maanantaina, maaliskuuta 17, 2014

Venäjä kerää myös sympatioita - Kiina vaikenee

Meneillään on nyt ratkaiseva äänestys – kansa saa Krimillä päättää mihin kuuluvat. Valikoimassa on liittyminen Venäjään tai vuoden 1992 autonomiaan palaaminen, kuitenkin ollen osa Ukrainaa. Helpot kysymykset ja kattavat, sillä kummassakin tapauksessa on muutos parempaan. Kaikkia vähemmistöjä ei koskaan voida tyydyttää.

Tänään kansalaistemme keskuudesta Venäjä saa paljon sympatiaa. Mistäkö se johtuu? Saattaisi olla helppo vastaus. USA on toiminut vuosikymmenet omaetuisena maailmanpoliisina ja kaikenlaisia erikoistapauksia on junailtu, kuten esimerkiksi Kosovo 1], joka on liki verrannollinen tilanne Krimiin nähden – nyt on siis Venäjän vuoro.


Suomalaiset ovat helposti ”heikomman” puolella
[ … varsinkin, kun natofanaatikot 2] riehaantuivat tästä Ukraina casesta! ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/32507/ketju/natoilijat_riehaantuvat_heti_kun_venaja_nostaa_sormeaan - ]

Tässä tapauksessa läntinen painostus esiintyy hyvin omien asiantuntijoidemmekin lausunnoissa, kuten se, että nyt esitetään ”Venäjän jäävän diplomaattiseen paitsioon” – eräänlaiseksi hylkiöksi. Meidän täytyy muistaa, ettei Venäjä ole jäämässä mihinkään paitsioon, esimerkiksi Kiinan ja Intian osalta, ja nuo valtiothan ovat jo pelkästään miltei puolet maapallon väkiluvusta.


Lännenmiehet ovat pitäneet liian kauan itsestään selvänä,
[USA rinnalle on saatava toinen voima, vaihtoehdoksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html - ]

että he/ me pidämme ohjaksi ja määräämme mikä on sallittua, laillista ja hyväksyttävää. Tämä asianlaita on muuttumassa – kaukoitä jyrää jo kaikilla rintamilla ja näytiksi uudesta maailmanjärjestyksestä Kiina pidättäytyi YK Turvaneuvoston äänestyksestä 3], jonka Venäjä oli kaatanut.

Kiinalainen puuttumattomuuden filosofia ei lähde siitä, että pitää puuttua kaiken maailman vieraiden ja toisten omiin sisäisiin asioihin – tässä olisi meilläkin oppimisen paikka.


Krimin äänestystulos on selvä

onhan krimiläisistä yli puolet venäläistaustaisia. Miksi tuo kansanäänestys on laiton? Eikö Kiovan uusi hallituskin ole laiton? Oliko Maidan aukion tarkka-ampujamurhat laittomia, syntyikö noista laukauksista laiton laillisesti valitun presidentin erottaminen? Paljon kysymyksiä. Ketkä näitä tarkka-ampujia johtivat?


Länsi yrittää polvistaa Venäjää!

Venäjä kestää, se on maailman suurin raaka-aineaitta. Venäjä on omavarainen, EU ei ole. Lännenmies ajaa Venäjän Vladimir Putinia Kiinan Xi Jinping´ in syliin ja tästä voi toteutua lännenmiestä pelottava maailmantalouskaava: ”Kiina + Venäjä > USA + EU” --- ehkä lännenmies ei ole edes oivaltanut tätä skenaariota? 4]

VIITTEETIlkka Luoma

AL US Vf IL BL - BLOG 32498
---16032014---

doc.: venaja_keraa_sympatioita_16032014.doc – OpenOffice Writer

353 | 3343

Ei kommentteja: