lauantaina, joulukuuta 07, 2013

Kuinka itsenäisiä olemmekaan?

YLE Aamu-TV keskusteli asiantuntijoiden kanssa itsenäisyydestä. Suomella ei ole enää perinteellistä itsemääräämismahdollisuutta, olemme ulkoisten säätelyiden tahdissa – koska halusimme olla osa suurempaa liittoa, jonka pontimena taas on se, ettemme jää eurooppalaisina yksittäisvaltioina Kiinan ja USA:n jalkoihin. Nyt Brysselissä pohditaan kaavaa ja sen todennäköisyyttä: Kiina > EU + USA 1].

Tämän päivän itsenäisyys on kyky määrittää päämääriä *]. Kukin meistä voi miettiä kuinka verkottunut on ja kuinka itsellisiä ja omaehtoisia päämääriä kykenee verkostoissaan asettelemaan. Elämä on jo itsessään päämäärä – lisääntyminen ja ”hedelmien” kasvattamisvastuu ja -velvollisuus, jotta geeniperimä siirtyy itsekkyysmomenttien määräämänä.

Verkottuminen vähentää täyden omaehtoisen päämäärän asettamista; elämme huomioitsemisen maailmassa, jossa sinun ja minun on huomioitava muita ja heidän omia päämääriä, jos aiomme keskimäärin saavuttaa omia päämääräasetelmia – yleensä yhdessä muiden kanssa.


Kyky ilmaista omia mielipiteitä – pelkäämättä

Itsenäisyyttä mitataan myös kykynä ilmaista omia mielipiteitä ja niiden takana seisomista. Moni empii mielipiteissään, koska olemme osa jotain yhteisöä. YLE:n haastattelemat asiantuntijat kertoivat, että otollisin ryhmä on kooltaan noin muutama sata henkeä. Nyt taas keskittymät tuppaavat kasvamaan kaupungistumisen myötä 2] – jota myös ympäristönäkökulmat 3] tukevat – ainakin osittain.

Olemme siis menettäneet sen itsenäisyyden, mitä viimeiset sotamme meille torjuntavoittoina mahdollistivat, Neuvostoliiton isoveliroolista 4] ja kekkosjunailuista huolimatta, ehkäpä juuri siksi 5]. Meillä oli oma valuutta ja sen säätely D-muuttujalla, täysin oma lainsäädäntö ja oma hallinto, joka toki kunnioitti presidentti Juho-Kusti Paasikiven viisautta ymmärtää annetut tosiasiat 6].


Millaista itsenäisyyttä kansa kaipaa

varmaan omaa yksiselitteistä äidinkieltä, omien kansallisten geeniemme valikoitumista edelleensiemennykseen kuin myös mahdollisuutta harrastaa meille tyypillisiä ja ehkä muille epätyypillisiä tapojamme. Olla ”melankolinen kädenvääntäjä kukin suon ja kuokkansa kanssa sisuuntuneena saunassa” … jossa huomaamme, että olemme savolaisrehellisiä, sinisilmäisiä ja pikkuovelia.

Itsenäisyyteemme kuuluu myös ”alta kulmain” purnausoikeus ja yleisen mielenosoituksen välttely – olemme poliisin ystäviä, enemmistönä. Turvaamme omaan armeijaan ja emme halua Natoon 7] – koska alitajunnassa olemme hoksanneet Paasikiven viisaat sanat. Meillä on siis päämääriä!


Päämäärämme on, ainakin salaa ylläpitää aitosuomalaisuutta,

ja hyväksymme kuitenkin joukkoomme 'sopivan värisiä' ahkeria maahanmuuttajia, kunhan maksavat veronsa eivätkä puutu meidän tapoihimme, olivatpa ne kummallisia tai eivät – siis tapamme.

Arkitapamme on ”kehua” aamurapulalla ja illan kosteudella pystypubilla, kun poikien kanssa laitoimme maamme asiat kuntoon erottamalla nykyhallituksen, vaikka se on kaikin keinoin rimpuillut tosiasioita vastaan, ottamalla velkaa kuitenkin vähävelkaisena, jotta maallinen elintaso säilyisi mahdollisimman pitkään. Totuuden silmiin katsomista on lykätty ja vältelty.


Päämäärämme olisi turvata lapsiemme tulevaisuus,

ja se tarkoittaa vääjäämättä aktiiviväestön ja eläkeläisten elintasoleikkausta suhteutettuna ansaittuun palkkaan ja työnjälkeiseen toimeentuloon nähden. Me emme voi sälyttää 'kirjoittamatonta sukupolvisopimusta' niin harvoille aktiivisuomalaisille.

Olemme lisääntyneet liian verkkaisesti. Päämäärämme on siis myös lisääntyä – lisääntyä kiihkeämmin. Maamme pinta-ala elättää mukavasti 10-15 miljoonaa ihmistä; tilaa siis on ja mitä suurempi kansakuntapopula, sen suurempi painoarvo on muualla suurissa neuvottelupöydissä.

...
VIITTEET
2] Göpekli Tepe – maailman ensimmäinen kaupunki? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/gopekli-tepe.html - [BLOG/il]
3] Emmekö ymmärrä ympäristömuuttujia? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150401-emmeko-ymmarra-ymparistomuuttujia - [US_P/il]
4] Emme pelkää venäläisiä – ehkä vähän epäluuloa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html - [BLOG/il]
5] Kekkonen – kiistaton valtiomies ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html - [BLOG/il]
6] Paasikivi: ”Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku”

...
Ilkka Luoma


AL – US – VF – IL


doc.: paamaarahakuisuus_itsenaisyytta_07122013.doc – OpenOffice.org Writer510 | 4817

Ei kommentteja: