kohde ja Saksa koettiin tuon maanvyöryn lailla leviävän systeemin riittävän vahvana esteenä (tavallaan täältä asti saamme perintönä sitkeästi elävää uhkamanipulointia nyky Venäjääkin kohtaan).


Voima 1941-uhona juovutti niin Suomen kansaa, pääomaa kuin johtajiakin

-kuten nyt mediapoolin väkivoimakas propagandistinen Nato-hersytys, tämän ollen nykyajan turvaa tuova "Saksan kolmas valtakunta"!

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/1941-uho.html - ]


On selvästi tunnistettavissa, että monet tiedemiehet ja poliitikot omaksuivat voiton ja kansallisen voiman tiekseen, erityisesti Saksan menestyksen vuosina 1939-41. Moni kirjailija |e innostui palavasieluisesti kuvaamaan Saksan joukkokokoontumisia ryhmähengen ja yhtenäisyyden hektisenä kiihkona.

|e ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Olavi_Paavolainen -


Voimaa ravittiin hypnoottisesti puolifilmaattisella alitajuntavaikutepsykologialla

Kansakunta oli Saksassa saanut latauksekseen paristoituneen tunnefilosofian, jossa suuretkin ponnistusvaateet otettiin vastaan hyväksyttyinä tehtävinä päämäärän - elintilan (Lebensraum) saavuttamiseksi ..

- Saksan kansa oli uskollinen johtajalleen loppuun saakka.


Suomi eli vahvuutensa jatkosodan alussa Saksan rinnalla!

4

Suomi eli vahvuutensa jatkosodan alussa Saksan rinnalla!


-nykyään tuota voitaisiin kutsua mahtipontiseksi uskoksi 1941-uhoon [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/1941-uho.html - ], jonka myötä Jatkosodan piti alussaan olla vain Kesäsota - näin voimalla uskottiin Suomessa Saksan kolmannen valtakunnan kykyyn elintilanvaltauksesta idästä - nykyisen Ukrainankin alueilta ---



"Suur-Suomi suunnittelua "menestyksen vuosina 1941-42 - yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa?"


***



Saksa oli jäänyt meille ainoaksi valinnaksi; pelkäsimme Neuvostoliittoa, vaikka meillä, jos kenellä, on näkemystä, tietoa ja elämisen tasapainoa idän ja lännen vedenjakajalla.

Saksa hurmasi monet ja Adolf Hitlerin Taisteluni 1:stä ja 2:sta otettiin runsain painoksin. Monilta se jäi lukematta; se kuului ikään kuin kunnon kansalaisen kirjahyllyvarustukseen. Lukivatkohan Stalinin vasallitkaan sitä?



Aito kuva alkuperäisestä kirjasta - Adolf Hitler - Taisteluni I ja II (Mein Kampf) -sen ensisivulta, kirjan lahjoittajan henkilökohtainen tervehdys kirjan saajalle - 3. painos 19-23 tuhat) ..

**



..
Saksan vaiheista 1930- ja - 40-luvuilta ei ole täysin puolueettomasti loppuun kirjoitettuja kappaleita

Asioiden kaikkia puolia ei ole tuotu esille. Niitä tekoja, jotka alussa valiinnuttivat ’vapailla vaaleilla’ kansallissosialistisen järjestelmän, ei tuoda kuin verhotusti esille. Tämä puolittainen esitys - vain sen negatiivisina puolina - pitää hengissä mystiikkaa ja viehtymystä vahvuudesta, voimasta ja käsittämättömästä ihmisten hallinnasta (suurelta osin vieläpä vapaaehtoisesti).

Puolittaisuus antaa ajattelemisen ja kiihkottoman pohdiskelun aihetta. Mystiikat ovat aina kiehtoneet ja kiihottaneet ihmisiä. Kielletty on hedelmää, jota jo historiassa on maistettu. Oliko lähes koko tuolloinen Saksan kansa niin täysin väärässä kuin halutaan antaa ymmärtää?


Kolmannessa valtakunnassa oli myös tarkastelun arvoisia puolia;

täystyöllisyys, perhekeskeisyyden arvostus, ruumiinkulttuurin kannatus, mielenvahvuuteen tähtäävät terveystavoitteet, liikenneyhteydet ja ylivertainen järjestys ja toiminnallinen tarkkuus. 

Järjestelmän sisällä oli hyvä ja turvallinen asua - oli vain joko vapaaehtoisesti tai mukaillen hyväksyttävä valtavirta, josta järjestelmä loi yhteenkuuluvuuden ja ryhmähengen voiman kannattajillensa.

Urheilu, liikunta, luonto ja terveet elämäntavat olivat hyveitä, joita tosin osa puolue-eliitistä 'viis-veisasi' - "älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon" -mentaliteetilla.

--


Kun Hitler ja Mannerheim kättelivät - kuva vuodelta 1942 - oli vielä uskoa Saksan voimaan, ja juuri Itärintamalla - kunnes - Stalingrad ..

5

HITAASTI AIDOT HYVEET RÄMETTYIVÄT

On tunnettua, että totalitäärisissä järjestelmissä hitaiden muuttujien seurauksena tapahtuu "ryöstäytyvää" siirtymistä itselleen arvostelukyvyttömään suuntaan luoden uskomuksia omasta täydellisestä kaikkivoipaisuudesta.

Hyvätkin alun idealismia hipovista aatesunnista frustroituvat valtapyyteisiksi ja "tavoitteet pyhittävät teot" -periaatteiksi. Järjestelmän tavoitteiden eteen ei saanut jäädä häiritseviä esteitä. Esteet raivattiin pois, jotta historiallinen vastuu ja perimän kanto uusille sukupolville ei häiriintyisi.

Järjestelmäkonkretisoijat olivat sokeutuneet näkemään omia muista, "vieraista" piittaamattomia toimia -- tavoite- ja käskyjen noudattamisvelvoitteet olivat ylittäneet inhimilliset kestorajat.


Pysyy sitkeästi hengissä – kun koko totuutta ei sallita virallisesti esille

Kolmannen valtakunnan mystiikkaa saadaan parhaiten hälvennetyksi ottamalla esille sen kaikki puolet, myös kiistattomat edut ja tapahtumat, jotka nostivat Saksan I Maailmansodan häpeästä jälleen koko Euroopan tekniseksi ja kaupalliseksi veturiksi.



Hitler nousemassa "vallan portaita" ylös - puhumaan, joka oli hänen intohimoisimpia puolia - alun epävarmuudesta suuria massoja sytyttävään paatokseen - voimallisin lopputuloksin. Massatapahtumat olivat kansallissosialistien huippuunsa hiottuja propagandatilaisuuksia, joissa ihmiset kokivat väkevää yhteenkuuluvuuden tunnetta!

**


Ylivertainen varustelukyky sumensi Saksan kiihkotonta näkemystä yleiseurooppalaisesta yhteismallista; sen teki itsellisesti Saksa yksin ja omien valtapyyteiden ohjaamana. Liiallinen identiteetti on kuin hyvän - tai pahanlaatuinen liikakasvu yhteisöllisyyden elimistössä.


Kolmannen Valtakunnan Eurooppa oli saatettava yhden järjestelmän systeemiksi,

jossa tosin kansalliset ominaisuudet saivat jäädä paikoilleen, kunhan ne eivät muodostuneet uhaksi tunteelle, jossa koettiin ylivertaisuutta muihin nähden. Eurooppa olisi näin saanut riittävän voiman patoamaan pelättyä kommunismia, joka oli Hitlerin Saksan suurimpia uhkakuvia läntisille järjestelmille.

--

7 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: sunnuntai 5. helmikuuta 2023 12:01

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; Risto E. J. Penttilä; pekka.visuri@kolumbus.fi; martti.j.kari@jyu.fi; antti.pelttari@supo.fi; timo.kivinen@mil.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Liikaa yhdelle vuodelle - 90 vuotta Hitlerin valtaannoususta


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: sunnuntai 5. helmikuuta 2023 12:07

Vastaanottaja: antti.rinne@eduskunta.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; antti.kurvinen@eduskunta.fi; antti.heikinmatti@yle.fi

Kopio: kristi.raik@icds.ee; sinikukka.saari@fiia.fi; petteri.tuohinen@hs.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; a-studio@yle.fi; Raitasalo Jyri PV PE

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Liikaa yhdelle vuodelle - 90 vuotta Hitlerin valtaannoususta


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: sunnuntai 5. helmikuuta 2023 19:13

Vastaanottaja: ville.skinnari@formin.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu; ville.simila@hs.fi; ville.nieminen@fiia.fi; anna-maja.henriksson@om.fi; juho.eerola@eduskunta.fi

Kopio: anna-liina.kauhanen@hs.fi; anna.kontula@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; markus.lohi@eduskunta.fi; Saska Saarikoski; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; eeva.kalli@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Liikaa yhdelle vuodelle - 90 vuotta Hitlerin valtaannoususta


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: sunnuntai 5. helmikuuta 2023 19:19

Vastaanottaja: tytti.tuppurainen@vnk.fi; anna-kaisa.pekonen@eduskunta.fi; sari.essayah@eduskunta.fi; Sarkomaa Sari; elina.valtonen@eduskunta.fi; elina.vantonen@hs.fi; jaana.pelkonen@eduskunta.fi; katri.kirsi@yle.fi

Kopio: miapetra.kumpula-natri@europarl.europa.eu; mia.laiho@eduskunta.fi; mikko.karna@eduskunta.fi; mikko.kinnunen@eduskunta.fi; mikko.savola@eduskunta.fi; katriina.toyryla@yle.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Liikaa yhdelle vuodelle - 90 vuotta Hitlerin valtaannoususta


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähetetty: sunnuntai 5. helmikuuta 2023 19:25

Vastaanottaja: heidi.hautala@europarl.europa.eu; SARVAMAA Petri; teuvo.hakkarainen@europarl.europa.eu; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; jyrki.katainen@sitra.fi; jyri.hakamies@ek.fi; jyri.lavikainen@fiia.fi

Kopio: matti.putkonen@perussuomalaiset.fi; matti.pesu@fiia.fi; tommi.kolehmainen@hs.fi; jarmo.huhtanen@hs.fi; kimmo.kiljunen@eduskunta.fi; paivi.rasanen@eduskunta.fi; paivi.kerola@yle.fi

Aihe: II: Kansalaiskirjoitus: Liikaa yhdelle vuodelle - 90 vuotta Hitlerin valtaannoususta


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

VI e-mail:

Lähetetty: sunnuntai 5. helmikuuta 2023 19:36

Vastaanottaja: mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; juha.sipila@eduskunta.fi; jussi.lehmusvesi@hs.fi; jussi.niinisto@kannus.fi; timo.heinonen@eduskunta.fi; timo.pa.miettinen@helsinki.fi

Kopio: saara.aholainen@hs.fi; Vesa Sirén; henri.a.vanhanen@fiia.fi; henna.virkkunen@europarl.europa.eu; pekka.aittakumpu@eduskunta.fi; satu.hassi@eduskunta.fi; ano.turtiainen@eduskunta.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Liikaa yhdelle vuodelle - 90 vuotta Hitlerin valtaannoususta


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

VII e-mail:

Lähetetty: maanantai 6. helmikuuta 2023 8:31

Vastaanottaja: heikki.autto@eduskunta.fi; heikki.vestman@eduskunta.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi; heikki.heiskanen@yle.fi

Kopio: Heikki Aittokoski; arkady.moshes@fiia.fi; jyrki.saarikoski@yle.fi; tommi.kolehmainen@hs.fi

Aihe: II : Kansalaiskirjoitus: Liikaa yhdelle vuodelle - 90 vuotta Hitlerin valtaannoususta


..