torstaina, toukokuuta 11, 2023

Aika on mittaamatonta, kun sen oikein oivaltaa

 ti|2543|407553|me


Piirros: ~ https://www.livescience.com/what-is-time


***Mikä on Sinun toiminnallinen kellotaajuutesi?

[20U(6)20] - Ajan pohdiskelu on aikaa vievää puuhaa, sillä aika jäädessään taakse on käsityksemme mukaan täysin menetettyä - eikä sitä saada takaisin. Ainostaan aiemman tapahtuman seuraukset ovat läsnä, ellei aika tehnyt tehtäväänsä.Ajan merkitys on maallisuudessamme mittauksellista - olemattomuudestaan!

Ellei ole liikettä - ei ole aikaakaan; se on helppo todeta - ei ole mitään lähtöä eikä perille tuloa. Jos molekyylien liike lakkaa - saatetaan saavuttaa absoluuttinen nollapiste (~ 273,13 C), jolloin kaikki pysähtyy - tosin emme tiedä jatkaako elektroni matkaansa, jolloin ajan käsite sen suhteen olisi olemassa.Entä atomin ydin, millaista liikettä siellä on -

.. lopulta teoreettisesti ajatelluissa stringeissä -enkä tässä tarkoita ajan käsitettä naisten pikkupöksyissä, vaan jousissa - "string theory", jossa "kuminauhat ilman poikkipinta-alaa" värähtelevät omaa sinfoniaansa. Mutta, ellei poikkipinta-alaa, niin ei tilavuuttakaan - siis tyhjän kanssa koko juttu.

__
Koronallinen aika alkoi tässä muutamia aikoja sitten median kertomasta Kiinan Wuhanista, jossa nyt läntisen tiedon mukaan Korona nousi "ihmispinnalle ja tietoisuuteen" tekemään tehtäviään, jotka evoluutio määritti jo satoja miljoonia vuosia sitten - oman tuotekehitysrytmin kellotaajuudella. Ja jälleen tullaan aikaan.Kellotaajuus mielletään toimenpiteinä aikayksikössä!

Maakin kierää Auringon yhdessä vuodessa, mikä on likiarvo. Tarkkaa aikaa ei ole, ja se on vieläpä yksilöllistä - vain ihminen määritti sekunnin, jolla taas ei ole mitään tekemistä Elämän kanssa, joka juontuu prosesseista, jotka pohjaavat kellotaajuuteen, joka on lopulta kaikille yksilöllinen - kuten yllättäen ajan kokeminenkin.Joskus tuntuu, että se lentää siivillä ja joskus se matelee

Tuntemus ei ole kellollista, sillä sekin Albert Einsteinin mukaan jätättää ja kertoo vain historiallista totuutta tapahtumasta, joka meni jo.


E = mc2  !

__
Koronan aika päättyy joskus, mutta viruksien ei - sillä niin kauan kuin löytyy "isäntäkasveja", on myös viruksia, joille on säädetty ajallinen tehtävä. Aika on lopulta vain hetki nyt, mutta kuinka pitkä?

::
PS. Tiedätkö kuinka paljon sinun geeneistä on jo ajalta viruksien - siis jo reilusti yli miljardin vuoden takaa?Katsotko?

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006493995.html


__
Kuva: ~ https://www.alamy.com/clock-being-held-by-mad-professor-looking-like-einstein-with-e=mc2-image6187023.html**|  48  SUOMI24  453 |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG   |  Twitter  |  __


112620__

e

Ei kommentteja: