tiistaina, kesäkuuta 25, 2019

USA:n Nato-lähettiläs: Toivottaisimme Suomen terve­tulleeksi

HS:

USA:n Nato-lähettiläs: Toivottaisimme Suomen terve­tulleeksi


Ilkka Luoma 

Nin, varmaan US' n mielestä olisi hyvä saada Nato-jäsen, joka on suoraan Venäjässä kiinni - erityisesti sellaisen maan jäsenyys olisi enemmän kuin toivottavaa, joka on Pietarin alueen ja Kuolan niemimaan vieressä. Varsinkin Kuolan niemimaan, jossa sijaitsevat Venäjän ydinsodan estojärjestelmät ja sellaiset varovaistajat Yhdysvalloille, jotka eniten aiheuttavat huolta - kyse Borei-strategisista ydinsukellusveneistä ja niiden Bulava ydinohjuksista. 

US' n tavoite on löytää parhaat keinot tuhota noiden sukellusveneiden tukikohtaluolastot - ennen kuin ydinsota syttyy - näin nähdään tilanne Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinissa. Tämän vuoksi Suomen Lappi on Venäjälle suuri uhka - silloin, kun siellä lymyää ulkoisia, erityisesti sen toisen ydinasesuurvallan taistelujoukkoja - Nato/USA' sta! 

Nuo Borei-veneiden luolastot kestävät konventionaaliset pommit, ja näin niiden tuhoamiseen tarvitaan taktisia ydinaseita. Herää kysymys, miksi Suomi ei vaatinut Ruotsin tavoin Nato-Isäntämaa pöytäkirjaansa ydinaseiden tuontikieltoa Suomeen. Lukijat voivat arvailla tuon puuttumisen syitä! Lapissa on Kuusamon lisäksi erinomaisia lähtökenttiä liki Kuolan niemimaata, jolloin rynnäkkömatka Boreiden tukikohtiin on vain joitain kymmeniä minuutteja ... 

Aikanaan Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi omalla kornin hirtehisellä tyylillään, että kyllä US/Nato tulisi mielellään Suomeen taistelemaan Venäjää vastaan - viimeiseen suomalaiseen ~ https://yle.fi/uutiset/3-8999112 - Ymmärtäkäämme tämä Putinin viesti kukin omalla tavallansa. 

Sen sijaan Suomen kansa ymmärtää erinomaisen hyvin, ettemme liity Natoon. Jo yli 10 vuoden ajan kansakuntamme on uskottavissa mielipidetiedusteluissa kertonut yli 50 prosentin voimalla: "Kiitos ei, Nato" - pysymme sotilaspoliittisesti puolueettomina, jota kansalaisen ylivoimalla valitsema presidentti Sauli Niinistö on kompannut, ilmaisemalla olevansa suomalainen, joka kertoo Niinistön tilannetajun ja oivallusherkkyyden, mitä tämän valitsema kansa tahtoo.
...

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
~ https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/1160007850875807/ -
.