maanantaina, joulukuuta 09, 2013

Sotkeeko media Aarnio casen tutkimuksia?

Toimiiko media nyt huumepoliisi Aarnio-tapauksen haitakkeena, kun julkaisee väliaikatietoina tekijöitä, joilla on mahdollisesti merkittävä osuus kokonaisuudessa, joka on vielä pimennossa. Näinkö media harhauttaa kiire-kiire-kiihkossaan, lukevia kansalaisia, vai peräti tietoisesti ohjailee tällä lööppihötkyilyllä lukijoitaan.

Eikö ole sanottu, että 'ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan', kyllä. Nyt media julkisti yksittäisen lööppirykäisyn perustetusta peiteyhtiöstä Ruotsin huumepoliisille. Tällä peitteellä on saattanut olla merkittävä vaikutus myöhempiin operaatioihin ja mahdollisiin pidätyksiin.


Case Aarnio on joutunut työssään sellaisiin poliisiolosuhteisiin, joita ei moni kansalainen edes voi kuvitella. Aarnion ryhmä on pelannut kovaa peliä kivikovassa maailmassa, jossa kosto, raha ja valta lyövät kättä verikostoille ja raa´alle väkivallalle. Vasikat ammutaan tai betonoidaan vesistöjen pohjaan.

Nyt media purkaa Aarnio casea pitkin julkisuutta ja kovimmat huumepomot hymyilevat/nauravat partoihinsa; näin yhteiskunnan omatunto ”räsäsineen ja medioineen” suojelee itseasiassa heitä. Saattaa olla, että Aarnion vuosien työ valuu hukkaan, sillä ”luottamussuhteiden” valaminen rikollisjärjestöjen liepeille on saattanut olla vaivalloista ja joskus lainrajoja koettelevaa, jopa hengenvaarallista.


Tavoite on kitkeä pois kovien huumeiden ja muuntohuumeiden yläporras,

sieltä se business johdetaan – katutason organisaatiot tulevat ja menevät, kaatuvat itse huumeisiin tai keskinäisiin reviiritaisteluihin. Näissä maastoissa Aarnio ryhmineen on taistellut, ehkä houkutuksissaan erehtynyt myös monimutkaisten peitetarinoiden kautta lahjonnan ja ”huomaavaisuuden” maailmaan – ja nyt tätä kakkua puretaan ajattelemattomasti – rikollisten eduksi! [?]


Ainoa asia, mitä media voisi nyt tehdä,

on selvittää Aarnion ryhmän pidätykset, oikeuteen saattamiset ja niistä koituneet tuomiot ja ”vankilapalvelukset” - tämä jos mikä kertoisi mitä Aarnio case on todellisuudessa saanut aikaiseksi. Nyt ei kannattaisi tutkia ja ”sotkea” poliisitutkinnan herkkiä juonteita – annettaisiin nyt poliisin ja syyttäjän tehdä rauhassa omat tehtävänsä.


Kun Aarnio case mahdollisesti menee oikeuteen,

voidaan silloin oikeusjulkisuuden puitteissa seurata itse oikeudenkäyntiä ja mahdollista tuomiota – joka voi muuten olla myös vapauttava. Kuka tai mikä tällöin korvaa Aarniolle kärsimykset, maineen menetyksen ja muut hänelle, hänen ryhmälleen, heidän perheilleen koituneet hankaluudet. Kaivaako media osaltansa omaa kuvetta?


...
EXTRALINK
Eroaako sisäministeri Päivi Räsänen [kd] asiantuntemattomuutensa vuoksi?”


...
Ilkka Luoma


...
doc.: aarnio_case_09122013.doc – OpenOffice Writer


AL – US – VF – IL

Ei kommentteja: