tiistaina, syyskuuta 17, 2019

Isku saudeihin muuttaa sotateknologista maailmaa ja hyökkäysherkkyyttä - dronet osoittivat voimansa!


...
...
Millainen suunnitelma ja keiden provokaatio tässä onkaan takana? 

Ennen tuon pohdiskelua herää kysymys millaisin ilmasotakonein ilmahyökkäykset tehdään 10-20 vuoden kuluttua, kun nyt Suomi on ostamassa "vanhanaikaista tekniikkaa ylihinnalla"?
Venäjä kiittää, jos öljyn hinta nousee, myös Venezuela, mutta Kiina ei, joka lienee maailman suurin raakaöljyn ostaja - tosin Kiina saanee US-trumppistisesti uusnormaalina ahdistetusta Iranista öljyä jo nyt erikoisasevelihintaan - Kiina ei noteeraa US' n "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikkaa, vaan ostaa sieltä, jonka kanssa on sopimus ja Kiina, kuten Venäjäkin ovat edelleen EU' n kanssa Iranin ydinsopimuksen takana.
Droonin lähettäminen ei ole kovinkaan vaativa temppu, kun se voidaan ohjata toisaalta missä on sen laukaisupaikka. Hutsit ovat aivan mainiosti voineet ampua droonit omalta alueeltaan - tai sitten joku joka haluaa Persianlahden uuden III sodan alkavan - on provosoinut iskun, jonka voi tehdä jopa rikas - hyvin rikas - yksityinen - jonkun sopivan upseeriston ja miehistön avustamana - kulman takaa pyydettynä operaationa.

Muistamme kuinka US-UM. Colin Powell esimehensä käskystä muunteli todellisuutta YK- yleiskokoukselle 2003, kun US-presidentti - nuorempi Bush halusi isänsä jatkeeksi oman Irakin sodan ja Saddam Husseinin nurin ja hirteen - kuten tapahtuikin. Bush sai sotansa ja Irak kaatui kaaokseen 10 vuodeksi - ja meille ilmentymänä monet irakilaispakolaiset EU' n alueelle - Suomea myöten.
Öljyn hintaa seurataan kuin iranilaista tankkeria - ettei se haahuile liian lavealla. Saudit saattoivat liioitella tuhoja, jotta maailma säikähtää ja hinta nousee - onhan se saudienkin etu - kuten myös erityisesti US' n, koska sen särötysöljy ei mene liian halvan pumppuöljyhinnan vuoksi kaupaksi.
Kun saudiöljy kallistuu, käynnistyvät jälleen amerikkalaisen vesisärötysöljyn markkinat! Siis kuka/ ketkä saattoivatkaan olla tuon hyökkäyksen takana - muukin kuin US' sta suinpäin "powelmaisesti" syytetty Iran, jopa Irakin shiiat, kun US keksi, että sielläkin on Iranin vallankumouskaartin sotilaita, jotka US muuten nimitti trumppistisena uusnormaalina terrorijärjestöksi.

Maailmalla on ennenkin nähty suurvaltojen, pienempienkin - vakoilulaitosten CIA' -maisia iskuja ja atteentaatteja/ sabotaasheja - joko suoraan tehtynä tai ostettuna ulkoistuksena.

.
Nythän on hyvä muistaa de facto CIA' n ja Israelin Mossadin Stuxnet-operaatio Irania vastaan ... ~ https://news.yahoo.com/revealed-how-a-secret-dutch-mole-aided-the-us-israeli-stuxnet-cyber-attack-on-iran-160026018.html  -
...

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
De facto - yleistiedollisen informaation myötä [ ~ https://www.tivi.fi/uutiset/stuxnet-oli-kybersodan-ydinase-nyt-on-kaynnissa-hyokkays-jonka-rinnalla-jopa-stuxnet-kalpenee/61c39f67-0340-3344-a6e4-8400bd2e4f3e - ] - US CIA ja Israelin Mossad ovat jo yhteisesti toimien tehneet joku vuosi sitten cyber-iskun Iraniin.

Kyseessä ensialkuun oli Stuxnet (versio 0.8?) isku muistitikun ujutuksella Iranin ydintutkimuslaitoksen työntekijän verkkokoneeseen - sai aikaiseksi tutkimuskäytössä olleiden (ultra)sentrifugien tuhoutumisen. Noilla sentrifugeilla operoidaan uraanin väkevöittämistä - lähemmäksi asekäyttömahdollisuutta, mutta vasta kun väkevyysaste on lähempänä sataa kuin kahtakymmentä - on asekelpoisuus saavutettu.

Myöhemmin syntyi Irani kanssa universaali ydinsopimus, jolla kiellettiin muun muassa väkevöittäminen yli tietyn prosentin - nyt Iran on jo ilmoittanut että tuo alaraja on ylitetty, siis rikottu sopimusta, tosin ollaan noin reilussa 10 prosentissa (?)

US ei halua nyt perinteellistä sotaa, Persianlahdelle koska US-presidentti Donald Trump haluaa ensin Rauhansopimuksen Korean niemimaalle, joka on hyvinkin mahdollista, kun US-taistelujoukot poistuvat Trumpin vaalilupauksen mukaisesti!

Kun Korea saadaan "järjestykseen", voidaan tuottaa sotaoperaatio, kuten aikanaan Bushin perhe - isän ja pojan nimiin. Mainittakoon, että Irakin US-hyökkäys 2003 alkoi täysin ilman mitään YK-mandaattia, jota yritettiin saada liioitelluin tiedustelutietojulkistuksin, osin jopa valhein tai väärin tietäen todellisuutta.

Entä nyt? Millaista tietoa ja "tietoa" USA puskee eetteriin saavuttaakseen uskottavuutta ehkä kohta aloittamalleen invaasioille - kyberinä tai perinteellisesti sotahyökkäyksenä, jossa menetetään myös ihmishenkiä. Tiettävästi virallisesti huthien suorittama drone-isku Saudi-Arabiaan ei tuottanut henkilömenetyksiä (?)
.