perjantaina, tammikuuta 26, 2024

Härkäpäisyys vie kansakuntamme syvenevään kahtiajakoon

 LAK|2779|000000|KO

Kuva: ~ https://finna.fi/Record/musketti.M012:HK19460201:1

"

Suurlakko 1905 Tampereella Raatihuoneen tienoilla

" -elimme tuolloin Venäjän tsaarin autonomian aikaa!  Myöhemmin Neuvosto-Venäjän toinen johtaja Josif Stalin lupasi Suomelle itsenäisyyttä, joka toteutuikin ensimmäisen itsenäisyystunnunnustuksen myötä 4.1.1918 -ja juuri Stalinin ja Leninin allekirjoituksin - monille yllätykseksi Stalin vuonna 1944 ei miehittänyt Suomea; olihan hän yksi Suomen itswenäisyystunnustuksen allekirjoittajista vuonna 1918! Mutta! Sitten tuon jälkeen syntyi Suomen sisällissota -lakkoilu ei enää riittänyt - oli kaipuu, mutta minne?


***

Niin, miten tuo nyt käsillä oleva 2024 lakko liittyy tuohon 1905 suurlakkoon - tätä voidaan miettiä lukijoiden keskuudessa. Vastauksia saa antaa artikkelin kommenttiosioon. 



Suurlakon kautta sopuisuuteen - lakkopakosta?

Yle-ote 1: " .. Juuri lisäleikkauksia [Riikka] Purra on Suomelle viime kuukaudet lupaillut. Nyt suunnitelmille tuli siunaus korkealta kansainväliseltä taholta. .. "

Yle-ote 2: " .. IMF eli Kansainvälinen valuuttarahasto on katsastanut jälleen Suomen taloudenpidon. Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) voi hyristä tyytyväisyydestä, tuomio on pääosin positiivinen. .. "

https://yle.fi/a/74-20070687 -
"Kansainvälinen valuuttarahasto kiittelee hallituksen talouskuria – ja vaatii lisää"
Yle-toimittaja Juha-Matti Mäntylä ja Miina Väisänen

__ __ _
On niin helppo huudella viisaana ja opastavana hyväpalkkaisten runsaalla ostovoimalla varustettujen korkeasti koulutettujen virkamiesten linnakkeista valtiovelasta, sen kasvusta kuin maksamisesta - hoitamisesta säntillisesti ja kyvykkäästi.

__ __ __ __ _
VÄLIEKSTRA

"Emme ole norjalaisia; olemme suomalaisia ja koronatkin piti maksaa -eduskunnan ollen tuolloin niin liikuttavan yksimielinen valtiovelan otosta, ainakin viruksen torjumisen osalta!"

__ __ __ __
Runsauden ja niukkuuden käsitteet imeytyvät inhimillisyyksien virtaan!

Pitää muistaa näiden kansantaloustietäjälinnakkeissa olevien IMF-läisten kuin "maassa maan matosina olevien niukkuuseläjien" olevan aina lopulta omissa käsitemaailmoissaan eläviä inhimillisiä olentoja - ihmisiä, omin näkemyksin, tottumuksin kuin käytäntein, joihin on mukautunut! 

Lompakkojen paksuuskin on näiden inhimillisyysryhmien osalta aivan erilainen. Kyse vapaasta ostovoiman käytöstä. 

Miksi meidän on vaikeaa sisäistyä erilaisten elämäntapojen sisältöön ja vaikutteeseen arkielämässämme?

Haluamme kuitenkin Elää hyvinvointivaltioissa (kaikki me!) ja kaikkinainen kulutuksen puolitus on mahdotonta, varsinkin runsaasti kuluttavien osalta!

-"maan matoset" eivät välttämättä voi puolittaa vähäisyydestään, tai sitten "luukku" on liian avokätinen?!

Elämme kasvuhokeman |1 aikaa, jossa näyttö- ja vertailutalous |2 tuottavat sellaista kulutusta, joka lopulta tuo esille voimistuvan tuloerojen kasvun - aiheuttaen liikehdintää barrikadeille - ja nyt suurlakkoihin.

|1 ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/228689-kasvuhokema-on-saavuttanut-maalliset-rajansa/ -

__ __
Nyt tässä lakkosumassa |L on poliittinen näkemys,

.. on - olisiko toveripiireistä kuin maalllisesta runsaudesta aika katsoa millaista hyvinvointia tulemmakaan elämään, kun tutkimukset kertovat köyhyyden lisääntyvän juuri lapsiperheiden osalta. Lapsiperheköyhyys taas johtaa hyvin tunnettuihin jälkiseurauksiin.

Tämän uskoisi olevan hyvin tiedossa, myös tuolla "paremmin taloutta ymmärtävien" joukoissa -

.. miksi hallituksemme ja perussuomalainen valtiovarainministeri ja ps-puheenjohtaja Riikka Purra ei oivaltanut tutkituttaa tarkemmin seurannaisilmiöitä, mitä voi tapahtua, jos ja kun toimitaan nyt tuon hallituskaavailun mukaisesti ja kokoomus-Arto Satonen ei satoisuudestaan huolimatta taivu ratakiskoa enempää - vieden maatamme -- kansaamme lopulta, jopa jonkin asteiseen yhteenottoon?

Millaista vahinkoa tyhmyystietämättömyyttä kumiseva härkäpäisyys vielä aikaansaavatkaan 

-ehkä tähän vaaditaan tarkkaa poliittista silmää - ymmärryksen avautumiseksi?

|L ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/01/suurlakko-2024-keraa-voimia.html -
|L ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/ii-lakko-ei-saa-koskaan-vahingoittaa.html -
|L ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/04/pidemmlle-koulutetuilla-on-samanlainen.html -


__ _ _ __ __
"Kaikkea on ja rahakin riittää" - ei kuitenkaan kaikille!
-muistamme tälläisen lurituksen erään osuuskauppaketjun mainoksena

Nämä IMF-asiantuntijat ovat totta kai osaltansa oikeassa (!); liika velkaantuminen johtaa aina hallitsemattomana yrityspuolella konkursseihin ja yksilöpuolella "puille paljaille" -ilmiöön, ja lopulta soppa- kuin sosiaalitoimistojen luukkujonoihin.

On tosiaan helppo nähdä omasta sokeudesta mitä on köyhyys, niukkuus kuin ahdinko, kun ei ole rahaa (=ostovoimaa) edes välttämättömyyksiin -

.. mutta, jos olemme oikein rehellisiä - niin tottumus helppoon rahaan (=ostovoiman saantoon luukulta) voi viedä osaa meistä barrikadeille "saavutettujen etuisuuksien leikkausten osalta"
- me olemme niin helposti tottumassa mukaviin säännöllisyyksiin!

__ __
Entä nyt, kun härkäpäisyys erityisesti perussuomalaisleiristä, jopa kopeana nokkapokkana "köyhän kanssa" on tuottamassa yhteiskuntakriisin -

.. arvaisi, että kykyisyyskokoomus voisi ojentaa ja opastaa tietämättömiä ps' läisiä, jottei kansakunta kaada orpoa hallitustamme, vai olisiko se sittenkin hyvä, jos näin tapahtuisi ja PM Petteri Orpo puolikaskyvyttämänä, ilman toiminnallista karismaa saakin kaatua kansakuntamme barrikadeille -

.. arkisuomalaisten edun edessä ja näin saisimme uuden eduskunnan, joka avaa silmät monen muunkin nyt väärän päätöksen osalta.

__ __ __ 
Maamme tarvitsee nyt oikean johtajan, jolla on otteellinen luottamuskarisma, varsinkin kun suomalaisten silmät ovat avautumassa jo sodankin osalta, sen ollen pelkona voimallisempaa juuri nyt uudella nato-aikakaudella kuin aiemmin sotilaallisen puolueettomuuden aikautena. Miksi näin? Toiko Nato-kytkös meille suuren uhan -olisiko käynyt niin, että:

"Ajattelemattomasta valtiojohdosta kärsii koko kansakuntaruumis?" Niin?


__ __ __

Jos olisi aito luottamus, johtajan karisman havainto ja sen vilpitön tunnistus kuin kyky ottaa vastaan vetoomuksia, annetuin niukkuuskäsitteiden omaksumiseksi vetoojien oman toiminnan myötä - olisi helpompaa saada kansalaisliikkeitä kriisiaikojen eloon, jolloin esimerkiksi voisimme muuttaa laajasti koko yhteiskunnassa kulutustottumuksiamme korjaamaan esimerkiksi nyt vallitseva valtiollinen "kassakriisi ja tuleva taantuman jälkeinen lama -- !


__ _

 PS!


Juuri nyt meillä on presidentinvaalit 2024, kaikki ehdokkaat ovat selvästi hyvätuloisia ja jo merkittäviä yksiöveronmaksajia, mutta tuosta huolimatta kuinka moni ja kuka/ ketkä olisivat valmiit kantamaan vieläkin enemmän yhteiskuntavastuuta 

-antamaan paljostaan vielä vähän enemmän - väliaikaisesti. Tuo vapaaehtoinen esimerkki olisi viesti kaikille, jos niin tekisi -vät. 


Kuka/ ketkä nyt näistä presidenttiehdokkaista tekisivät näin vetoomuksellisen esimerkin koko kansakunnallemme? 


Lopultahan on kyse meidän kaikkien omasta yhteiskunnasta - kansakunnastamme, Isänmaastamme, jonka täytyy (parhaimmillaan ilolla täysin vapaaehtoisesti) osata puhaltaa yhteiseen hiileen, ettei tarvittaisi suurlakkoja. Nyt näyttää siltä, ettei toveripiirille ole  annettu enää muuta mahdollisuutta kuin lähestyvä suurlakko!


__ _

PS2!


Sosiaalisessa mediassa esiintyy yhä enemmän kaipuuta presidentti Urho Kekkosen aikakauteen |UKK, jolloin talossamme - Suomessa oli todellinen johtaja ja isäntä mukana monin erilaisin valtaoikeuksin. Kekkonen oli johtaja, joka tiesi miten valta pidetään omissa käsissä, mutta kansakuntamme todellista etua ajaen.


|UKK ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/162987-kansalaisen-paras-kausi-elettiin-kekkosen-aikana/

|UKK ~ x - 



__

EKSTRA

C.G.E. Mannerheim!

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/04/mannerheim-kansallinen-esikuva.html - 


JOHTAJA

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/12/suomalainen-johtajuus-karismaattisena.html - 




..
__
141402


|  14  SUOMI24  1122  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  | 



_

2


x


..

Ei kommentteja: