perjantaina, toukokuuta 26, 2023

Ydinasesota taktisesti ja "vähäisin säteilylaskeumin"?

 |2560|409269|

Piirros: ~ https://seura.fi/ilmiot/tiede-ja-luonto/ydinsota-olisi-tuhoisa-ydinsodalla-olisi-maailmanlaajuiset-vaikutukset/

"

Pienikin ydinsota olisi tuhoisa – Alueellisellakin ydinsodalla olisi katastrofaaliset vaikutukset maapallolla

"


***

EKSTRA

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009610077.html -, HS-ingressiltään näin: 

"Venäjän ilmoittamat ”punaiset viivat” ovat lipuneet yhä kauemmas aiheuttamatta luvattuja ydinaseilla tehtäviä kostotoimia. Lännen suurin saavutus on ollut voittaa pelko Venäjän vastatoimista, ulkopoliittisen instituutin tutkija Jussi Lassila uskoo.

-toimittajana Elina Saarilahti.

__


PROLOGI - USA on sijoittanut jo aiemmin omia taktisia ydinaseitaan Eurooppaan - Hollantiin, Belgiaan, Saksaan (?) ja ainakin Italiaan - unohtamatta Turkkia ja sen jättimäistä lentotukikohtaa - Incirlik' iä!

__
Ydinaseet - Lainaus [20U22] alkaa tästä: 


" .. Yhdysvallat ilmoitti jo tarvitsevansa Suomen alueita kansainvälisessä kriisissä
Kuva löytyy tuosta mediaotsikosta täältä:
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/12/usa-sodituttaa-ukrainalaisia.html -


__
Amerikkalainen ensilinjan laatuaviisi The Newsweek ilmaisi jo suoraan hyytävän otsikoinnin:
""Suomi sallii Naton asettaa ydinaseita Venäjän rajalle" |* -
KIRJAILIJA: JAMES BICKERTON 26.10.22 KLO 12:19 EDT" - löytyy linkin:
https://www.newsweek.com/finland-will-allow-nato-place-nuclear-weapons-border-russia-1754925 - alta.
|* Googlen käännös englannista

--
Kuva**/ piirros: ~ https://suomenkuvalehti.fi/ulkomaat/tama-ei-ole-harjoitus-ydinsota-ollut-lahella-monta-kertaa-vahingossa/ -, otsikoituna näin:
"Ydinsota on ollut lähellä syttymistä monta kertaa – vahingossa. Ja ydintuhon riski kasvaa ..," 

-Suomen kuvalehti


|** Kuva löytyy tämän linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/12/usa-sodituttaa-ukrainalaisia.html - alta!---
EKSTRA
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/260104-suomen-rooli-idan-ja-lannen-vedenjakajalla/  - otsikoituna näin:
"Hallitsemattomat ja hitaat muuttujat johtavat sotaan - kiihtyvästi"
-IJL-BLOG

..
Ydinaseista osaa parhaiten puhua niiden ainoa käyttäjä - Yhdysvallat ja ainoat niiden uhreiksi joutuneet - japanilaiset, lähinnä siviilit - yli 200 000 menehtyi --

Ydinaseen käyttökynnys on korkea, ja siksi niiden ei saisi millään muotoa olla edes taktiikan ja osa-alueelliseen offensiivin käyttöuhka - vain strateginen uhkaelementti on ylläpidettävä tasapainotekijä (niin sanotut strategiset mannertenväliset ydinohjukset), ettei se suuri maailmallinen "maailmanlopun" ydinsota syttyisi.

Tätä maailmanlopun uhkakuvan toteutumisestoa vartioivat tahoillaan kaksi ydinasesuurvaltaa - Venäjä ja Yhdysvallat.


__
Kiina on nousemassa kolmanneksi ydinvoimaksi -

.. hyvin määrätietoisesti, tavoitellen johdonmukaisesti omaa populaatiollista osuutta Pallomme käytöstä ja kohtaloista - siis suhdeluvulla 1,42/8,1 - vastaava US' n suhdeluku on ~0,36/8,1 ja Venäjän ~0,15/8,1!

Nyt Helsingin Sanomatkin haluaa leikitellä ydinaseilla |2, selitellen, ettei se meitä kosketa - olemmehan allekirjoittaneet ydinsulkusopimuksen |3, mutta emme Ruotsin tavoin ICAN [ https://www.icanw.org/ - ] ydinaseiden YK-kieltosopimusta |4, jonka jo puolet Maapallon valtioista on ratifioinut!

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/leikitellaanko-naton-kautta-jo.html -

|4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10692326 -, otsikoituna näin:

"USA uhkaa: Puolustusyhteistyö voi vaikeutua, jos Ruotsi allekirjoittaa ydinaseet kieltävän sopimuksen" -- Samasta syystä ei Suomikaan ole todennäköisesti ICAN YK-ydinasekieltoa allekirjoittanut, eikä enää voi allekirjoittaa, sillä se romuttaisi Nato-yhteistyön.

Miten Ruotsin käy - onko se jo etumatkalla meihin - takaisin puolueettomuuteen?

__
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja hänen aseenkantaja, demareiden puheenjohtaja, "sotaministeri" ja PM Sanna Marin eivät ole poissulkemassa mitään ennakkoon rajoitteita Naton osalta -

.. jopa ydinaseita ei haluta kieltää - saa nähdä miten Ruotsi omassa hakemuksessaan asian tulee ilmaisemaan. Kerrotaan, ettei haluta kategorioida ..Kun puhumme Suomessa ydinaseista -


.. on niiden sijainti jo nyt erittäin lähellä rajojamme. Venäjän Kuolan niemimaalla sijaitsevat Venäjän Pohjoisen laivaston nuo suurydinsodan estojärjestelmät |5 - uhkakuvina, lähinnä amerikkalaisille, ettei ydinasesuursotaa kannata aloittaa.


|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - .. "


-IJL-BLOG lainaus päättyy.

__
EPILOGI - Nyt Venäjä tekee taktisen siirron - ydinaseita USA' lle vastineeksi Valko-Venäjälle |e.

Näin maanosassamme asetellaan ydinasetasapainoa enemmän "vaateriin - tasapainoon" - onhan EU-Euroopalla jäsenistönsä myötä jo omat ydinaseet, ehkä jopa strategisina, on kyse Ranskasta ja Naton osalta myös Iso-Britannialla on omat ydinaseensa.

Nyt Venäjä tasapainottaa asetelman - siirtämällä taktisia ydinaseita Valko-Venäjälle, .. meneekö lopullisesti maaliin, jää vielä nähtäväksi!

|e -Yle-linkki: ~ https://yle.fi/a/74-20033600 -, otsikoituna näin: 

"Lukašenka: Venäjä on alkanut siirtää ydinaseita Valko-Venäjälle"
-toimittajana Riikka Kajander.

__
MUTTA! Tosiasia on myös se, että Venäjä varautuu liian sille raskaan konventionaalisen sodan sijasta operoimaan "lännen pakottamana" ydinaseiden käyttömahdollisuuteen,

.. sillä Venäjä ei voi voittaa tavanomaisin asein Ukrainassa, koska lähes koko Nato on jo sodan vähintäänkin välikäsiosapuoli tuossa itäslaavien keskinäisessä sodassa, jossa asetellaan mittapuita historiasta, kulttuurista, uskonnosta kuin mahdollisuudesta käyttää omaa äidinkieltä - Ukrainassa.


On myös huomioitava tosiasia tämän itäslaavisodan laajentumisesta Venäjän puolelle, sillä sekin on tosiasia, että Ukraina hyökkää Venäjän puolelle |6, kun on itse joutunut ensin hyökkäyksen kohteeksi!


|6 Ukraina ei ehkä ole ottanut huomioon venäläistä - ja sen itäslaavilaista määrätietoisuutta yhtenäistyä, kun itse Äiti-Venäjä on joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Venäläiset kyllä oikeasti tietävät mistä tuo itäslaavien sota sotilasoperaationa aloitettiin, tosin erilaisin näkökulmin kuin Kiovasta katsottuna, joissa huomioidaan Ukrainan suuri kuusimiljoonainen venäläismielisyyden vähemmistö, sen ahdinko muun muassa kielikysymyksenä kuin muuna panostusahdinkona ukrainalaisen kansallismielisyyden taholta. 


Venäläiset voivat kokea sen omien alueiden pommitukset lennokein voimallisesti yhdistävän tekijänä ryhtyä voimallisemmin omansa ja venäläisyyden puolustamiseen. Jää nähtäväksi - ohessa medialinkkejä aiheen |6.1 - ei Ukrainan hyökkäysten osalta ---


|6.1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009620295.html -

|6.1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009620387.html - HS-otsikoituna näin: 

"Iskut Venäjälle ovat Ukrainalle nuoralla­tanssia

" -HS-toimittajana Jussi Konttinen

.

|6.1 ~ https://yle.fi/a/74-20034337 - YLE-otsikoituna: 

"Varhaisaamun lennokki-iskut järkyttivät turvallisuudentunnetta Moskovassa – ”Sota on jossain vieressä”

-YLE-toimittajana Heikki Heiskanen.__

YDINEKSTRA


https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009612194.html -, HS-otteeltaan näin: 


"Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu lennähti Minskiin. Siellä Venäjän ja Valko-Venäjän puolustusministerit allekirjoittivat virallisen sopimuksen venäläisten taktisten ydinkärkien sijoittamisesta Valko-Venäjälle.


-toimittajana HS-pääkirjoitustoimisto.__


114824|  58  SUOMI24  174  P  |   55  SUOMI24  A  391  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |__

HUOLESTUTTAVA EKSTRA - US/Naton sotaharjoitukset vain kiihtyvät - ilmassa historiasta 1941-uhon merkkejä!

https://yle.fi/a/74-20034313 - -otsikoituna ingresseineen näin: 


"Suomessa on yhtä aikaa käynnissä neljä isoa sotaharjoitusta – tästä syystä tiellä on voinut törmätä vaikka Yhdysvaltain maajoukkoihin


Jo vuosi sitten kansainvälisiä harjoituksia järjestettiin sotilaallisen ja poliittisen pelotevaikutuksen aikaan saamiseksi. Nyt kiivas harjoitustahti liittyy suoraan Nato-Suomen puolustamiseen.


-toimittajana Marica Paukkeri.__


2Lännestä vähätellään näitä ydinaseita, miksi?

Siksi, että se pelkää sodan eskaloitumisen kiihtyvän, mikä tuleekin aiheuttamaan epäröintiä Ukrainan massiivisen Nato-jäsenmaiden asetoimitusten jatkamisesta - vähintäänkin, jos Donald Trump voittaa ensi vuonna US-presidentinvaalit -

.. onhan Trump kertonut "päättävänsä Ukrainan sodan yhdessä vuorokaudessa" - tuohon on kylläkin tehokas keino -sen toteuttamiseen!

- USA vetää kaiken aseellisen tuen Ukrainalta ja siirtää eurooppalaisille itselleen vastuun koko oman maanosansa turvallisuusjärjestelmien ylläpidosta.

USA ei tule ottamaan riskiä, jossa Venäjän strategiset ydinsukellusveneet laukaisevat eskaloitumisen kiihtyessä "siinä viimeisessä sodassa" kaikki ydinkärkensä vain parin sadan kilometrin päästä kaikki noin 100 ydinkärkeä amerikkalaisiin kaupunkeihin -

.. nythän USA on jo oppinut omista hyökkäyssodistaan ettei omia sotilaita (kansalaisia) kannata uhrata kaukana omilta rajoiltaan sodissa, jotka lopulta eivät edes kuulu amerikkalaisille -

.. onkin helpompaa tässäkin sodituttaa Ukrainan armeijan sotilaat vaikkapa sen viimeiseen mieheen toimittamalla massiivisesti tappavia ja kauas ulottuvia aseita - heikentämään Venäjän armeijan konventionaalisen sodan voimaa ---.. ja näin toimien tuottaa itselleen Yhdysvalloille suuren uhan joutua sittenkin ydinsotaan - maailmalliseen ydinsotaan!
__

ILU-MEDIA

IJL-ProductionsKansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 668113 Total Visitors: 106951  300523 

Total Visits: 661947 Total Visitors: 105825  230523  


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin


__
e

6 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

I e-mail:

Lähetetty: torstai 1. kesäkuuta 2023 12:10

Vastaanottaja: Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkkituomioja@hotmail.com; paavo.vayrynen@paavovayrynen.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; riikka.purra@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi

Kopio: mika.aaltola@fiia.fi; antti.pelttari@supo.fi; Paronen Antti PV MPKK; antti.lindtman@eduskunta.fi; Risto E. J. Penttilä; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; arkady.moshes@fiia.fi; Heikki Aittokoski; heikki.patomaki@helsinki.fi; tuomas.forsberg@helsinki.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Ydinasesota Euroopassa taktisesti, ja "vähäisin säteilylaskeumin"?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

II e-mail:

Lähetetty: torstai 1. kesäkuuta 2023 12:17

Vastaanottaja: kai.mykkanen@eduskunta.fi; pekka.toveri@eduskunta.fi; jarno.limnell@eduskunta.fi; timo.kivinen@mil.fi; mikko.savola@eduskunta.fi; mikko.hautala@formin.fi; ville.skinnari@formin.fi; anna-maja.henriksson@om.fi

Kopio: sinikukka.saari@fiia.fi; seija.vaaherkumpu@yle.fi; Saska Saarikoski; pekka.visuri@kolumbus.fi; Pekka Mykkänen; jyrki.katainen@sitra.fi; jyrki.kallio@fiia.fi; jyrki.saarikoski@yle.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Ydinasesota Euroopassa taktisesti, ja "vähäisin säteilylaskeumin"?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

III e-mail:

Lähetetty: torstai 1. kesäkuuta 2023 12:27

Vastaanottaja: antton.ronnholm@sdp.fi; eeva.kalli@eduskunta.fi; annika.saarikko@vm.fi; Saramo Jussi; jarmo.huhtanen@hs.fi; jarmo.lindberg@eduskunta.fi; kristi.raik@icds.ee; kristiina.silvan@fiia.fi; kimmo.kiljunen@eduskunta.fi

Kopio: toni.lehtinen@hs.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; elina.valtonen@eduskunta.fi; elina.vantonen@hs.fi; kaisa.rautaheimo@hs.fi; henrik.haapajarvi@vnk.fi; tytti.tuppurainen@vnk.fi; li.andersson@minedu.fi; jyri.hakamies@ek.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Ydinasesota Euroopassa taktisesti, ja "vähäisin säteilylaskeumin"?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

IV e-mail:

Lähetetty: torstai 1. kesäkuuta 2023 12:35

Vastaanottaja: johannes.koskinen@eduskunta.fi; juho.eerola@eduskunta.fi; juho.romakkaniemi@chamber.fi; heikki.autto@eduskunta.fi; tytti.tuppurainen@vnk.fi; miapetra.kumpula-natri@europarl.europa.eu; Sirpa Pietikäinen; jutta.urpilainen@ec.europa.eu

Kopio: charly.salonius-pasternak@fiia.fi; henri.a.vanhanen@fiia.fi; henri.hakkinen@hs.fi; teemu.luukka@hs.fi; Vesa Sirén; esa.makinen@hs.fi; pekka.hakala@hs.fi; mauri.pekkarinen@europarl.europa.eu; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Ydinasesota Euroopassa taktisesti, ja "vähäisin säteilylaskeumin"?


..

Ilkka Luoma kirjoitti...

V e-mail:

Lähetetty: torstai 1. kesäkuuta 2023 13:09

Vastaanottaja: simo.loytomaki@hs.fi; Laura Saarikoski; maria.ohisalo@eduskunta.fi; paivi.rasanen@eduskunta.fi; Sami Sillanpää; mikko.hautala@formin.fi; mikko.mannikko@eduskunta.fi

Kopio: katri.kulmuni@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; laura.halminen@hs.fi; mika.lintila@tem.fi; tuula.haatainen@eduskunta.fi; marja.sannikka@yle.fi; marja.salomaa@hs.fi; teuvo.hakkarainen@europarl.europa.eu

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Ydinasesota Euroopassa taktisesti, ja "vähäisin säteilylaskeumin"?

..

Ilkka Luoma kirjoitti...

VI e-mail:

Lähetetty: torstai 1. kesäkuuta 2023 14:09

Vastaanottaja: reijo.perala@yle.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; harri.pietarinen@hs.fi; hannu.puustinen@eduskunta.fi; hannu.hoskonen@eduskunta.fi; petteri.tuohinen@hs.fi; petri.seppa@is.fi

Kopio: elina.lappalainen@hs.fi; ilmo.ilkka@hs.fi; ilkka.enkenberg@iltalehti.fi; ina.kauppinen@is.fi; leena.meri@eduskunta.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; markus.lohi@eduskunta.fi; matti.pesu@fiia.fi; ville.tavio@eduskunta.fi

Aihe: Kansalaiskirjoitus: Ydinasesota Euroopassa taktisesti, ja "vähäisin säteilylaskeumin"?


..