tiistaina, tammikuuta 16, 2024

Saammeko Trump toisinnon - sitten vuoden 2016?

DONALD|2772|463871|TRUMP

Neuvoin ja tulen neuvomaan väkevästi - tehkää rauha Ukrainaan, tai minä teen sen 24 tunnissa!
[ ~ x - ]

@

Olen samaa mieltä kuin Trump, tehdään rauha ja huomioidaan siinä Ukrainan kuusimiljoonainen venäläismielisten ja -kielisten asema. turva, ihmisarvo ja kunnia. Olemmehan samaa "kansaa" - itäslaaveja, paljolti samalla historialla. Haetaan Ukraina oikeudenmukaisesti, huomioiden nuo väestöosuudet.

****

Onko niin, että Trump haluaa uuden maailmankuvan: moniarvoisuuden ja -napaisuuden? Kiina on se suurin, ja meidän tulee tulla toimeen tämän kanssa. Tosiasia on kuitenkin se, ettei suurin osa maailmallisesta ihmispopulaatiosta haluaa ottaa läksytystä lännestä; onhan meitä vain noin miljardi kahdeksasta ..

 -näin tuumatessaan käden koko maailmaa "hyväilleen" Trump saattaa ansaita oikeasti Nobelin rauhanpalkinnon! (?)




-nythän saattaa Donaldille avautua myöhemmin myös kolmaskin kausi - ensin voitettuaan tämän uusinta- eli revanssierän ..


-alkaen jo Iowan us-esivaaleista?

Käykö Donald Trump läpi nuo kaikki median näykkäisyt ja nokittelut, niin kotoa kuin ulkoakin. Ei tarvitse seurata kuin suomalaista viemärimediaa |1, niin ymmärtää tämän nokittelun, jopa pahemman.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/viemarimedia-huutaa-loopeistaan.html -
"Viemärimedia huutaa lööpeistään!"


Voisiko enää parkuvammin tämä meidän journalismin helmi julkistelevan osin ja usein luuloteltuja herjauksiaan Trumpista -

.. eikä suomalainen mediapoolikaan enää voisi puolueellisemmin toimia lukijoitaan ja katsojiaan kohtaan, kun on Trumpista kysymys (mihin unohtuivat aidon journalismin pyhät ja tunnustetut periaatteet?) -- vaikka:



Toden tullen ja ehkä myöhemmin oikeasti näyttäen Trump onkin yllättäen se paras maailmallisen rauhan esitaistelija!



Ehkä Donald jättää sotilaallisesti katsottuna EU-Euroopan ja toteuttaa tuon kuuluisan 'rinta rottingilla' toteamuksen lopettaessaan Ukrainan sodan 24 tunnissa |2 -
.. vetäytyessään kokonaan siitä eroon, eikä enää halua sodituttaa Ukrainan armeijaa sen viimeiseen mieheen.

|2 Iltalehti-ote: ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/98d390c4-0f9a-45de-b228-19168ac16e49 -
Iltalehti-otsikointi: "Trump paljasti, kuinka lopettaisi Ukrainan sodan vuorokaudessa
Trump paljasti varman suunnitelmansa, jolla rauhansopimus saataisiin aikaiseksi."


.. ..
Nythän nykyinen us-presidentti Joe Biden juuri tätä soditusta toteuttaa jättimäisenä taisteluaselinkona, tavoitteena vain heikentää Venäjän tavanomaista aseiskuvoimaa, ajaen samalla Eurooppaa kohden taktista ydinsotaa, sillä tehokkaasti toimien Natoa ei Venäjä voi voittaa konventionaalisesti.
Ja jos Venäjä ei voi voittaa, niin se ajaa Kremlin käyttämään suurta ydinaseiskuvoimaansa;

-- ensin taktisina iskuina |3 ja tähän hevosen leikkiin Nato, USA eikä EU lähden suin surminkaan, sillä Kiina seuraa tarkoin viereltä ja länsi pelkää Venäjän strategisten ydinaseiden totaalista tuhovoimaa |4.


Maailmallinen  kohtalo! (?)

***

Tämän Kremlin maailmanloppuisen iskuvoiman kaikkinensa Trump tunnistaa, tietää ja itsesuojeluvaistona sen haluaakin estää

Eikä toimiva Trump & Vladimir Putin suhde (tosin Putinin täytyy ensin voittaa omat presidentinvaalinsa!) ole haitaksi, kun Donald tulee edelleen erinomaisesti toimeen Venäjän Vladimirin kanssa ---

.. samalla saadaan ehkä kammettua Moskova etäämmäksi Pekingistä, sillä nuo kaksi yhdessä ovat liian jykevä yhdiste lännen tavoitteille ylläpitää hegemoniallista (ase)vaikutevoimaansa sen pienestä maailmallisesta ihmispopulaatiovähemmistöisyydestään.

__ __ __
Trumpin toinen kierros alkaa - alkoi Yhdysvaltojen Iowasta!
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010118798.html -

HS-otsikoituna näin: "Trump sai murskaavan kannatuksen Iowan vaali­kokouksiin"
HS-ote: " .. Trump taas liihottaa aivan omissa korkeuksissaan. Valtakunnallisten kyselyiden keskiarvon mukaan Trumpia äänestäisi yli 60 prosenttia republikaaneista, kertoo kyselyjä analysoiva Fivethirtyeight. .. "


+
__  __ __ 
Toisintoa takavuosilta - ajalta 21. helmikuuta 2016 -

IJL-BLOG-ote: " - näinkö Air Force One saa uudet siivet, kun Trump nostaa kansakunnan tosi mahtavaksi?
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/07/trumppismi-jyraa-vaihe-one-maalissa.html - | Otsikoituna: "Trumppismi jyrää – vaihe One maalissa" ]


.. ..
Yhdysvalloissa republikaanit valitsivat --
[Linkki ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1468903120979 - ]


-- kiinteistömoguli ja itseään miljardöörinä pitävän Donald Trumpin nyt näin viralliseksi presidenttiehdokkaakseen marraskuun 2016 presidentinvaaleihin.

...
Trumppismin vaihe 1 maalissa
Kukapa olisi sitä uskonut vielä esivaalien alussa

Pitkin esivaalien etenemistä Trumpia yritettiin erityisesti median myötä mollata kaikin keinoin, jopa Suomesta, josta tietääkseni ei annettu yhtään esivaaliääntä.
Matka jatkuu nyt virallisena ehdokkaana - ja vastaan asettuu aiempi Lady Number One – demokraattien ehdokas Hillary Clinton, jota Trump yrittää kaikin keinoin trumputtaen mollata. Näin Yhdysvalloissa.


[US 1][09032016] Trump
[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213353-trump - ]


” … [ … kansalainen Erik viehättyy Donald Trumpin vahvasta ja karismattisuuteen pyrkivästä esiintymiskielestä – puheineen. Kansalainen Alice innostuu otsatukasta, ja ihmettelee millaista uskonnollista kantaa Donald tulee esittämäänkään ja puhuuko hän kuitenkin palturia. Monet pohtivat mihin voisi uskoa ja luottaa, kun presidentinvaalit ovat täyttä ”hollywoodismin sirkusta” – valittiinhan aikanaan B-luokan näyttelijä Ronald Reagankin [Kuva1 presidentiksi |1 – vieläpä jatkokaudelle! … ]

__ __

Kuva1


Reaganin aikana kehitettiin sanat "Pahan valtakunta" ja sen myötä sen pilkkominen!




__  __  __ 

Trump on maallisesti rikas ja sellaista rikkautta USA’ ssa ihaillaan

USA on yrittämisen mallimaa, oveluudella, pinnallisuudella ja ahkeruudella – unohtamatta kykyä luoda uusia menetelmiä (Facebook) tehdä vaikutetta (Google) ja rahaa (Bill Gates ja Microsoft -nykyään myös Elon Musk).


__
140370


|  100  SUOMI24  516  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |


___


Suomestakin nykyinen kaaoksen kierteessä oleva ulkopolitiikanhoito UM Elina Valtosena yrittää kaikin keinoin selitellä -onnistumatta siinä, vieden todennäköisesti tilannetta vain pahemmaksi ja solmuisemmaksi!



*****



Nämä herrat sen sijaan ratkaisevat maailman rauhan ja nyt Trump on astumassa - voitettuaan - ratkaisijan rooliin!




Kremlistä Vladimir Putin & Valkoisesta talosta Donald Trump


ja


Valkoisesta talosta Trump ja Kiinan Pekingistä Xi Jinping



Kaksi muodostaa jo löyhän yhteistoiminnan (tässä emme erittele sen tarkemmin kasvavasta BRICS liittokunnasta) ja kolmas (arvaatteko kuka?) haluaa mukaan 

-maailmallisesti ideaalisin tilanne olisi noiden kolmen yhteinen ajatus koko ihmiskunnallisesta moniarvoisuudesta ja tämä onkin yllättäen mahdollista - tuohon Donald Trumpin jo aiempaan oivallukseen lännen roolista sen ihmiskunnallisesta vähemmistöisyydestä palaamme myöhemmin tarkentavalla kansalaiskirjoituksella.


**

Tässä Trumpilta kokeiluprojekti, mutta osoittaen ennakkoluulottomuutta itse Donaldilta, mikä saattaakin mahdollisella uudella kaudella tuottaa yllättäviä tuloksia! 



IJL-BLOG vuodelta 2017 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/07/hakeeko-usa-hyokkayssyyta-pohjois.html - 


Entä nyt?


https://yle.fi/a/74-20024560 -


"Pohjois-Korea esitteli uusia pienempiä ydinkärkiä, jotka mahtuvat sen testaamiin ohjuksiin – Asiantuntija: ”Tämä on huolestuttavaa”


-Yle-toimittajana Petri Burtsoff


__

2A


Miten pahoja arviovirheitä tekikään meiltä kohta eläkkeelle jäävä TP Sauli Niinistö ymmärrettyään aivan väärin viestit mitä hänelle syötettiin manipulaatiotuuteista, lähinnä kokoomuksesta, joka vaatimalla jo vaati kulisseissa Suomen vientiä Natoon |N - ohi kansakunnaltamme -kysymättä mielipidettä suomalaisilta. Kuka tai ketkä tulevat kääntämään vastuun tuosta ohituksesta, kun tuo 1941-uhon jälkeinen lasku tulee mahdollisesti kansakuntamme maksuun?



Entä olisiko ehkä uudestaan us-presidentiksi tuleva Donald Trump olisi voinut opastaa meidän Niinistöä -tässä vaikeassa tilanteessa, jossa Sauli "petti kansansa" ja kannusti Natoon viestillä ettei Nato-kansanäänestystä, edes virallista kansalaismittausta edes tarvita! Sauli - ajattelitko pienen poikasi - Aaron tulevaisuutta, jos likapyykkiäsi pestään sitten joskus, kohtakin 1941-44 kaltaisesti. Miten ajattelet ansaitun eläkkeesi lähetessä, nyt, kun otit jo julkiseen pohdintaan "rasvatut aseet" |Kuva 2 ja jopa ydinsodan |YS


*****


__

2A jatkuu 


(Muistamme jo ensimmäisen kauden alkuajoilta --- Nyt ollaan jo erottamassa Yhdysvaltain uutta presidentti Donald Trumppia. Vielä jyrkemmin kävi uskonpuhdistaja ja uudistaja Martti Lutherille, joka sai kirkonkirouksen ja Paavin pannabullan. Ruotsin entinen pääministeri Göran Persson ennusteli |GP Trumpille vajaata vuoden virkakautta)


|GP:  (IL) Iltalehti-linkki: ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201702032200064714 - 

IL-otsikointi: "Göran Persson DN:lle: Trump tullaan erottamaan

Ruotsin ex-pääministeri uskoo, että Mike Pence nousee presidentiksi kesken kauden."

-IL-toimittajana Nina Dale ajalta 03.02.2017



Amerikkalaistutkimuksien mukaan Trump saa puolet yhdysvaltalaisista taakseen, räväkän muutaman viikon jälkeen, kun myrskyä on nostatettu vesilasiin, lähinnä median taholta. Trump on siitä erikoinen virkaansa valittu äänestyksen tulos, että hän on kunnioittamassa asettamiaan vaalilupauksia – toteuttamalla niitä, outoa ja yllättävää tässä demokratian maailmassa.


Miten uskonpuhdistaja Martti Luther ja Donald Trump muistuttavat toisiaan?
[ Yle - Radio yksi esitti dokumenttikuunnelman ~ https://areena.yle.fi/1-3880955 – Martti Lutherista ja uskonpuhdistamisesta]

Molempia yhdistää uudistusmielisyys. Trump haluaa turvata kansakuntaa vierailta vaikutteilta eikä halua maksaa muiden kustannuksia amerikkalaisten verovaroista. Luther ei halunnut aneita kerättävän sielun saattamiseksi taivaaseen.


Näin Trump voidaan erottaa!
[ ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702062200065904_ul.shtml - ]

IJL-kommentti vuodelta 2017 - yllä olevaan Iltalehti-linkkiin:

Onko Trump uuden ajan Martti Luther, joka joutui aikanaan kirkon kiroukseen, Paavin pannabullaan lainsuojattomaksi radikaaleilla uudistuksilla, muun muassa epäämällä kirkolle elintärkeät aneet. Trump on nyt epäämässä valtakunnan turvallisuuteen vetoamalla "epäilyttävien valtioiden" kansalaisten maahantulon. Onko Trump reviiripuolustaja eli reviristi? Otamme kansat kansoina sekä omavaraisuuden nosto ja kansallisesti eheyttävä kansakuntapolitiikka tavoitteeksi. Ei huono, vai mitä?



Uuden ajan Luther tarvitsee parhaat lakimiehet – selvitäkseen juristien luvatussa maassa
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump-torayttaa-twitterissa-kielteiset-kyselytulokset-ovat-valetta/6299928 - ]

IJL-kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Mielipidemittaukset eivät ole koskaan täysin oikein. Trump nuijii aika herkästi itselleen epämieluisat selvitykset, mittaukset ja mielipiteet. Näyttäisi siltä, että noin puoli Amerikkaa hyväksyy Trumpin toimet.

Vaalitulos tukee linjausta, vaikka Trump voittajana sai pari miljoonaa ääntä vähemmän. Trump on väkevä oman reviirin puolustaja. Entä onko hän tosissaan amerikkalaisreviirin vartija, jää loppupeleihin nähtäväksi. Löytyvätkö Trumpin takaa riittävän osaavat lakimiehet?



Ruotsin Persson ennusteli Trumpille vajaan vuoden virkakautta, siis erottaminen uhkaa, niinkö?
[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/professori-arvioi-trumpille-virkasyyte-ja-ero-vuoden-sisalla-hallinnossa-mukana-erittain-pimeita-voimia/6299008 - ]

IJL-kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Voidaanko sanoa, että tuomarit ovat kaikki tietäviä, kaiken yläpuolella olevia; eivät, siellä tehdään myös virheitä - mutta asiakäsittely on karannut hienotunteisuuden, diplomatian ja uskottavan tavan ulkopuolelle ja asettaa eri instituutiot halvennuksen kohteiksi. Elämme oikeasti mielenkiintoista aikaa. Taipuuko Trump ja kykenevätkö tai haluavatko Salaisen Palvelun turvamiehet tehdä kaikkensa? USA on pyssyhullua kansaa!



Trump ei pärjää yksin – onko alkamassa idän ja lännen yhteenotto
(Sanotaan jo nyt, että elämme kiinalaisten vuosisataa)
[ ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005078639.html - ]



__

2X


Paluu ensimmäisen kauden esivaiheisiin, kun Donald kauhoo väylää USA' n presidentiksi ---


Oli ajankohta 9.11.2016 ---

"Äänestämättömät amerikkalaiset yhdistivät voimansa ja nousivat vaaliuurnille

(Liki varmaa on jo nyt, että Yhdysvallat saa poikkeavan presidentin 1.1.2017. Donald Trump pesi ja harjasi voimakkaasti niin median kuin poliitikkojen valtaeliitin, joka oli erkaantunut arkikansasta jo liian kauaksi. Trump osasi tulla arkikansan iholle!)

[ … arkikansalainen John tuli, näki ja voitti |1. Johnin kaltaisia jatkuvaan riekkumiseen suivaantuneita ja mollaamiseen median taholta oli paljon – niin paljon, että Trump myös tuli, näki ja voitti (ellei amerikkalaisittain jotain aivan ihmeellistä tule vielä näköpiiriin). John oli lisäksi läpeensä kyllästynyt työn karkaamiseen halvempien käsiin …

… kansalainen Alice onnitteli itseään, nyt saimme presidentin, jolla on munaa, sitkeyttä ja karismaa – vaikka puheiden sisältö ei maailmoja syleillyt, oli niissä se sävel, jota arkitavalliset amerikkalaiset ymmärsivät. Trump oli niin kutsutusti meidän mies, ja nyt hän kuittasi energiallaan sen ensimmäisen tosi -TV kateederin … ]

|1 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016110722578586_ul.shtml -


Trumppia haukuttiin, ei vain Yhdysvalloissa, vaan myös kaikkialla muualla – jopa Suomessa media riekkui palstametreittäin, koettaen valaa uskoa suomalaisiin, ettei USA voi saada Trumpia presidentiksi. Suomessakin arkitavalliset kansalaiset eivät katso hyvällä liki turhasta räkyttäjiä ja mollaajia. Kansakuntamme niin täällä meillä kuin USA:ssa rankaisee helposti riekkujia – nyt demokratia puhui väkevällä tavalla. Kansa oli Amerikassa tehnyt päätöksensä.


Entä nyt? – Numero 1

[ Venäjä on valmis palauttamaan suhteet Yhdysvaltoihin ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025275_ul.shtml - ]

Trump ei halua vastakkainasettelua Venäjän ja sen presidentin Vladimir Putin kanssa |2. Trump oivalsi jo varhain, ettei pullistelu toiselle ydinasesuurvallalle ole järkevää, eikä liiketoimintaa kasvattavaa. Trump haluaa eurooppalaisten hoitavan itse turvallisuuspolitiikkansa tai sitten he maksavat USA’ n antamasta ”suojasta”. Eurooppalaiset saattavat nyt oivaltaa, että paras turvallisuuden näkökulma on sen ulottaminen Uralille asti |3.

|2 Kuten ei Venäjäkään halua vastakkainasettelua ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161109200025162_ul.shtml -
|3 Yhteiseurooppalainen turvallisuusajattelu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html - .. "


Ylläoleva on ote vuoden 2016 keskusteluavauksesta ( https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/aanestamattomat-amerikkalaiset.html - ), nyt voimme pohdiskella menikö syteen vai saveen ja toistuuko tietyt esimerkiksi mediateemat ja kansalaisajatukset (Suomesta) mitä Trumpin piti kaudellaan tehdä ---



__

2X


Nyt maailma kysyy mitä tämä Suurdiili on? 


Onko kaiken takana vain kasvuhoenta, jolla tehdään jälleen Yhdysvalloista suuri ja mahtava?


Onko takana oma yltäkylläisyyden sumentama materiaalisen elämisentason nosto oikeasti koko kansalle? Eikö Trump oivalla, että rajallinen ympäristö – biosfääri – joka meidät kaikki uskonnosta riippumatta elättää – voi olla nyhtötalouden kohteena loputtomiin. Sen Trump on hyvin oivaltanut, että USA’ n liittovaltiolla on jo liikaa velkaa!



Onko Trumpin takana jokin sellainen diili, jota vielä media eivätkä muutkaan ole oivaltaneet? |*

Vai onko trumppismi sittenkin kulutusvähentäjä ja näin säästää ympäristöä, sillä protektionismi, omavaraisuuden nosto ja vain kahdenvälisyys eittämättä vähentävät kulutusta – nyt globalisaation on sanottu nostavan elintasoa, kauppaa – siis kulutusta.


|* Eräs kiintoisa trumppistinen ulostulo syntyi (uudestaan - maltillisempana) Yhdysvaltojen Iowan esivaaliesiintymisessä: 

Trump lausui osapuilleen näin: "Ukrainan sotaa ei olisi, jos olisin ollut vaikuttamassa; minulla on niin hyvät välit [Venäjän presidentti Vladimir] Putinin kanssa .. " 

-tähän asiaosaan palaamme myöhemmin ja tarkemmin!


__ __
Onko Trump reviiripuolustajana osin oivaltaja,

… miten lopulta luontoa säästetään – vähentämällä omavaraispyyteellään kansalaiskulutusta ja näin olisi siirtymää kestävämpään talouteen, kestävämpään kulutukseen ja kulutustavaroiden elinkaaren reippaaseen pidentämiseen – jolloin ei tarvita niin paljon massatuotantoa.

Laadukas tuotanto voi ehkä työllistää enemmän, ei tarvita suuria robotiikan massaeriä, vaan kestävyyttä käsityövaltaisempana. Nyt kotimme ovat täynnä kauko-idän halpatavaraa, jonka yhteydessä olemme nostaneet ostovimmallamme Kiinan maailman suurimmaksi – jo ohi Yhdysvaltojen.

__ __ __
EKSTRA


... HS-toimittaja Laura Saarikoskelta ensimmäinen vihje, että Old Media trolling |OM on olemassa ja samalla sen ollen suuri virhe. Media käy kamppailua laadustaan, arvostaan, arvostuksestaan ja vallastaan 

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005080391.html -


|OM (2018) Tunnetaan julkisuudessa myös West trolling manipulation -ilmiönä ---  ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/252561-ita-lansiottelu-lahestyy-west-trolling-manipulation-puree/ - 

"Itä – länsiottelu lähestyy – West trolling manipulation puree!"

-US/IJL-PV


|OM (2023) ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/18011882/paljon-puhuttu-west-trolling-manipulation-lisaa-nakyvyyttaan - 

"Paljon puhuttu West trolling manipulation lisää näkyvyyttään"

-24/IJL


..

Ei kommentteja: