torstaina, tammikuuta 11, 2024

Kokoomus vaihtaa ministeriä - UM Elina Valtonen on kokematon?

 UM ELINA VALTONEN|2769|463214|GAZAN KANSANMURHA

UM Elina Valtonen

Elina & Sanna -yllätys, verrantona ja rinnastuksena!

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2024/01/tuleeko-sanna-marin-kantamaan-vastuuta.html

"Tuleeko Sanna Marin kantamaan vastuuta sotaisista lausunnoistaan?"

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/kokoomus-elina-lepomaki-vs-sanna-marin.html

"Kokoomus - Elina Lepomäki vs. Sanna Marin - SDP"

***




- on väärä aika harjoitella väärin menetelmin ja tavoittein! --



-Valtonen sotkee meille vakaan linjan olla lopulta valtiojohdon erheiden jälkeen sotilaspoliittisesti puolueettomampia ..

-kansakuntamme herääminen on jo alkanut, eikä vähiten siksi tilanteessa, jossa presidenttiehdokkaat ovat kaikki samassa asennossa lännen marionetteina - sota-ja joukkopsykoosin vallassa kykenemättä kertomaan miten Venäjä on meitä sotilaallisesti uhannut -miten ja milloin?


Vaivaako osaa presidenttiehdokkaistamme jopa 1941-uho, kun ajatuksella tarkkailemme heidän ulostulojaan?


__ __
Eikö Yhdysvallat ollut uhka maailmanrauhalle,

.. kun kävi yhtämittaisia hyökkäysotiaan ~20 vuoden ajan (vuosina 2001-21) useisiin lähinnä kehitysmaihin ja kaukana US' n omilta rajoilta? Niin, mitä mieltä olette arvon presidenttiehdokkaat?

__A__
VALMISTELEVA PROLOGI -- Tuo sotilaspoliittinen puolueettomuus on ainoa henkivakuutuksemme |P

-nyt kansaltamme kysymätön linjaus Natoon menosta oli raskas virhe, jolla osaltansa yhdessä DCA-sopimuksen |1 myötä ja sen kanssa tuhottiin valtiojohtomme ymmärtämättömyyden myötä suhteet itään ..

- enemmistöiseen ihmispopulaatioon, joka muun muassa BRICS-maiden |2 myötä tulee esittämään, ehkä vaatimaan moniarvoisuutta ja -napaisuutta maailmalliseen järjestäytymiseen, kun meidän on pakko yhdessä aloittaa katastrofaalisten ympäristötuhojen korjaussarjat - kaikki, koko ihmiskunta yhdessä!

|P ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17065101/suomelle-uusi-puolueettomuuden-linjaus---kansakunnan-tahdon-mukaisesti -
|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/12/dca-n-myota-nayttaisi-valtiojohdon.html -
"DCA' n myötä näyttäisi valtiojohdon kiihko lisääntyvän!"
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/mika-on-brics-liittokunta-mitka-ovat.html -
"Mikä on BRICS-liittokunta, mitkä ovat sen tavoitteet ja millaisin eväin -"


__ __ __ _
Yllätys!

TP Sauli Niinistö on heräilemässä aivan virkauransa loppumetreillään |3 - eläkkeen lähestyessä ja huolen kasvaessa jo ehkä liian suureksi miten lapsemme ja heidän lapsensa |4 tulevat toimeen valitun vastakkainasettelulinjan kanssa |V.

|3 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010110006.html -
"Niinistö puhui Kiinan Xin kanssa Baltic­­connectorista ja Ukrainasta – kiitti myös keskusteluista vuosien aikana
Niinistö kiitti Xitä presidenttien monista keskusteluista vuosien aikana."
-HS-toimittajana Anssi Rulamo.
|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/01/nato-uskovaiset-lataisivat-suuren.html -
"NATO - uskovaiset lataisivat suuren ongelman lapsilleen ja lasten lapsilleen"
-IJL-BLOG kansalaiskirjoitus vuodelta 2008.
|V ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy -


__  __ _
Niinistö tajusi tehneensä arviovirheen!
(Mutta jätti jatkajilleen* nyt viisaan viestin omankin erheen tunnustamisena ja pelin uudelleen aukaisuna - Kiinaan kautta Venäjälle!)

-heräsi nato-unestaan ja sen luulotellusta turvasta |5, soitti ja käynnisteli (ehkä UM Valtosellekin vihjeeksi?) Kiinan kautta suhteiden palautustien itään!


Voisimme näin ollen jo puhua siitä viisaudesta mitä presidentti J.K.Paasikivi asetteli tosiasioiden hyväksynnän eteen. Tätähän suurella menestyksellä myös presidentti Urho Kekkonen tapamentaliteettina jatkoi ..
-tosin työ jäi kesken ja Karjalan laulumaat odottelemaan aikaa parempaa! Viilto Kekkosen hautapaadessa on paljon merkitsevä -kunhan se oivaltaa.

|* On arvattavissa ettei yhtään nykyistä presidenttiehdolasta oteta edes vastaan niin Kremlissä kuin Valkoisessa talossa! (?)
|5 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010112184.html -
HS-otsikointi: "Politico: Trump vannoi EU-johtajille, että hänen johdossaan USA ei puolustaisi Eurooppaa hyökkäykseltä
Keskiviikkona Trump sanoi suorassa Fox Newsin haastattelussa sitoutuvansa Natoon vain jos ”he kohtelevat meitä kunnollisesti”."

-HS-toimittaja Tommi Hannula.
HS-ote: " .. Trump on ylivoimainen suosikki republikaanien ehdokkaaksi Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, jotka järjestetään ensi marraskuussa. Esivaalitaival alkaa ensi maanantaina Iowassa. .. "


-onko - olisiko tämä uhka vai mahdollisuus juuri Suomelle, jos Donald Trump valitaan seuraavaksi Yhdysvaltojen presidentiksi?



__  __ __  __ __ 
Me emme kestä pienenä läntisenä vähemmistönä tätä lännen kiihdyttämää asetelmaa itää vastaan
|USP, sillä itä edustaa valtavaa enemmistöä maailmallisena ihmispopulaation suhteena -ollen ehkä suhdelukuna idän tulevana vaikutevoimana ~ 7/1!

|USP ~ https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/260104-suomen-rooli-idan-ja-lannen-vedenjakajalla/ -



__ B __
TARKENTAVA PROLOGI - UM Elina Valtonen on liian kokematon tuohon nykyiseen vastuupostiinsa - edelleen selittelyssään YLE 18:00-Uutisissa (10.01.2024) hän kierteli ja kaarteli, kun muun muassa Gazan israelilaishyökkäyksen mahdollisesta sotarikosaiheesta kysyttiin.



__

ALAKERTA -- Miten käsittelisimme aihetta mediasta, jos kyseessä olisi venäläisten sotilasoperaatiot Ukrainassa; millaisella uutismoodilla ja painotuspoljennolla tultaisiin ulos? Nyt jäämmekin odottamaan ICC-ratkaisua ja sen mahdollista kohdistumista Israelin vastuutoimijoiden päätöskoneistoon. Saako Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vangitsemistuomion ja tuotavaksi ICC' n oikeuskäsittelyyn? ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010110939.html - "

"Kansan­murha vai itse­puolustusta? Näin eri maat kommentoivat Israelin sota­toimia Gazassa"

HS-toimittajina Kaisa Rautaheimo ja Don Lehtinen.


_
140064


|  85  SUOMI24  428  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X  |




"Katsokaahan, minä selitän -ei se vale ole tätä suurempi" -Elina Valtonen visioituna


Lisäys 23012024 - Selittely saa nyt oikean suuntaista sisältöä - ehkä kansalaiskirjoitukset ovat purreet ja Elina on herännyt pelkästä "kokoomusöyhötyksestä" - nyt osataan jo vaatia Israeliltahttps://yle.fi/a/74-20070730 - "EU:n mitta tuli täyteen Israelin siviileille aiheuttamasta kärsimyksestä Gazassa – ulkoministeri Elina Valtonen: Nyt riittää"  .. ja näin pelko juutalaisten kiusaamisesta on hälventynyt ulkoministeriltämme - 


 - vain tältähttps://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a499d017-17d3-4be8-bc3c-abc1f0c1459f - "Elina Valtonen EU:n ministerikokouksessa: ”Euroopan on tehostettava puolustusteollisuuttaan" osin UM Valtosen pelko vielä jäytää todellisuuden tunnustamista! Nytkö olisi aika lopettaa alitajuntainen 1941-uho, täältä meitlä Suomestakin?


***

_

2


Terrorijärjestö Hamas |TB ja entä Israel, millaista sodankäyntimenetelmiä se käyttää raskaissa hyökkäyksissään, jopa koston enkelinä palestiinalaisten Gazaan - entä teot Länsirannalla? 


Millainen on tänään (11.01.2024) tapposuhde - Hamas - Israel? 

Ettei vain olisi jo noin 1:18? Kuinka suuri eroltaan tuon lukusuhteen tulee olla, että sota päätetään ja rauha astuu "maan päälle" Gazassa ja Länsirannalla?

|TB -UK' n aiempi PM Tony Blair (nykyinen aiemman PM Sanna Marinin työnantaja) yllätten avautui jo vuosia sitten!
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/10/merkittava-tunnustus-teimme-raskaan.html -
"Merkittävä tunnustus – teimme raskaan virheen palestiinalaisille!"


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201710152200462025_ul.shtml -
Ote Iltalehti-linkin alta:
” … Britannian entinen pääministeri Tony Blair myöntää ensimmäistä kertaa, että Hamasin vastainen boikotti Palestiinan vuoden 2006 vaalien jälkeen oli virheliike … ”



__ __
Kyllä Hamas mainittiin Elinan ulosvuodatuksessa väkivallan tekijänä, mutta UM Valtonen vältteli toisen osapuolen esille tuontia Israelina kuin "kissa kuuma puuroa" - mainitsematta Israelia nimeltä -eikä maininnutkaan!

Olikohan kyse "luvatun maan" lupauksista vai jostain muusta?

-tätä voidaan kysyä myös presidenttiehdokas ja kristillishyveelliseltä, varmaankin "Älä tapa -käskyn noudattajalta" Sari Essayah' lta (KD), jonka oikeudenmukaisuuskäsitteet vaikuttavat olevan sangen yksipuolisia - jopa arveluttavia, jos katsomme ihmisyyttä, ihmisoikeuksia ja oikeutta elää hyvää Elämää -myös Gazassa. Eikö heille ole "luvattua maata",

- tosin nyt nousee vauhdilla lännestäkin huomattuna kahden valtion periaatetavoite.



__ __ __ __ __
Elina Valtonen on väärä henkilö väärään aikaan vaativassa tehtävässä!
-näin saatetaan pohdiskella jo kokoomuspiireissäkin?

Ellulle sopii erinmaisesti kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajuus ja kokoomuksen samainen tehtäväkuva itse puolueessa -

.. näin Elina pääsisi vielä harjoittelemaan valtakunnallisesti huomioivaa älykkyysdiplomatiaa -kansakuntansa eduksi ja hyödyksi. Elinassa on kyllä paljon uinuvaa ainesta, kunhan saa opastusta vaativiin tehtäviin, ja nyt ulkoministeriön virkahenkilöstö ja kansalaiskirjoitukset sitä ystävällisesti tarjoilevat.

__ ! __
Jo ennen Hamas-Israel sotaa |6, oli Valtoselta lipsahtanut "pyllisteleviä ankkoja" uutispöydille -

.. koskien muun muassa Ukrainan sotaa, mitä jo käsitellään itäslaavien osin keskinäisenä yhteenottona vallasta ja vaikutteesta. Tietävimmät muistavat, ehkä Elinakin, että niin venäläiset kuin ukrainalaiset ovat pitkällä yhteisellä historiallansa kokeneet paljon niin hyvää kuin pahaakin, ja juuri itäslaaveina |IS, yhteisellä kielipohjalla kuin tapojen viidakolla - korruptioineen kaikkineen.

|6 Ote linkin ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/um-elina-valtonen-puhetta-ilman.html -
Otsikoituna: "UM Elina Valtonen - puhetta ilman valtioviisautta tosiasioita tunnustamatta?"
-- ja otteena näin:
" .. YLE-Aamu esitti nykyisen, toistaiseksi virassa olevan UM Elina Valtosen haastattelun
[ ~ https://areena.yle.fi/1-63224073 - ] -
Yle-ingressi: "Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi puolitoista vuotta sitten. Suomi tukee Ukrainaa ja hahmottelee ulkopolitiikan uutta aikakautta Nato-maana. Ykkösaamun vieraana ulkoministeri Elina Valtonen.
-- Anna Lehmusvesi haastattelee."

.. meno oli "komeaa ja piilouhmakasta

- heräsi huolestuttava ajatus ja kysymys Elinan puheista, ehkä loppuun saakka ajattelemattomin sanoin täältä Suomesta, tuon toisen ydinasesuurvallan Venäjän viereltä, joka on jo nimennyt Naton viholliskandidaatikseen ---

Vakava kysymys Petteri Orpo' n hallitukselle:
"Olemme nyt tiukasti USA' n sotilaallisessa etupiirissä. Miten oli vuonna 1941 - olimmeko jo alkukesästä Saksan kolmannen valtakunnan sotilaallisessa etupiirissä?" |E

|E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/ii-nykyajan-1941-uho.html -
"II - Nykyajan 1941-uho -"
|E ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/1941-uho.html -
"1941-uho"
..
|IS ~ https://en.wikipedia.org/wiki/East_Slavs -


_

3



"Olen ihmeissäni ..  -miksi virkamieheni "kapinoivat" -näinkö?

Ehkä he ovat huomanneet jotain, mitä minä en?!


****


Unohtiko Elina pari asiaa -

Korona-kriisin, jonka myötä osaltansa Sanna Marin' in NNV-hallitus joutui kaikkien eduskuntapuolueiden nyökytyksellä velanoton ikeeseen. Toinen suuri velkaantumisen tie Sannan ja nyt PM Petteri Orpo' n aikana on Ukrainan aseistaminen, jopa ~ 1.6 miljardilla eurolla ..


-olisiko tuolle rahalle ollut käyttöä esimerkiksi meidän jättimäiseen SOTE-ongelmaan?

[ ~ https://www.verkkouutiset.fi/a/petteri-orpo-aseita-on-lahetettava-heti-ukrainaan/#ced3ab3b -
"Petteri Orpo: Aseita on lähetettävä heti Ukrainaan" ] .. "



__ __
Herää vääjäämätön kysymys oliko ja onko UM Valtonen kumman aseenkantaja, joko PM Petteri Orpon vai TP Sauli Niinistön?
-vakava kysymys, joka saa nyt vauhtia yllättäen ulkoministeriömme käytäviltä

-lähes "kaikki tietävä" virkahenkilöstö teki harvinaisen liikkeen |7, ystävällisesti ojentaa ja opastaa kokematonta poliittisesti hairahtunutta ministeriään, joka eksyi väärille linjoille -kansakuntansa haitaksi ja vahingoksi! Mielipiteitä toivotaan lukijoilta.

|7 MTV-linkki: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tassa-on-79-ulkoministerion-tyontekijan-kirje-elina-valtoselle-lue-sanasta-sanaan/8854928#gs.2wfxi3 -
MTV-otsikointi: "Tässä on 79 ulkoministeriön työntekijän kirje Elina Valtoselle – lue sanasta sanaan"
-MTV-toimittajina: Alec Neihum ja Maria Nykanen (mtv.fi)

|7 HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010111469.html -
HS-otsikointi: "Gazan sota repii myös ulko­ministeriön virka­kuntaa
On hyvin poikkeuksellista, että joukko ulkoministeriön virkamiehiä päätyi syksyllä arvostelemaan hallituksen Israelin-politiikkaa."
-HS-pääkirjoitustoimisto

|7 Yle-linkki: ~ https://yle.fi/a/74-20068659 -
Yle-otsikointi: "Noin 80 ulkoministeriön työntekijää lähetti Elina Valtoselle kirjeen, jossa kritisoitiin Suomen Lähi-idän politiikkaa
Valtosen mukaan Suomi haluaa tuomita sotarikokset riippumatta siitä, kuka on niiden tekijä."
-STT


__ __

Demarilinnakkeessa herättiin myös - presidenttiehdokas Jutta Urpilainen pontevoitui ja aloitti pohdinnan --- |8

|8 HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010110539.html -
HS-otsikointi: "Urpilainen: Ulko­ministeriön työn­tekijöiden kirjeen pitäisi herättää laajempaa keskustelua Suomen arvoista
Ulkoministeriön työntekijöiden kirje Suomen Lähi-idän politiikasta saa ymmärrystä presidenttiehdokas Jutta Urpilaiselta (sd)."
-HS-toimittajaa ei mainittu!




"Opin vielä asioita-kunhan kansalaiset ahkerasti opastavat" .. 


****

_

4


Paluu paasikivimäiseen viisauteen, 

-paluu "niinistömäiseen ajatteluun hyvistä nauvottelupöydistä"! |**


-saattoi olla, että soitto Kiinan presidentti Xi Jinping' lle kertoi Niinistön "omatunnon alkaneen kolkuttaa"


- suuresta virhepäätelmästä kansalaisiamme kohtaan, jotka niin luottivat Sauliin hyvänä Suomea ja sen etua ajattelevana ihmisenä 

-no, "parempi myöhään kuin ei milloinkaan" ja näin vuosien päähän Sauli pelasti myöhemmän maineensa -toivottavasti!

Kansakuntamme herätessä "eihän meiltä edes kysytty Natosta -suoraan kansanäänestyksenä!"|9.

|**https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/04/suomen-hyvien-palveluksien.html -
"Suomen hyvien palveluksien puolueettomuus ja sekaantumattomuus vieraiden asioihin"
-IJL-BLOG kirjoitus vuodelta 2021

|9 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html -
"Miksi suomalaisilta estettiin nato-kansanäänestys?"



_

5



EKSTRA 1
Ulkoministeri Elina Valtosen vastine - Iltalehdestä:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1b3137c3-d1ae-460c-8850-5d9800dcb2be -
"Nyt puhuu ulkoministeriöstä kapinakirjeen saanut Elina Valtonen: ”Vakava syytös, ei pidä paikkaansa
79 ulkoministeriön työntekijää lähetti kriittisen kirjeen ulkoministeri Valtoselle. Siinä ilmaistiin tyytymättömyys Suomen Israel-politiikkaan."

__

E2
Israelia "vaaditaan Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) pakeille"! (?)

https://www.icc-cpi.int/news/statement-icc-prosecutor-karim-khan-kc-cairo-situation-state-palestine-and-israel -
Otsikoltaan:
"ICC:n kairolaisen syyttäjän Karim AA Khan KC:n lausunto Palestiinan valtion ja Israelin tilanteesta"
Ote: " .. Tältä osin minun on sanottava, että Israelilla on selkeitä velvollisuuksia sen sodassa Hamasia vastaan: ei vain moraalisia velvollisuuksia, vaan oikeudellisia velvoitteita, jotka sen on noudatettava aseellisen selkkauksen lakeja. Se on siellä Rooman perussäännössä. Se on siellä mustavalkoisena. Se on Geneven yleissopimuksissa. Se on siellä mustavalkoisena. .. "" -Google-käännös

__

E3
Amerikkalainen asenne omalla ylimielisyydellään tuosta ICC' stä!

https://yle.fi/a/3-10692326 -
"USA uhkaa kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla, jos sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia aletaan tutkia
Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan Kansainvälisen rikostuomioistuimen toiminta uhkaa sen kansallisia etuja."
-Yle-toimittajana Yrjö Kokkonen

__

E4
US' n Valtosen virkakollega UM Antony Blinken laukoi monikärkisesti!

Yle-linkki: ~ https://yle.fi/a/74-20068625 -
Yle-otsikointi: "Blinken Israelissa: ”Etelä-Afrikan kansanmurhasyytökset kelvottomia
Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoo Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun vakuuttaneen hänelle, että gazalaisia ei karkoteta asuinsijoiltaan."
-Yle-toimittajana Sampo Vaarakallio.

__

E5
Tapahtuuko palestiinalaisten Gazassa jo Israelin operoima kansanmurha?

HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010110628.html -
HS-otsikointi:
"Etelä-Afrikka syyttää Israelia kansan­murhasta, ulko­ministeri Valtosen mukaan Suomi arvioi aloitteen tukemista
Ulkoministeri Elina Valtonen (kok) sanoo, että Suomi arvioi keväällä suhtautumistaan Etelä-Afrikan Kansainväliseen tuomioistuimeen jättämään vetoomukseen, jossa Israelia syytetään kansanmurhasta."
-
HS-toimittajana Elina Kervinen

__

E6
Suomesta vain yksi presidenttiehdokas - Li Andersson sanoo asiat kuten ne ovat ---

HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010104971.html -
HS-otsikointi: "Li Andersson: Israel tekee Gazassa etnistä puhdistusta
Li Anderssonin mukaan Suomi voisi tukea Etelä-Afrikan Israeliin liittyvää aloitetta Kansainvälisessä tuomioistuimessa omalla väliintulolla samalla tavalla kuin Suomi on tukenut Ukrainaa sen Venäjää koskevassa kanteessa."
-HS-toimittajana Elina Kervinen

__

E7
Kansalaisen mielipide - HS

HS: ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010108175.html -
HS-otsikointi:
"Suomella on velvollisuus puuttua palestiinalaisten kansanmurhaan
Kansainvälisen oikeuden mukaan kansanmurhan estäminen on jokaisen valtion velvollisuus. Suomen täytyy noudattaa velvollisuuttaan."
-HS Mielipide - lukijan mielipide

__ __ __ _

EKSTRA 2
Heräämistä myös Yhdysvalloista -liittyen niin eurooppalaiseen kui maailmalliseen hätään pelosta sotien laajentumisesta!

HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010110173.html -
HS-otsikointi:
"Arvostelijat syyttävät Natoa laajentumisesta itään, mutta Venäjän naapurit halusivat itse suojaan
Kun Ukrainan sodan syyksi väitetään Naton laajentumista Venäjän rajalle, unohtuu aina yksi asia: Venäjän naapurimaat pyrkivät oma-aloitteisesti sotilasliittoon. Miksiköhän? Ja mitä siitä pitäisi päätellä?"
HS-toimittajana ja kolumnistina Paavo Teittinen



______

ILU-MEDIA

IJL-Productions




Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma


YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com


090124 -Total Visits: 1043824 Total Visitors: 151042  

020124 -Total Visits: 1034117 Total Visitors: 149877   

261223 -Total Visits: 1027298 Total Visitors: 148577  

121223 -Total Visits: 1008903 Total Visitors: 145647  

051223 -Total Visits: 1001685 Total Visitors: 144453    

211123 -Total Visits:   977778 Total Visitors: 139688  

141123 -Total Visits:   967368 Total Visitors: 137833  

071123 -Total Visits:   959023 Total Visitors: 136707  

311023 -Total Visits:   951943 Total Visitors: 135561

  

031023 -Total Visits:   916765 Total Visitors: 130470   


https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

__
e

e

e

 

PORILAISTEN MARSSI


_

IJL-BLOG PHOTOS  from SHUTTERFLY 

1 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/5f17490d-78fc-4033-92de-1451606a447e -

2 Folder ~ https://photos.shutterfly.com/story_invite/a03e627a-84e7-4b50-aaf4-c25a6cb9447f - 


..

e (C) R


Ei kommentteja: