maanantaina, toukokuuta 22, 2023

Lopulta jäljelle jää vain aito haittajälkeen perustuva kulutusvero!

 |2534|408684|

Graf.: ~ https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/tilastot/verotulojen-kehitys/aiemmat-vuodet/vuosi-2022/


EKSTRA

https://www.veronmaksajat.fi/globalassets/selvitykset/kulutusveroselvitykset/verotietoa_94_netti.pdf

"Kulutusverot meillä ja muualla 2023"


***

[20U17] -- Aiempi liikenneministeri Anne Berner oli julkaissut ennenkuulumattoman kulutukseen ja sen haittajälkeen perustuvan liikennekäyttäytymisveron eli ..

--- ”maksat siitä mitä käytät, kulutat ja jätät jälkeä ympäristöön ja tiestöön eli väylästöön” --- )

[ … kansalainen Erkki ajaa pienellä hybridillään vähän ja lataakin autoaan vesi- ja tuulisähköllä – ei edes käytä nastoja talvella, vaan kitkarenkaita – näin Erkki maksaa hyvin vähän kulutusveroaan, kun ei juuri jälkeäkään jätä …

… kansalainen Liisa taas Ilomantsissa ajaa vanhalla ja kolariturvallisella miesvainaan Volvolla, joka kuluttaa paljon – talvellakin nastat ovat tarpeen, sillä jäiseen sivutiehen ei kitkarengas juuri pure. Kauppaan on Liisalla pitkä matka puhumattakaan apteekista, joka on jo 80 kilometrin|0 päässä – näin kulutetaan ja Liisa maksaa kulutusveroa niin että eläkkeessä vinkuu … ]

|0 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/maksat-vain-ajetuista-kilometreista.html -

__
HS-lukijan Vieraskynä ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009531531.html -, otsikoituna näin:
"Terveys- ja ympäristöperusteinen verotus ei ole mahdoton tehtävä"
-kirjoittajana ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm.

__
Eikä vain ravinto ja teot ympäristöämme kohtaan - me ihmiset siitä kannamme vastuun ja erityisesti lapsemme ja heidän lapset - oletko valmis talkoisiin, siis vähentämään kulutustasi, ja onko siitä enää vähennettävää?


__
Lopulta meille jää vain todellinen haittajälkeen projisoituva kulutusvero
|1.

Ehkä myöhemmin kaikki muut verot poistuvat eli saat tehdä työtä verotta, yrittää yritysvoittoja verotta, etkä maksa perintöveroja kuin muita nykyiseen solidaariseen heikompia huomioivaan tulontasausrahastoon.

|1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/ja-koko-kansa-oli-kulutusverolle.html –

__
Palataan vähäksi aikaa takavuosille, kun Berner sääteli kulkemista!

Berner julkaisi jotain sellaista, joka muuttaa maailmaa, elleivät

… perussuomalaiset heittäydy hankaliksi. Näinkö PS jytkytteli oppositioon?
[IL – 1.] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701192200056245_uu.shtml –

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Näinkö Perussuomalaiset jytkyttelivät oppositioon? On myös toinen vaihtoehto. Mikäli ei halua "mustaa laatikkoa", saa maksaa arviotienkäyttömaksua, esimerkiksi 750 euroa vuodessa. Jos taas ottaa "black boxin", saa maksaa todellisista kilometreistä vähemmän, koska kilometrihinta asetetaan siten, että vuosihinta jää alle 750 euron! Näin politikoidaan autoilijoita suopeiksi mustiin laatikoihin”

[IL – 2.] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701192200056262_uu.shtml –

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Kansanedustaja Vasemmistosta – Markus Mustajärvi on rock! Maakuntien teitä ajelee myös etelän lasketteluväki talvella Lappiin kuin pääkaupunkilaiset mökeilleen Itä-Suomeen, vähintään kesäisin”

[IL – 3.] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701192200056399_uu.shtml –

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Tätä taulukkoa tutkitaan nyt tarkoin ja projisoidaan omaan autoon ja kulkemiseen. Berner voisi junailla kansalaisten käyttöön todellisen laskentataulukon!”

[IL – 4.] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701192200056332_uu.shtml –

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Keskusta desentralisoi eli hajauttaa. Maakunnat saavat sitten omillaan korjata tiensä niillä rahoilla mitä autoilijat kuluttavat teitä ajaessaan Helsingistä laskettelemaan Lappiin. On varmaa, että ajetut tiekilometrit vähenevät”

[HS – 5.] ~ http://www.hs.fi/autot/art-2000005050959.html –

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Olemme jo nyt useiden eri tarkkailujärjestelmien alaisia, tieten ja tietämättä. Jopa siten, ettemme edes uskoisi, jos tietäisimme”

[IL – 6.] ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701182200055679_uu.shtml –

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Lopulta siirrymme yhteen ja ainoaan veroon, kulutuksen määrään, haitta-asteeseen ja ympäristövaikutteeseen perustuvaan dynaamiseen kulutusveroon, joka on jopa myöhemmin reaaliaikainen. Muita veroja, kuten palkka- ja perintöveroja ei sitten olekaan. Päätät omalla käyttäytymiselläsi ja kulutuksellasi miten paljon veroa maksat. Entä miten hoidetaan tulontasaus ja heikkojen auttaminen solidaarisuutena? Saammeko myös henkilökohtaisen verotilin, joka kertoo olemmeko milläkin hetkellä yhteiskunnalle tulo- vai menoerä?”

[MTV – 7.] ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/asiantuntija-autoilun-haittojen-ohjauksesta-ollaan-pitkalti-luopumassa/6269888 –

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan – ”Tavoite on kirkkaasti kulutusvero, maksat sen mukaan minkä jäljen jätät niin kulkuväylästöön kuin ympäristöön ympäristöhaittana. Entä kitkarengastäyssähköautot, jotka käyttävät vesi- ja tuulienergiasta tehtyä sähköä ajoonsa? Sinällään nykyteknologia mahdollistaa moni parametrisen algoritmin seurantaohjelmistoihin - entä hakkerit ja vikaherkkyydet?”__


SUOMI24  P  |  SUOMI24  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |  

__
110820

1143092Ei kommentteja: