tiistaina, helmikuuta 28, 2023

Nato-seminaari 28022023 -vastauksia vaille jääneet kysymykset!

na|2487|392477|to


Kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa -vanha tunnettu lause informaatioviisailta!

Kuva ruokakaupan lehtitelineestä - photo by IJL-Productions

Katso Nato-Isäntämaa pöytäkirja!

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html


***



Lähetetty: tiistai 28. helmikuuta 2023 10:51
Vastaanottaja: viita@upseeriliitto.fi; Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; antti.hakkanen@eduskunta.fi; timo.kivinen@mil.fi
Kopio: henri.a.vanhanen@fiia.fi; matti.pesu@fiia.fi; heikki.patomaki@helsinki.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; matti.vanhanen@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; Saramo Jussi; antti.rinne@eduskunta.fi


Aihe: Nato-seminaari 280223: Vastauksia vaille jääneet kysymykset

 

Otsikoidaan yllättävästi ---

Milloin kansakuntamme saa oikeuden äänestää kansanäänestyksenä Natosta,

nythän eivät nuo internetpaneeliset ”mielipidetiedustelut” anna täyttä uskottavuutta kansalaistemme näkemyksistä Natosta – lännen sotakoneesta.


Lähetin alla olevan kysymysasettelun (copy-paste) seminaariin ja kahdelle panelistille – evp. upseeri Pekka Toverille ja toiselle, jonka nimi ei tarttunut eetteristä siten, että saisin sen tähän täysin oikein kirjoitettuna, pahoitteluni!

 

10:21 » Olisi ollut kiinnostavaa tietää mitä panelistit olisivat tuumailleet - vuosilta 1943-45 ukrainalaisista koostuneesta Waffen-SS Galitsista, ja sen nykyisestä perinneyhdistyksestä Azov' sta. Muutoin menestystä poliittisesti puolueettomalle Upseeriliitolle!   

10:05 » 9:55 ja 9:59 kysymysasetteluihin unohtui laittaa kysyjä, tässä: Ilkka Luoma, kiina-konsultti ja kansalaiskirjottaja Helsingin Lassilasta.   

09:59 » Tarkennan taustaa tuolle aiemmalle kysymysasettelulle Ukrainan venäläismielisistä: Kun puhutaan Natosta, on usein käytetty tätä Ukrainan sotaa keinona nostaa Venäjän uhkaa, jopa mahdollisuutta että joutuisimme hyökkäyksen kohteeksi. Nythän Nato koetaan Moskovasta jo viholliskandidaatiksi ja näin, jos menemme Natoon - "ajautuvat" nämä kaksi ydinasesuurvaltaa vastakkain maassamme, ja juuri Lapissa - Kuolan vieressä. Miten on - koetaanko Nato jotenkin tältä osin uhaksi Suomelle - ja nyt tuo aiemmin laittamani kysymys Ukrainasta tulee helpommin ymmärrettäväksi.   

09:55 » Puhutaan paljon Ukrainan sodasta ja harvemmin käsitellään tätä -- Millaisissa olosuhteissa tänään nuo noin kuusi miljoonaa Ukrainan venäjänmielistä ja -kielistä elävät tässä itä-slaavien keskinäisessä sodassa?

 

Olisi ollut kiintoisaa saada vastaukset, mutta nyt laitan ne tässä laajassa sähköpostissa samalla päättäjille ja muille asiansa osaaville – kunkin omaa ajatusmaailmaa herätellen. Me suomalaiset oletamme kaikkinaisesti noiden ajatusmaailmojen olevan puolueettomia, sekaantumattomia kuin oikeudenmukaisia itse informaation osalta, jotta kansakunta saisi mahdollisimman uskottavaa ja aitoa tietoa todellisuudesta.


PS1. Lisäkysymys seuraaville panelisteille:

11:09 » Tämän hetken (11:04) panelisteille kysymys: Milloin Suomi ja Suomen kansalaiset saavat haluamansa kansanäänestyksen Natosta? Miksi se on vielä tässäkin vaiheessa pantattu kansakunnaltamme, vaiheessa, jossa Unkari ja Turkki eivät ole edes ratifioineet Suomen pääsyä Natoon - lännen sotakoneeseen. Nyt pidetään jo uutistulvassa ilmiselvänä, että Suomi liittyy Natoon, vaikka Turkki ja Unkari saattavat pohtia vakavasti Suomen rajanaapuruutta Venäjän kanssa - tuon maailmallisesti toisen ydinasesuurvallan vieressä 1300 kilometrillä. Muistammeko vuoden 1941, jolloin silloinen "nato" oli Saksan kolmas valtakunta. Tiedämme tarkoin mitä tuosta aseveljeydestä meille vahinkona ja hintana koitui.


PS2. Edelleen lisäkysymys tämän hetken (11:41) panelisteille:

11:41 » Tämän hetken panelisteille (11:38) - Ruotsi Natoon? Ei ehkä lainkaan, sillä sielläkään ei ole myönnetty itse Ruotsin kansalle suoraa kansanäänestystä Natosta, ehkä nyt ruotsalaiset heräävät omaan jo yli 200 vuotta kestäneeseen rauhaan - "turvassa suomalaisten selän takana" - Jäämme odottamaan Ruotsista ehkä vielä hyvinkin yllättäviä ratkaisuja, kun kansaa kuunnellaan. Mitähän mieltä panelistit ovat - vaikkapa Elinan johdolla? Tarvitseeko Ruotsi todellisuudessa Natoa? [VS]

12:01 » Elinalle [edustaja Valtonen]: Olisiko niin, etteivät niin unkarilaiset kuin turkkilaisetkaan halua tulla Suomeen taistelemaan venäläisiä vastaan?

12:13 » Eevalle [edustaja Kalli] juuri nyt: Miksi poliitikoilla on niin kiire Natoon, jopa ennen kuin Turkki ja Unkari ole nato-hakemusta edes ratifioineet? Kerrotko nyt avoimesti miten tuo itänaapuri Venäjä on meitä sotilaallisesti uhannut? Ehkä Atellakin [edustaja Harjanne] on ajatus kysymykseen? Muistammeko tässä USA:n omat hyökkäyssodat vuosina 2001-21?


 

Kiitos seminaarista ja Menestystä itse puolueettomalle Upseeriliitolle!

~ https://www.webcasting.fi/upseeriliitto/JicSeIy6/ -

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingin Lassilasta 



--

SUOMI24  P  |  67  SUOMI24  157  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |


__

ILU-MEDIA

IJL-Productions

4 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e.mail:

Lähetetty: tiistai 28. helmikuuta 2023 11:01

Vastaanottaja: POL-01@formin.fi; karoliina.honkanen@gov.fi

Kopio: jyri.lavikainen@fiia.fi; Raitasalo Jyri PV PE; jyri.hakamies@ek.fi; arkady.moshes@fiia.fi; timo.heinonen@eduskunta.fi; antti.lindtman@eduskunta.fi; antton.ronnholm@sdp.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; arto.luukkanen@perussuomalaiset.fi

Aihe: II - Lähetys : Nato-seminaari 280223: Vastauksia vaille jääneet kysymykset


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: tiistai 28. helmikuuta 2023 12:06

Vastaanottaja: ville.skinnari@formin.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; ville.niinisto@europarl.europa.eu; ville.simila@hs.fi; mikael.mattlin@utu.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; jyrki.katainen@sitra.fi; olli.rehn@bof.fi

Kopio: SARVAMAA Petri; petri.honkonen@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; markus.lohi@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; mika.lintila@tem.fi; mikael.wigell@fiia.fi; mika.kari@eduskunta.fi; Olli Waris

Aihe: II - Lähetys : Nato-seminaari 280223: Vastauksia vaille jääneet kysymykset


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: tiistai 28. helmikuuta 2023 12:54

Vastaanottaja: wille.rydman@eduskunta.fi; leena.meri@eduskunta.fi; kristi.raik@icds.ee; annika.saarikko@vm.fi; li.andersson@minedu.fi; mikko.hautala@formin.fi; arto.pirttilahti@eduskunta.fi

Kopio: rain.kooli@yle.fi; mikko.karna@eduskunta.fi; mikko.kinnunen@eduskunta.fi; mikko.savola@eduskunta.fi; paula.risikko@eduskunta.fi; Heikki Aittokoski; heikki.autto@eduskunta.fi

Aihe: II - Lähetys : Nato-seminaari 280223: Vastauksia vaille jääneet kysymykset


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II - esitys

Nato-seminaari 280223: kysymyksiä kansalta panelisteille


Kysymysasettelua yleisöltä - nettiotantana:

10:21 » Olisi ollut kiinnostavaa tietää mitä panelistit olisivat tuumailleet - vuosilta 1943-45 ukrainalaisista koostuneesta Waffen-SS Galitsista, ja sen nykyisestä perinneyhdistyksestä Azov' sta. Muutoin menestystä poliittisesti puolueettomalle Upseeriliitolle!


09:59 » Tarkennan taustaa tuolle aiemmalle kysymysasettelulle Ukrainan venäläismielisistä: Kun puhutaan Natosta, on usein käytetty tätä Ukrainan sotaa keinona nostaa Venäjän uhkaa, jopa mahdollisuutta että joutuisimme hyökkäyksen kohteeksi. Nythän Nato koetaan Moskovasta jo viholliskandidaatiksi ja näin, jos menemme Natoon - "ajautuvat" nämä kaksi ydinasesuurvaltaa vastakkain maassamme, ja juuri Lapissa - Kuolan vieressä. Miten on - koetaanko Nato jotenkin tältä osin uhaksi Suomelle - ja nyt tuo aiemmin laittamani kysymys Ukrainasta tulee helpommin ymmärrettäväksi.

09:55 » Puhutaan paljon Ukrainan sodasta ja harvemmin käsitellään tätä -- Millaisissa olosuhteissa tänään nuo noin kuusi miljoonaa Ukrainan venäjänmielistä ja -kielistä elävät tässä itä-slaavien keskinäisessä sodassa?



Seminaari oli voimalla nato-henkinen ja -paatoksellinen, eikä siellä esitetty mitään panelistien toimesta kritisoivaa tai Natoa kyseenalaistavaa asiakokonaisuutta - yleisön seasta tuli yllä olevat kysymykset ja ne olivat hyvin kiusallisia panelisteille ---

Me suomalaiset oletamme kaikkinaisesti noiden Natoon liittyvien tekijöiden ajatusmaailmojen olevan puolueettomia, sekaantumattomia kuin oikeudenmukaisia itse informaation osalta, jotta kansakunta saisi mahdollisimman uskottavaa ja aitoa tietoa todellisuudesta.



Yleisön seasta tuli lisää asiakysymyksiä!

11:09 » Tämän hetken (11:04) panelisteille kysymys: Milloin Suomi ja Suomen kansalaiset saavat haluamansa kansanäänestyksen Natosta? Miksi se on vielä tässäkin vaiheessa pantattu kansakunnaltamme, vaiheessa, jossa Unkari ja Turkki eivät ole edes ratifioineet Suomen pääsyä Natoon - lännen sotakoneeseen. Nyt pidetään jo uutistulvassa ilmiselvänä, että Suomi liittyy Natoon, vaikka Turkki ja Unkari saattavat pohtia vakavasti Suomen rajanaapuruutta Venäjän kanssa - tuon maailmallisesti toisen ydinasesuurvallan vieressä 1300 kilometrillä. Muistammeko vuoden 1941, jolloin silloinen "nato" oli Saksan kolmas valtakunta. Tiedämme tarkoin mitä tuosta aseveljeydestä meille vahinkona ja hintana koitui.



Ja edelleen lisäkysymyksiä terävyyden hengessä - jotka aikaansaivat vaivautuneisuutta nato-asiantuntijoissa -

11:41 » Tämän hetken panelisteille (11:38) - Ruotsi Natoon? Ei ehkä lainkaan, sillä sielläkään ei ole myönnetty itse Ruotsin kansalle suoraa kansanäänestystä Natosta, ehkä nyt ruotsalaiset heräävät omaan jo yli 200 vuotta kestäneeseen rauhaan - "turvassa suomalaisten selän takana" - Jäämme odottamaan Ruotsista ehkä vielä hyvinkin yllättäviä ratkaisuja, kun kansaa kuunnellaan. Mitähän mieltä panelistit ovat - vaikkapa Elinan johdolla? Tarvitseeko Ruotsi todellisuudessa Natoa?

12:01 » Elinalle [edustaja Valtonen]: Olisiko niin, etteivät niin unkarilaiset kuin turkkilaisetkaan halua tulla Suomeen taistelemaan venäläisiä vastaan?

12:13 » Eevalle [edustaja Kalli] juuri nyt: Miksi poliitikoilla on niin kiire Natoon, jopa ennen kuin Turkki ja Unkari ole nato-hakemusta edes ratifioineet? Kerrotko nyt avoimesti miten tuo itänaapuri Venäjä on meitä sotilaallisesti uhannut? Ehkä Atellakin [edustaja Harjanne] on ajatus kysymykseen? Muistammeko tässä USA:n omat hyökkäyssodat vuosina 2001-21?


Seminaari jaettiin netin välityksellä kohdeyleisölle.
*** https://www.webcasting.fi/upseeriliitto/JicSeIy6/ ***

*** https://keskustelu.suomi24.fi/t/17761996/upseeriliitto-jarjesti-nato-seminaarin-suomessa ***