perjantaina, tammikuuta 19, 2024

II - Unkari oivaltaa kokonaisvaltaisen eurooppalaisrauhan!

 HUN|2739|464382|GARY


Kuva: ~ https://www.kaleva.fi/totta-kai-unkari-aloittaa-lypsamisen-sarvamaa-usko/4944415

"Oikeusvaltion takapakista moitittu Unkari on ongelmissa liittolaistensa kanssa. EU-komissio esitti ensimmäistä kertaa 7,5 miljardin leikkauksia yksittäisen jäsenmaan EU-rahoihin. Unkari pyrkii välttämään leikkaukset säätämällä näennäisiä lakeja, mutta todellista halua muutokseen ei ole, kertoo tutkija Katalin Miklóssy. Unkarin ruotuun laittamisessa on ollut avainroolissa meppi Petri Sarvamaa, joka ei silti kytkisi EU-rahoja ja Nato-vitkutusta toisiinsa."

***


Budapestin kiristys - raha vai aito huoli Eurooppa-rauhasta? 

[20U23] .. kun pohditaan, ihmetellään - pyöritellään päätä ja jopa hiljalleen kitkerinä moitiskellaan Unkarin "autoritäärisyyttä",

-- vaikka demokraattiset vaalit kansan tahdosta ovat nostaneet tämän värikkään pääministeri Viktor Orban' in valtaan, voimaan ja näkyvyyteen.


[YLE -- ~ https://yle.fi/a/74-20020271 -, YLE-otsikoituna näin:
"Tutkija: ”Jos Unkari ei ratifioi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä, se ajaa Naton kriisiin”"
-toimittajana Kai Jaskari]

__  __ 
Ja kuusi kuukautta myöhemmin 09-2023 ---
HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009856068.html -

"Unkarin ulkoministeri arvosteli Ruotsin ulkoministerille osoitetussa kirjeessä maan Nato-toiveita
Ulkoministeri Péter Szijjártó kirjoitti virkaveljelleen Tobias Billströmille kirjeen, jossa paheksui ruotsalaisten moitteita Unkarin epädemokraattisuudesta."

-HS-toimittajana Matti Huuskonen.

--
Joukko- ja uhopsykoosit Suomessa liittyvät väkevästi illuusioon Naton tuomasta turvasta täällä idän ja lännen vedenjakajalla, jossa Suomi on kiinni Venäjässä ~1300 kilometrillä - ja erityisesti pohjoisessa Lapissamme, jonka lentokentiltä on vain noin 13 minuutin lentorynnäköintimatka Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden tukikohtiin.

__ __ __ __
TIETOISKU - Nato - Isäntämaa pöytäkirja tuotti jo olotilan Suomelle, jossa olemme Yhdysvaltojen etupiiriä ..
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -


Niin Unkarissa kuin Turkissa tiedetään erinomaisen hyvin tämä Suomen hyvin sotilaspoliittisesti vaarallinen asema läntisesti ajattelevan Euroopan itärajalla -
.. vaikka itse Eurooppa jatkuu meistäkin itään ja kauas jatkuukin, aina Uralille saakka -


HUOM! Euroopan suurimmaksi valtioksi tunnistetaan edelleen Venäjä, niin pinta-alana kuin asukaslukuna (tämän tekijän niin media kuin osa poliitikoistakin näyttää unohtaneen kokonaan!)



--
Aikanaan 1941-uhossaan muinoin Suomelle silloinen "nato-kumppani" - autoritäärisen Adolf Hitlerin johtama Saksan kolmas valtakunta pyrki omassa himossaan - "Lebensraum im Ost" -mentaliteetilla päämäärään, joka oli ilmaistu jo julkisesti 1920-luvun lopulta asti 


(Mein Kampf I ja II ~ https://yle.fi/a/3-9386351 -  | "Hitlerin Mein Kampf -kirjan uusintapainos suuri myyntimenestys Saksassa" - )



Unkari ja Turkki tietävät erinomaisen hyvin miten tuossa Elintilan valtausyrityksessä kävi, niin Saksan, Suomen kuin Unkarinkin osalta

- Turkkihan onnistui itselleen dramaattisen I Maailmansodan jälkeen olemaan erossa siitä Toisesta. Unkari läpi sen sijaan marssittiin mennen tullen - niin Saksan kuin Neuvostoliiton toimesta vuosina 1941-45.

--
Saksa hävisi vuonna 1941 aloittamansa Kremlille "yllättävän" hyökkäyssodan - Operaatio Barbarossan myötä Neuvostoliitolle

Tuo venäläisittäin Suuri Isänmaallinen sota oli ja on tähän mennessä maailman sotahistorian verisin, raain kuin totaalisesti julmin yksittäissota - sotien kirjossa kautta ihmiskunnan historian.

Unkarillakin oli rooli tuossa Itärintaman sodassa ja Saksa operoi tavallansa Unkariakin, kun Neuvostoliiton Puna-armeija ajoi Saksan Wehrmacht' in - ja Waffen-SS divisioonat kauas läntiseen Eurooppaan - aina Itävallan Wieniin ja Saksan Berliiniin saakka.


Kaiken tuon Unkari tietää erinomaisen hyvin -

.. siis slaavivoiman, joka nyt taistelee tarkemmin sanottuna 'itä-slaavilaisena sisällissotana' Ukrainassa - tämän slaavilaisuuden Unkari tietää ja tuntee erinomaisen hyvin - eikä näin halua aseistaa Ukrainaa - Venäjää vastaan.


Kaiken tuon edellä olevan pohjalta Unkari tietää mitä merkitsee sota venäläisyyttä vastaan -

_
137090 | 1074 | 3558


|  17  SUOMI24  183  |  



__

Ei kommentteja: