tiistaina, tammikuuta 02, 2024

Tuleeko Sanna Marin kantamaan vastuuta sotaisista lausunnoistaan?

 SOTA|2758|461890|PSYKOOSI


Sannan ihailtavia sanoja, ilman todellisuuden toteuttamisen häivääkään - sitten ajassa, kun kuittasi aiemmalta SDP-puheenjohtajalta Antti Rinteeltä |VK puolueensa kokousnuijan ja harkitusti suunnitellun pääministeriöitymisen myötä otteen uudella tavalla vallankahvaan - 

&

- entä todellisuus, kun ajattelematon ja paljolti syvällisiä kokonaisuuksia ymmärtämätön valtanautinto ajoi ehkä TP Sauli Niinistön ohjastamana valtioneuvoston Sannan johdolla liittymään Natoon -kansalta kysymättä!




Sanna Marin kertoo jotain sellaista, mitä ei ehkä oltu aivan loppuun saakka mietitty - nythän Sannalla ei ole enää "viisaita taustakuiskaajia" - mitä voi sanoa ja mitä ei --


-oliko niitä aiemminkaan, herää kysymys, kun virka-aikanaan - ymmärtämättä kokonaisuuksia - Marin pääministerinä ajoi pontevasti TP Sauli Niinistön kanssa Suomea Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen |1 


|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html -
"Miksi suomalaisilta estettiin nato-kansanäänestys?"

__ __ __ __ __ __
Kansakuntamme sai hätkähdyttävän lausuman Sanna Marinilta!
! - Sanna pitää todellisena uhkana Venäjän hyökkäystä Suomeen - !

HS-otsikointi:
"Sanna Marin: Pelko Venäjän hyökkäyksestä Suomeen on aitoa"
Tuollaisten heittojen viskely sen kummemmin ymmärtämättä mitä se tarkoittaa ja/tai mitä vaikutuksia se aikaansaakaan - muille maille siirtyneen aiemman pääministerin suusta on vastuutonta tällaisessa maailmantilanteessa, jossa idän ja lännen välinen vastakkain asettelu |2 kasvaa kasvamistaan, kun Ukrainankin tilanteen myötä armeijoita ajetaan "lähtöasemiin".

|2 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - [673|6622]
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/10/lahestymmeko-iii-maailmansotaa-jarkeva.html -

"Lähestymmekö III Maailmansotaa - järkevä ihminen voisi kysyä .."


__   __ 
Sanna lohkoili Helsingin Sanomissa!

HS-ote 1: " .. ”Mielestäni se on aitoa. Todistamme Venäjän julmaa sotaa naapurimaata vastaan. Näemme, että Venäjä ei ole naapuri, jollaiseksi sen oletimme”, Marin sanoo. .. "

-löytyy HS-linkin alta ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010090283.html -


HS-ote 2: " .
. Marin arvioi, että Suomen ja Venäjän suhteet eivät kohene ennen kuin Vladimir Putin on saatu vallasta Venäjällä – eivätkä suhteet hänen uskoakseen siltikään palaa ennalleen. .. "

__ __ _
Olisiko Suomen kansan etuja ajatellen viisaampaa ja kansakunnallemme turvallisempaa, jos Sanna Marin nyt keskittyisi enempikin "omiin bilehilejuttuihin"

- tai sitten uuden työnantajansa näkökulmiin, miten UK' n aiempi PM Tony Blair |3 näkee ja kokee Suomen aiemman pääministerin tekojen ja toimien vaikutuksilta - muin osin kuin Venäjän tulokulmiin liittyen.

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/merkittava-tunnustus-teimme-raskaan.html -
"Merkittävä tunnustus – teimme raskaan virheen palestiinalaisille!"

__ _
Olisi helppo uskoa tilanne, jossa Tony ymmärtää paremmin Venäjän roolin kokonaisvaltaisen Euroopan näkökulmista, kun katsomme miten sodan uhat Euroopassa kasvavat, kun länsi lähinnä EU' na ja Yhdysvaltoina sekaantuu entistä tiiviimmin tuohon Ukrainan itäslaavien "sisällissotamaiseen" välien selvittelyyn.

__  __
Tässä vaiheessa jo Sannalle aiheellinen kysymys:

"Miten ja milloin Venäjä on meitä Suomea ja suomalaisia sotilaallisesti uhkaillut?"
-tämä sama kysymys voidaan esittää myös kokoomusministereille (tässä tarkoittaen lähinnä UM Elina Valtosta ja PuM Antti Häkkästä), jotka jo rinnat rottingeilla kirnuavat paljon puhuttua ja hyytävää 1941-uhoa |4.

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/ii-nykyajan-1941-uho.html -
"II - Nykyajan 1941-uho -"


Hyvät erinomaiset ministerit - Elina & Antti:

Kerrotteko nyt vastuukokoomuslaisina ajatusrakennelmanne kansakunnallemme tuosta puolittaisesta 'nato-uskovaisuudesta', sillä arvaan jo väittää tässä maailmantilanteessa huolestunutta kansaamme kiinnostavan suuresti miten aikuisten oikeasti Te muotoilisitte tuon Venäjän uhan ja jo aiemman presidentillisen väitteen Venäjän uhasta saada Suomi "etupiirikseen", joka jo toimena olisi ollut täysin mahdotonta sen jälkeen, kun Suomi solmi ensimmäisen vaiheen matkalla Natoon - kyse Nato-Isäntämaa pöytäkirjasta! |5

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/05/avataan-jo-aiempi-natoon-esivaihe-nato.html -


Oliko tämä koko Natoon ja DCA' han pakkojunnaukset kansakuntamme ikeiksi siten lopulta juonikas suunnitelma kokoomusinnovaationa saattaa Suomi Natoon niin sanotusti "konkarit lavalla" suunnitelmana saattaa Suomi Natoon, jopa ohi kansanäänestyksen? |6 -

.. tuonne lännen sotakoneeseen Venäjän viereltä Natolle myöhemmin tärkeänä hyökkäys- eli taistelualustana itään |7 - erityisesti Kuolan niemimaalle, jossa sijaitsevat Venäjän suurydinsodan esto- ja pidäkkeisyysjärjestelmät - strategisine ydinsukellusveneineen |8.



|6 ~ Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon voidaan mennä ilman kansanäänestystä | Yle - 

"Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon voidaan mennä ilman kansanäänestystä

Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä."

|7 ~ -- Ilkka Luoma --: Suomesta ydinasesodan taistelualusta? - 

"Suomesta ydinasesodan taistelualusta?"

|8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html

"Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"



__ __ __ __ __ __ _ 
Nyt tässä esitämme edelleen TP Niinistölle myös kysymyksen tuosta Venäjän sotilaallisesta uhkaamisesta:

milloin ja miten; kerrotko Sauli tähän liittyvän ajatuksesi kansakunnallemme - sinut suurella enemmistöllä valinneelle kansalle?

Olisiko Sinun mielestä oikein, että kansa saisi tietää aivoituksesi, kun käänsit takkisi salaman nopeasti "olen suomalaisuudesta" |9 kieltäymykseen saattaa Nato-päätös myös kansakuntamme näkemyksiin eli kansanäänestykseen! |10.


|09 ~ "Minun kurkustani tungetaan väkisin Natoa alas" – näin Sauli Niinistö on puhunut Natosta vuosien varrella | Yle - 

""Suomalaiset eivät kannata Natoa ja minä olen suomalainen", presidentti Sauli Niinistö sanoi, kun hänet oli valittu toiselle kaudelle vuonna 2018."

|10Presidentti Niinistö Ylellä: Natosta ei tarvita kansanäänestystä tai virallista mielipidemittausta - Politiikka - Ilta-Sanomat  -- 

"Presidentti Niinistö Ylellä: Natosta ei tarvita kansan­äänestystä tai virallista mielipidemittausta

Hän kertoo uskovansa, että tähänastiset mielipidemittaukset riittävät sen osoittamiseksi, että enemmistö suomalaisista tukee jäsenyyttä Natossa."

__ __ __ __ _
VÄLIEKSTRA

TP Niinistöltä tulee huomenna oma Uudenvuoden puhe - viimeisensä!
https://yle.fi/a/74-20066907 -
"Presidentti Niinistö pitää viimeisen uudenvuodenpuheensa – katso videoilta, miten sävy Venäjää kohtaan muuttui"

_
138693


|  137  SUOMI24  507  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |



__



Miten Suomen marsalkka C.G.E. Mannerheim olisi tässä kohdin ajatellut, kun aiempi PM Marin laukoo omia ajattelemattomasti sanallisia uhkatorpedojaan - lopulta kansaistemme ohdakkeiksi? Mannerheim saattaisi muistaa tuon 1941-uhon, ja omatkin miekantuppikäskynsä ja erityisesti sen jälkimmäisen |M !


&


Tässä kuvassa (IJL-Productions) Mannerheim kurkistaa vuoden 1941-tosiasiana Saksan kolmannen valtakunnan erikoisjoukkojen vyötikarin takaa - ehkä marsalkka saattaisi kiinnittää huomiota tuon 1941-uhon jälkimaininkeihin, kun piti suunnata Neuvostoliitolle häviönsä hyökkäyssotansa jälkeen aseiden noston aiempaa aseveljeä vastaan - Lapin sotana ja myöhempänä lisäaluemenetyksenä, kun koko Suomi-neidon oikea käsi -Petsamo jäättömine Liinahamarin satamineen piti luovuttaa sotakorvauksena Neuvostoliitolle. Ehkä näin saattaisi marsalkkamme pohdiskella - syitä syviä, kun kävimme osaksi Operaatio Barbarossaan ---





_

2


Mitä Sauli arvelet, tuletko sitten myöhemmin ansaitulta eläkkeeltä ja tulevaisuuteen tähtäävän pienen pojan isänä kantamaan vastuuta tuosta mielipidevaikuttamisesta Natoon liittymisen osalta, jos ja kun suurvaikeudet käyvät ylivoimaisina kansakuntamme päälle?

Tiesithän meidän Suomen erikoisen sijaintimme ja tiesit tuon niin sanotusti jo aiemman 1941-uhon |11, kun silloinen valtiojohto kutsui Adolf Hitlerin johtaman Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneen kutsun "vallitsevan tilanteen pakottamana" lähinnä Pohjois-Suomeen, jonka sotilaallisen johtajuuden luovutimme Saksan Wehrmacht' lle ja Waffen-SS' lle.

|11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/verranto-vuoteen-1941-on-huomattavasti.html -
"Verranto vuoteen 1941 on huomattavasti osuvampi --"


__ __ __
Entä nyt - oliko näinä aikoina "vallitsevan tilanteen pakotus" syynä takkisi kääntämiseen, kun tuli kiire Natoon -täältä Venäjän viereltä?
Syntyikö nyt syvällisemmin ajattelematta hätiköity niin sotapsykoottinen päätös, jossa vanhan sanonnan mukaan:

"Ne ovat eri miehet jotka ruumiita tekee, ja ne jotka niitä pesee"

__ __  __  __ 
Kansaamme myös kiinnostaa kuinka mahdollisesti yhdessä aiemman PM Sanna Marinin kanssa yhteistuumin suunnittelitte tämän "hanhenmarssin ja sopuloituneen perässä hiihdon" Natoon.

Mikä oli Teille se käynnistävä voima kansakuntamme mahdolliseksi sotaan joutumiselle, johon nyt norjalaisille antamansa haastattelun myötä Sannakin nyt avautuu, jossa Suomi joutuisi Venäjän hyökkäyksen kohteeksi? Oletko Sauli tässä edelleen samaa mieltä Sannan kanssa? Nythän olet jo maalaillut jopa III Maailmansodan mahdollisuutta! |12.

12 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/605005d8-8880-47bf-b0cd-bf60990410bf -
"Niinistö puhui maailmansodasta – Asiantuntija: Naton uskottavuus vaakalaudalla"

__  __ __  __ 
Olisiko ollut kansakuntaviisasta jättäytyä Naton ulkopuolelle, kun väitteesi Venäjän sotilaallisesta uhasta on suoraan sanottuna "tyhjästä tempaistu" ---

- ja näin samalla tuhosimme presidentillisestikin luodut hyvät ja luottamukselliset suhteet Venäjään ja kohta varmaan Kiinaankin.

__ __ __ __ __ _
Välikysymykset valtiojohdolle!

A) - Miten arvioidaan Yhdysvaltojen omat noin 20 vuotta kestäneet YK-luvattomat (pl. Libya 2011) hyökkäyssodat useisiin, lähinnä kehitysmaihin, ja aina kauas US' n omilta rajoilta;

.. eikö niistä ollut vastaavaa vaaraa maailmalliselle turvattomuus- ja sotimisen mahdollisuuskehitykselle, kun nyt tämä Ukrainan itäslaavilaissota |13 tuntuu sen tekevän? Tähänkin saisi antaa vastaukset sillä lailla aivan aikuisten oikeasti.

13 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/East_Slavs

B) - Entä miten Yhdysvaltoja kiristettiin, pakotettiin, takavarikoitiin sen kansallista - ja yksityisomaisuutta, kuin myös boikotoitiin vaikkapa us-urheilijoita, näin us-hyökkäyssotien näkökulmista, kun USA kävi tappamassa satoja tuhansia siviilejä suoraan ja epäsuorasti ?

__ __ __ 
Nykyään vanhaa viisautta tosiasioiden eteen muotoillaan näinkin:

Anteeksi ja pahoitteluni tämä suorasuuntaava ilmaisutapa - 

"Tyhmästä ja ajattelemattomasta valtiojohdosta tullee kärsimään lopulta aina koko kansakuntaruumis"

***
Rakentavassa hengessä kohden Uutta Mahdollisuuksien vuotta 2024, jossa viisautta hyödynnetään tosiasioita tunnustamalla

- se onko kykyä tosiasioiden arkiviisaaseen käsittelyyn, onkin sitten jo aivan eri asia!

__ __ __ __ __  _
Kansakuntamme on aidosti huolissaan ja samalla lienee jo herääminen käynnissä tästä Natoon ja DCA-sopimukseen |14 junnaamisesta -

- kansa ei ole niin ajattelematonta kuin osa poliittista päättäjistä haluaa aliarvostaen nähdä!

14 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/12/dca-n-myota-nayttaisi-valtiojohdon.html -
"DCA' n myötä näyttäisi valtiojohdon kiihko lisääntyvän!"


__



Hyvin kiintoisa kuva (IJL-Productions) eduskunnastamme, kun vielä omin osin kunniakas kansanedustaja ja tuolloinen ulkoministeri Ilkka Kanerva pui "sotarumpujen pärinätahdissa nyrkkikäsiään" - oliko kyse mistä US' n hyökkäyssotien (2001-21) puolustamisesta, kun esitteli "taisteluvälineitään" tuolloiselle PM Matti Vanhaselle - jää arvoitukseksi. 
Mutta tämä on kuitenkin kokoomushistoriaa täytenä faktana:
 
"Kokoomuksen pitkäaikaiset kansanedustajat Ilkka Kanerva, Pertti Salolainen, Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz olisivat valmiita viemään Suomen Naton jäseneksi myös ilman kansanäänestystä-" "

Kaima Kanerva oli tuossa suunnitelmassa täysin rinnoin mukana; ei vain päässyt enää nauttimaan sen hedelmistä, kun oma kohtalo puuttui peliin - 
R.I.P. Ile' lle! Arvostus hänelle tietyistä järkevistä ajatuksista myös idän eli Kremlin suuntaan - Kanervalla oli myös viisautta nähdä Neuvostoliitto - Venäjä suurena mahdollisuutena! 

___

__

PS
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/12/millainen-uhka-suomelle-on-todellista.html -
"Millainen uhka Suomelle on todellista - se on Nato, ei Venäjä!"




|VK 



Nainen osaa aika-ajoin taitavasti käyttää vaikutusvaltaansa saavuttaakseen tavoitteitaan - tässä ehkä ystävällisenä esimerkkinä - internetistä lainattuna kuvana ---


&


Sen sijaan viisauden käyttö tosiasioita edeltämään, ei saata olla aina niin kehittynyttä, jotta siitä olisi ollut todellista hyötyä koko kansakunnallemme. Tässä alla toimittaja Timo Haapalan kuvasta voimme ajatella meille kohtalokkaan ajankulun seurauksia jo lähivuosille -Timon tekstistä, joka oli tuon kuva mukana .. ?



***

Sanna saattoi saada ylimaallisia voimia toiveista, jotka oli osoitettu tuntemattomille vastaanottajille, kun asetteli uusia toimenkuvahaaveita PM-aikakautensa jälkeen. Ehkä tuo Sannan Nato-kiihko avasi Tony Blair' in sydämen ottamaan Sanna lisäoppiin uusiin tehtäviin - ehkä jopa Naton tulevaksi pääsihteeriksi, siksi pontevan määrätietoisesta oli Sannan sinällään kyvytön kyky analysoida Naton todellisuutta kansakunnalleen -ollessaan hallitusvastuukahvassa, kun Suomi saattohoidettiin Naton ja USA' n holhoukseen -mene ja tiedä - aika näyttää.


***

Sannan innokkuus tiettyjen asioiden hoitoon oli silmiin pistävää! -kuten huomaamme ja Antti hymyilee kasvattinsa viereltä ;-)  -Niin? Mitä seurauksia tästä on vielä itse suomalaisille, onhan sanottu oireellisesti:

"Tyhmästä valtiojohdosta kärsii koko kansakuntaruumis!"


Toisaalta myös vanhaa suomalaissanontaa on näinä päivinä toistettu:

"Ne ovat eri naiset jotka ruumiita tekee, kun ne, jotka niitä pesee!"


__
e


______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


261223 -Total Visits: 1027298 Total Visitors: 148577  

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561

  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 



..

e (C) R

Ei kommentteja: