perjantaina, tammikuuta 12, 2024

Itsetunto on ihmisen perusvoimanlähde

 ITSE|2768|463343|TUNTO


Kuva: ~ https://vaestoliitonblogi.com/2015/07/02/hyva-itsetunto-ei-saa-olla-harvojen-yksinoikeus/

-- Yksilöllinen -- 

"HYVÄ ITSETUNTO EI SAA OLLA HARVOJEN YKSINOIKEUS"

" .. Itsetunnon määritelmät kertovat, että itsetuntoiset ihmiset säteilevät. He ottavat tilan haltuun. He lumoavat. He tekevät mitä haluavat ja milloin haluavat. Heillä on suunnitelma. Heillä on lahjoja ja he käyttävät niitä edukseen. .. "

****


Tänään kysytään arkikansalaisilta voimakasta tahtoa - itsetuntoa -

 - pysyä omassa hyväksi havaitussa elon kaaressa
.. pitäkäämme kiinni siitä itsenäisyydestä, mikä meillä ihmisinä - yksilöinä - on vielä jäljellä ..

-koetuin menetelmin ja havaitsevin silmin suuntaan ja toiseen -niin itään kuin länteen. Meitä viedään nyt kuin "kuoriämpäriä navetan taakse" 

-vanha kuhmolainen sanaparsi.

Valtiollinen itsenäisyys luovutettiin EU-Brysseliin.

__  
Nyt meitä aivan tavallisia leivotaan ja kaulitaan olan takaa

-mitä erilaisimmin manipulaation keinoin muottiin, jonka valuvikoja olemme jo kansalaiskeskusteluissa yhä laajemmin huomaamassa ja heräämässä siihen väärän tien valintaan, jonka takana on nykyinen valtiojohto.

__ __ __ 
Olemme ujutetut sellaisiin piireihin, joihin meidän ei pidä kuulua ja näin nyt kysytäänkin voimakasta itsetuntoa ja kestävyyttä irtautua meitä ahdistavasta mediapoolin manipulaatiosta, jopa propagandasta.

__ __ 
Miksi emme saaneet edes kansanäänestystä Natosta?

-pidetäänkö meitä yhteiskuntaa pystyssä pitäviä niin yksinkertaisina, ettei päätössuuntaa voitu meille antaa - mitä pelättiin; pelättiinkö meidän sisuksissa olevaa vahvaa todellista itsetuntoa, joka kiertyy esille vaikeina aikoina, joita kohden ollaan nyt vääjäämättä etenemässä.

__ __
Mikä tulee olemaan kansakuntamme reaktiot, kun mieli ja vahvuus pääsevät - päästetään irti, jos ja kun toveripiirit luovat yleislakon nykyistä hallitusta - PM Petteri Orpon hallitusta vastaan --
-- onko aika nousta lakien ja  sääntöjen puitteista barrikaadeille puolustamaan sellaista kansallisuutta - eloa ja oloa -, josta olimme ylpeitä vuosikymmenet?



__  __
[20U05] -- Hyvä itsetunto mahdollistaa menestyksen osaamisen auttamana ratkaisevalla hetkellä

Tietävä ja itsensä kanssa sinut oleva ihminen ei ole kuljetettavissa kaikkien poliittisväritteisten oikkujen ja päätöksien perässä. Ihminen luo itselleen menestymisen mahdollisuudet vahvalla itsetunnolla.
Itsetunto-ongelmia on niin yksilö- kuin kansakuntatasolla.

_
Yllätysuutinen!


https://yle.fi/a/74-20068812 -
"Roomassa nähtiin tapahtuma, joka oli kuin Münchenistä 1934 – katsotaanko Italiassa natsitervehdystä läpi sormien"

-Yle-toimittajana Olli-Pekka Sulasma


Ehkä tunnetuin itsetunnon alentuma on kansakuntana perisaksalaisilla, lähtien tapahtumista yli 80 vuoden takaa - vuodesta 1943?

Yksilöllisiä itsetuntokriisejä voimme havaita ympäriltämme katsomalla tapahtumia ja ihmiseloa avoimin silmin. Itsetunnon puute on pahimpia esteitä pyrkiessämme saavuttamaan itsellemme menestystä työ-, liike- ja suorite-elämässä, kuten huippu-urheilussa.


EKSTRA!

Suorite-elämä

__  _

Entä itsetunto kansallisena ilmiönä?

Vahvan itsetuntoiset ihmiset voivat aikaansaada tuloksia ja kunniaa itselleen kuin muillekin. Mitalin toisena puolena esiintyy kirkkaan itsetunnon ja liiallisen itsekkyyden myötä ongelmia muille sekä pyrkyryyttä toisten kustannuksella. Vahvasti itsetuntoinen ihminen aikaansaa toisia huomioimattomana historian tuntemia suurkriisejä ja katastrofeja.

__ __ __
Vahvalla itsetunnolla ja kokoamalla itsensä ratkaisevalla hetkellä suoritukseen aikaansaadaan jopa maailmanennätysluokkaa olevia ja maailmallisvaikuttavia tuloksia

Epävarmuus on menestyksen uhka, mutta ajankohtaista hetkittäin kehityksen kaaressa!

Epävarmuus luo päättämättömyyttä ja olemattomalla tai latistetulla itsetunnolla ei voi olla varma omasta osaamisestaan, vaikka esimerkiksi ammattitaito olisi huippuluokkaa. Epävarma ihminen ei uskalla tuoda itseään julki ja monesti esim. työ- ja liike-elämässä se paras ratkaisu jää käyttämättä.

__ __ __ _
EKSTRA 2
Entä itsetuntovajaa valtio - kansakunta?

..
Suurin ongelma on itsetunnon latistajat; tätä tapahtuu runsaasti työyhteisöissä, joissa kyynärpääprosessi on vahvojen ja itsekkäitten työkalu. Perheyhteisöissä aikaisempi naisaseman aliarviointi on muuttumassa ratkaisevasti naisten kouluttautumisen kulkiessä miesten ohi. Toivottavasti historiallinen asia ei käänny päälaelleen. Muistamme perheiden muodostavan ydinryhminä valtiot ja niiden tavat kuin toiminnalliset ominaisuudetkin.


Itsetuntoisuutta voi opiskella hyväksymällä itsensä

Yhteiskunta saa ratkaisevasti lisää osaamisesiintymistä todellisten ja hiljaisten osaajien tullessa kuorestaan esille. Näin moni kyynärpäätaktikointi väärin lopputuloksin saa rinnalleen osaamista ja ammattitaitoa.

Tänä päivänä kehitystämme hidastaa liian monet, liiaksi omaa etuaan ajavat pyrkyrit, joille itsetunto ei ole ollut koskaan ongelma. Käytännön esimerkkinä aika-ajoin esiintyy suorastaan villiä ahneutta rahapiireissä; tällöin itsetuntoiset esiintyjät manipuloivat kahinakansaa sijoituksiin antamalla ymmärtää suurista voitoista.

__ __ _
Olisiko kuitenkin niin, että optimaaliseen kehitykseen ei pidä päästäkään, koska tuolloin vajavaisimmat ihmiset jäisivät jalkoihin ja näin toteutuisi eläinkunnan laki harmonisesta kilpailusta osaavimman ja voimakkaimman eduksi.

Todellista vahvuutta saavuttavat vain osaajat ja harmonisoijat ymmärtämällä kokonaisuudet. Terve itsetunto on vahvuus, jolla saavutetaan tyytyväisyyttä, yhteenkuuluvuutta, toistensa tarpeelliseksi havaitsemista ja tavoitteen saavuttamista.

__ __ __ _
EKSTRA 2

Mitä seuraa Italian jälkeen -toistuuko historia? Mitä EU-Eurooppa haluaa ja mitä kokonaisvaltainen Eurooppa tarvitsee?
-yhdessä Venäjän kanssa. Itsetuntoa ainakin!

_
140037


SUOMI24  |  



__


Piirros: ~ https://www.vaestoliitto.fi/ammattilaiset/lasten-kehotunnekasvatus/laheisyys-ja-lisaantyminen/identiteetti-ja-itsetunto/ - 


"On hyvä olla lapsi! Olen ihana!

Lapsi tutkii ja leikkii ja tutustuu siten kaikkeen, mikä on mukavaa.

Hoiva, hellyys, läheisyys ja kosketus edistävät lapsen hyvää itsetuntoa ja kehonkuvaa. Läheisyydestä nauttiminen, kuten peuhupainit ja halaukset, edistävät lapsen oppimista ja hyvinvointia.

Turvallinen läheisyys ja kosketus antavat lapselle viestin, että hänet hyväksytään. Kosketuksen pitää olla myönteinen asia, sen pitää tapahtua ilman pakkoa. Lapsen fyysinen satuttaminen ja kurittaminen ovat haitallisia lapselle."


****


_

2


Alkuun havainnollistava kuvakertomus


Valtiollinen itsetunto - ylpeys kansallisuudesta ja johtajasta!


Photo by IJL-Productions


Nöyrä kiinalainen?


Kiina ja kiinalaisuus ovat nyt maailmallisuutta; itsetunnon kohotessa mittoihinsa kyvykkyyksien myötä. Mitä seuraa, jos kansallinen itsetunto nousee sfääreihin ja luulo omastansa ylittää rajat, joita muut eivät enää hyväksy -siinäpä pohdintaa .. kiinalaisuus haluaa olla osatekijä maailmallisuuden moninapaisuudessa; swen tuottaessa kansallista ylpeyttä ja itsetuntoisuutta omasta roolistaan hoitaa yhteisiä asioita - tarkoittaen ympäristötuhojen yhteistä koko ihmiskunnallista yhteistyötä -sotimisensijasta. Nyrkkejä emme tarvitse, vaan yhteistyötä .. 


.. vaikkapa meille Suomeen ja sen valtioneuvostoon (-hallitukseen), jossa itsetuntoa ei lopulta nosta ykilötasolla lainkaan esimerkiksi 1941-uhomainen Ukrainan itäslaavisodan aseistaminen (nyt 12.01.2024) jo 1,6 miljardilla eurolla, kun kansalaisemme ovat todella huolissaan meidän terveyden- ja sairaudenhoitojärjestelmien hätähuudosta, jopa rappeutumisesta. Olisiko ollut viisasta jättää aseet toimittamatta ja suunnata tuo 1,6 miljardia euroa kohottamaan kansallista ja yksilöllistä itsetuntoa ylpeydestä, jossa meidän - juuri meidän - SOTE-järjestelmä on kunnossa ja rahoitettuna oikein? Tässä pelissä nytkit ovat väärä elementti --- 



Juuri nyt korskea läntisyys, omassa luulottelemassaan itsekkyyden itsetunnossaan


Photo by IJL-Productions


***


Filosofisesti voimme pohtia yksilötasolla itsetuntoisuutta koko luontobiologian näkökulmista. Emme saata ymmärtää mitä eläinkunta omanaan merkitsee yhteisössä, jota kutsutaan kierrossa olevaksi biologiaksi, jossa itsetunnon määritelmä hakee edelleen kokonaisvaltaista tulokulmaansa! 


Photo by Irma M -Kiteen eläinpuistossa ehkä vuonna 2008?



***

Ehkä voimakkain kansallinen - ja valtiollinen itsetunto ylitti kaikki atmosfäärit Saksan kolmannessa valtakunnassa, jossa johtajan karisma ylitti innokkaimmatkin odotukset ja loi koneiston, joka lopulta väärien johtopäätöksien myötä luhistui omaan mahdottomuuteensa. Mihin voimme vetää rajat, kun puhutaan laajasti itsetunnosta, itsekkyydestä ja voimallisesta kansalaistyytyväisyydestä? Nuo elementit saavutettiin kiistattomasti Saksassa vuoden 1933 jälkeen ja sen päättyessä, ehkä noin 10 vuoden kuluttua, kun määritetty ohjelma ei vienytkään kansallista sijoittumista ylimmälle kerrokselle - kansojen mitalitaulukossa. Niin, herättävä keskustelun aihe tälle päivälle, kun länsi pienenä maailmallisvähemmistönä luulee ja kamppailee valtavaa itäistä kasvavaa itsetuntoa vastaan - voimistuvana läntisen monikansallisuusyksipuolisuusitsetunnon (syntyipä melkoinen yhdyssanahirviö ;-) -  kanssa. Mikä onkaan lopulta oikein? Kuvassa Saksan silloinen kiistattomasti karsimaattinen johtaja Adolf Hitler kipuaa vallanportaita ylös hurmaamaan puheellansa kansanjoukot, joiden itsetuntoa saattoi tuo karisma hivellä. Kuvassa kansanjoukkoja edustivat paljolti sotavoimat, joiden mallikkaat ojennuksessa olevat täsmärivistöt täydellisenä järjestyksenä entisestään nostivat kansallista identiteettiä ja itsetuntoa --- 




***


Lopulta biologisen elonkierron järjestelmä evoluution vuosisatamiljoonaisena ilmiönä korjaa satonsa ja itsetunto niin yksilöllisenä kuin valtiollisena tapahtumasarjana jää jälkeenjääneiden muisteluihin, Hiljainen itsetunto huokuu kivistä, joiden edustaa käymme aika-ajoin kastelemaasa, jotta keväiset viherversot saavat Auringon voiman siivittämänä oman elonsa; viestien biologisen kierron harmonista luontoitsetuntoa -itsestään selvänä tapahtumana. Syksyllä on jälleen siirtymän aika ... ravinnoksi tuleville ja näin itsetunnon kuvitteellinen jatkumo jatkaa evoluution kellotaajuudellisessa rytmiikassa, tuottaen väliaikaisen ilon ja merkityksen myös itse ihmiselle. Elämme lainalla - emme omista mitään, vain toivottavasti terveen itsetunnon - toiset huomioon ottavana elementtinä Elämän kirjossa.







x



Ei kommentteja: