tiistaina, syyskuuta 10, 2019

Saksa kuoriutuu historian kahleistaan - AfD luo toivoa itään
...

HS:

Äärioikeisto saa Saksan sekaisin

.

Ilkka Luoma 

Uusi uljas Euroopan Unioni vai mahoutuva jättiläinen - entä Saksan muuttuva rooli?

[2017] Paine kasvaa. Hollannissa, Ranskassa ja nyt Saksassa (AfD) saivat kaikki lisää valtaa – ja ääntään kuuluviin asemamaidensa parlamenteissa. Niin, voimmeko löytää jotain 1930 -luvun Saksasta, joka muuttui Saksan kolmanneksi valtakunnaksi ja demokratia päättyi kohtaan 33 prosenttia …?

Ranskan uusi innokas ja nuoruuden voimistama presidentti Emmanuel Macron julisti puolitoista tuntia uutta EU-Eurooppaa – kohti liittovaltiokehitystä, jota taas muun muassa Saksan AfD [4 vastustaa kiivaasti, koettaen mieluummin löytää paikkansa historiaa unohtaen ja osin jopa siitä ylpeillen
---
[4 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005383954.html -

[2007 – 10 vuotta sitten] ” … Nyt me elämme uudessa Euroopassa, jossa Saksa koettaa järjestellä yhteistä perustuslakia EU:lle. Yhteisömme on nyt pinta-alallisesti miltei yhtä suuri kuin Kolmas Valtakunta vuonna 1942.

Saksa on jälleen noussut tekniikan ja kaupan veturiksi maanosassaan


Suomelle Saksa on ollut koko itsenäisen historiansa yksi tärkeimmistä kauppakumppaneista, kuten myös Neuvostoliitto ja myöhempi Venäjä. Saksa on uudessa koko maapalloa koskevassa työn uudelleenjaon taistelussa yksi merkittävimmistä Euroopan pelintekijöistä.

Yhtenäisen EU:n tulisi asemoitua USA:n ja tulevan Venäjä-Kiina -akselin välimaastoon yhteiskunnallisena ympäristöarvostajana kehittämään tekniikat ja järjestelmät siivoamaan sen aikaansaamat markkinataloudellisen kulutusjuhlinnan jäljet. … ”

Onko EU sittenkin vain maho jättiläinen – joka kuristuu kansallismielisten nousuun?

EU-Eurooppa puristuu Yhdysvaltojen ja Kiinan väliin.
...

Saksa – eurooppalainen moottori, joka katsoo lopulta itään!


”Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa - yhdessä" - eikä lainkaan yllättävää!

Entä nyt – mitä teemme Suomessa, jossa AfD' n ”sisarpuolue” Perussuomalaiset puhdistuneena nostaa nyt päätään – kirkkain sävelin: Isänmaa, suomalaisuus ja reviirien puolustus!

...
SCHRÖDERILÄISYYS