maanantaina, syyskuuta 16, 2019

Savonlinna - Saimaan Keskipiste

...

HS:

Saimaan maakunta on vasta kaukainen haavekuva

.
Ilkka Luoma 

1 - Voisimme katsoa Saimaata myös toisesta näkökulmasta - alueena, joka systemaattisesti kehitettynä voi luoda toimintaedellytyksiä menestykselliselle ja kestävällä tavalla tehdä liiketoimintaa, luoda työtä ja antaa menestystä alueen asukkaille.

Saimaata ei kannata myydä massoille - se on siksi ainoalaatuinen alue koko maailmassa - tuhansine saarineen, paljolti puhtaine vesineen ja toistaiseksi "tyhjyytenä", joka voi houkutella sellaisia ihmisiä, jotka kunnioittavat luontoa, sen puhtautta, hiljaisuutta ja "tyhjyyttä" - monimuotoisine eliökuntineen. Mitä tällä oikestaan tarkoitetaan?

Saimaan kiistaton keskipiste on Savonlinnan kaupunki (johon voidaan liittää vielä pari.kolme pientä rajakuntaa) - ehkä eräs Suomen kauneimpia kesäkaupunkeja, jonka matkailullista sesonkia tulisi osata pidentään myöskin heinäkuun ulkopuolle.

Ilmastonmuutos tulee avuksi - Saimaan alueen "kesä - lämpöisyys" pidentyy tuosta nykyisesti kesä-elokuusta - aina touko- syyskuuksi - vähintääkin.

"Savonlinna Saimaan-keskipiste"

-ajattelua voidaan virittää myös kevääksi ja syksyksi - unohtamatta luoda se esimerkiksi maailman (jos jäätä saadaan) retkiluistelun mekaksi ja paratiisiksi.

Saimaan luonto on ainoalaatuista, siitä on pidettävä kiinni - ei massoja, vain sellaisia vieraita, jotka kunnioittavat luontoa myös arvostamalla huippulaatua, joka tosin maksaa - nyt maksukykyisiä ihmisiä löytyy - voisi kurkata kiinalaisten rahavirtaa Lappiin. Kiina löysi Lapin. Nyt kiinalaiset voisivat löytää Saimaan - Savonlinnan keskipisteenään.

Savonlinnan helmi- venäläisen kenraalin autonomian aikana rakennuttama Rauhalinna on pakkohuutokaupassa (ellei sitten ole jo myyty?) - myydään se, mutta minne, sinne mistä saadaan maksukykyisiä luontoa ja hiljaisuutta arvostavia vieraita perehtymään stressittömään vapauteen ja puhtauteen, mitä Saimaan alue kiistatta tarjoaa
>2

...

Saimaan maakunta on vasta kaukainen haavekuva

Ilkka Luoma 
2 - Saimaan maakunta asetetaan siten, että Savonlinna on sen Keskipiste - näin syntyy uusi "Lapin menestys", mutta nyt vierailijalukumääräisesti vähäisempänä, mutta suurempana rahavirtana.

Savonlinna on kokenut kovia ja se tarvitsee nyt riuskoja toimia, mutta kaupunkilaisia odottaa mieluisa ja menestyksekäs tulevaisuus, kunhan nyt tehdään huolellinen suunnitelma ja avataan kanavat oikeisiin paikkoihin, ja samala puretaan nurkkakuntaisuus.

Kiinassa Saimaa jo tunnetaan - Jo vuosia, vuosia sitten Saimaan Puruvedellä vieraili Kiinan nkyisen talouskasvun isä - Deng Xiaopingin tytär Deng Nan - hän ehkä voisi olla puolestapuhujamme synnyttämään luontokestävän matkailijavirran maasta, joka arvostaa hiljaista puhtautta.

Sesongin ulkopuolelle on myös jo suunnitelmat - niistä myöhemmin.

PS. Kun katsot Saimaata kokonaisuutena - huomaat, että Savonlinna on sen Keskipiste.
e

...

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
6
HS: Matkailijat tulevat Suomeen kaukaa itäisiltä mailta

Ilkka Luoma kommentti 6.1.2020 - 3:33

Suomi on maana ja maantieteenä - sen koskemattomuutena ainutlaatuinen osa Maapalloa. Meillä on paljon pinta-alaa asukasta kohden - oikeastaan hyvin paljon; olemme ikäänkuin tyhjä maa, jossa koskematonta luontoa on runsaasti - hakatuista metsistämme huolimatta - piikki sellukeittämöille.

Tätä tyhjyyden ominaisuutta himoitaan kohta juuri Kiinasta, jossa 1400 miljoonaa ihmistä muodostaa maailman suurimman valtion, jossa kovin harvoilla, vain noin 160 miljoonalla on passi ulkomaille.

Kiina on rikastunut - siellä on enemmän miljardöörejä kuin Yhdysvalloissa ja enemmän miljonäärejä kuin koko EU' ssa. Siis rahaa on, ja kohta noin 200 miljoonaa uutta kiinalaista, joilla on passi ulkomaille.

Suomessa on syytä säästää luontoamme sellaisille, joilla on varaa kunnolla maksaa siitä harvinaisesta tyhjyydestä, puhtaudesta, äänettömyydestä kuin turvallisuudesta mitä maamme kykenee tarjoamaan todellisille vieraille, joille haluamme antaa parastamme.

On tylyä todeta tässä, mutta se on välttämätöntä säästääksemme oman elinympäristömme edelleen puhtaana, lähes tyhjänä kuin elinvoimaisena, siis tarjotkaamme parasta palvelua parhaaseen - siis riittävän suureen hintaan, jotta meille tuleva vieras kokee olevansa kuningas ja kuningatar, jotka saavat parasta vastinetta rahalleen.

'Money talks' -sanotaan, ja tässä se säätelee vieraiden määrää. Parempi saada 100 asiakasta jotka maksavat 20.000 euroa kahden viikon matkastaan kuin 1.000, jotka pulittavat "vain" 2.000 euroa. Kaava on yksinkertainen. 100 jalkaparia talloo pienemmän polun kuin 1000!

Meidän sisävesien ainutlaatuisuus on uinuva sampo - Savonlinna Saimaan Keskipisteenä

Meidän ei tule houkutella Saimaalle "10.000, vain 1.000", jotka maksavat riittävästi, jotta palvelu on parempaa kuin hyvää - sen pitää olla sitä parasta. Vieläpä siten, että maksava vieras kokee palvelun aitona - sellaisena oikeasti aitona, jonka tuntemus tekee lähtemättömän mielenmaiseman upeasta Suomesta, jossa vieras toivotettiin sydämestä tervetulleeksi.

...