torstaina, syyskuuta 12, 2019

Jyrki Katainen on täysiverinen poliitikko, mutta ei Sitran yliasiamieheksi pätevä!




...

HS:

Sitran yliasiamiehen valinta mutkistuu: hallintoneuvosto ei hyväksynyt suoraan hallituksen suosikkia Jyrki Kataista

.
Ilkka Luoma 

1 - Paperilla tuo CV ja urapolku näyttää Jyrki Kataisen osalta komealta - aina nuorisopolitiikan kokousvaltuutuksista aina EU-komission yhdeksi useammasta varapuheenjohtajasta.

Katainen iästään huolimatta on kahlannut puoluejohtajan, valtiovarainministeriön ja valtioneuvoston johtajuudesta aina poliittisen testamenttinsa päättökirjoitukseen saakka - tehden sanojensa mukaan tilaa vaimonsa poliittiselle karriäärille. Hyvä näin ja kunnioitus ja arvostus peperilliseen urapolkuun ...

Btw. Ehkä Jyrki oli myös väsynyt politiikan sulle-mulle kenttään? Ehkä Jyrki myös ajatteli, että Suomen paluun osalta - kansa saattaa muistaa, eli poliittinen valiintumisura on päättymässä, joka tapauksessa?

Nyt kun valitaan Sitran yliasiamiestä, olisi kiinnitettävä huomiota todelliseen osaamiseen, saavutuksiin kansakuntamme eduksi ja ominaisuuksiin mitä EU-tasolla voidaan saaavuttaa. Puhumattakaan ammattimaisuudesta luoda Suomesta kiinostavaa ja uteliaisuutta kaupallisuuten herättävää kuvaa maailman suurimpiin eli Kiinaan, Venäjään ja Yhdysvaltoihin- unohtamata kehitysmaiden tarpeita, kun ratkaisevat omia kasvavia ympäristöongelmiaan.

Sitra on myös ajatushautomo, erikoisin valtuuksin ja rahavaroin. Suomen itsenäisyyden juhlavuodenrahasto - Sitra) voisi hallintoneuvostona päättää sellaisen osaamiskeskittymän valintaan, joka ymmärtää innovaatiot, keksintöjen merkityksen, reaalipolitiikan, kaupalliset kyvyt liiketoiminnan todellisena ymmärtämisenä sekä kyvyn neuvotella vieraiden kulttuurien kesken - sekaantumatta niiden omiin sisäisiin asioihin.

Me tarvitsemme vientiä ja emme ole bulkin tuottajia - vaan erikoisuuksien, joilla toivottavasti on runsaasti ympäristöllistä hyötynäkökulmaa meille ja muille.

Miten muuten aikanaan entinen PM myöskin - Keskustan Esko Aho pärjäsi Sitran yliasiamiehenä?
>2

...

Sitran yliasiamiehen valinta mutkistuu: hallintoneuvosto ei hyväksynyt suoraan hallituksen suosikkia Jyrki Kataista

Ilkka Luoma 
2 - Jos katsomme Jyrkin todellisia saavutuksia - ja nyt ohi CV' n ja komean urapolun - voimme nähdä valtiovarainministeryyden, jossa Jyrkin tunnetuin huudahdus oli "tuulen tuomista rahoista, joita ei ole" - Jyrkin vvm-aikana alkoi Suomen valtion velkaantuminen.

Vvm-aikanaan Jyrki ei ehkä kuunnellut tuolloisen Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen varoitusta - taivaanrannassa häämöttävästä US-asuntolainakriisista - Jyrki totesi tuolloin yli 10 vuotta sitten - sen ohittavan Suomen - ei ohittanut vaan iski myrskyn voimalla!

Näemme myös yhden huonoimmaksi arvioidusta hallituksesta - sixpack' nä, jolla oli varmaan ideaalinen tavoite, mutta joka kaatui siten, että peränpitäjänä Jyrki "pakeni" Kokoomuksen - ehkä Alex Stubbille nimikoidulle mandaattipaikalle EU-Brysseliin - tämän kansa ainakin muistaa.

Jos katsomme Jyrkin saavutuksia todellisuudesta - ollessaan mandaattipaikallaan EU-komissiossa, oli hänenellä hieno titteli, mutta käytäntö oli ilmeisimmin paljolti EKP' n setelikonerahan jakoa valtioille ja ehkä jopa arvopapereita vastaan eli katteettoman rahan levitystä tietoisesti riskillisiin kohteisiin - tavoitteana saada lisää kulutusta ja rahanliikettä, joka olisi tuonut oikeita työpaikkoja ja oikeaa ulkomankauppaa EU-jäsenmaille. Näistä voisi saada jonkinasteisen dokumentin todellisuudesta.

Muutoin toivotan Jyrkille menestystä tulevaan, sillä Jyrkillä on yksi erinomainen puoli - hän osasi tunnustaa tehneensä myös virheitä - tämä on usein harvinaista ammattipoliitikoille, joilla ei usein ole normaalia työkokemusta arkisesta elämästä. Voimme sanoa, että Jyrki tunnusti teflonpukuunsa tarttuneen myös kikkaroita.
E
...
.

Ei kommentteja: