lauantaina, kesäkuuta 22, 2019

UPI-Mika Aaltola viritti mielipiteenä kiinalaiset vakoilijoiksi!

HS:

Kiinan vakoojat esiintyvät kykyjenetsijöinä ja konsultteina LinkedInissä: suomalaistutkijan julkaisu kertoo, kuinka kohde koukutetaan luovuttamaan luottamuksellista tietoa

...

Ilkka Luoma 

Kuin parhaasta vakoilutrillerielokuvasta. Tässä kohdin Kiinan tilalle voidaan asettaa mikä tahansa muu maa tai toimiva järjestö, jopa internettimäinen yhteenliittymä - ehkä samankaltaisten monikansallisena ryhmänä. 

Herää epäilyt, että julkaisiko UPI-FIIA Mika Aaltola Aprillipäivä-juttunsa väärässä ajankohdassa? Millaisia todisteita Aaltola voisi esittää väitteidensä tueksi? Uskoisin, että Ulkopoliittisen Instituutin pitää juuri pitäytyä tiukasti todistepitoisissa aihetutkimuksissa - olisiko näin kohtuutonta vaatia Aaltolalta ja UPI' lta todisteita tähän arviotekstiin? 

Herää kysymys UPI' n osallistumisesta läntisen maailman
West trolling manipulation -ilmiöön, työntämällä Kiinan tähän "hollywood-vakoiluelokuvaan", jonka tyyppisesti mikä tahansa valtio voisi saada vastaavan syytöksen! 

Miten ja mistä UPI rahoitetaan ja mihin tämä ainakin tässä kohdin yksipuolinen "tutkimuslaitos" vastuuta kantaa - eduskuntaan -ko? 

Olisiko nyt aika toimia ja tarkastuttaa Aaltolan teksti ja luoda sille asiallinen ja riittävän arvovaltainen kritiikki - ainakin vaatien todisteita väitteille. Vain oliko juttu tarkoitettu vain yksilön aaltoilevaksi mielipidekirjoitukseksi? 

Jos näin - herää vääjämättä kysymys olosta West trolling manipulation -ilmiön vaikutteen alaisena, jossa Kiina ja itäinen pallomme enemmistöinen yhteiskuntamaailma saadaan epäilyttävään valoon - ja länsi taas hyviksien ja oikeudenmukaisten joukkoon. 

Mitä mieltä itse Mika Aaltola on omasta tekstistään - oliko se mielipidekirjoitus vai asiaytimessä oleva todistevahvuinen analyysiteksti?

...

Yle: Kiinan tiedustelupalvelu värvää vakoilijoita LinkedInissä – myös suomalaisia ulkopolitiikan asiantuntijoita lähestytty

Raportin on laatinut Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.
Vakoilu
.

Ei kommentteja: