maanantaina, huhtikuuta 19, 2021

Venäjän sättiminen lännestä jatkuu - vastakkainasettuminen kiihtyy entisestään!

 


Kuva: ~  http://historiajatkuu.blogspot.com/2016/07/aarimmaisyyksien-mies-ja-kylman-sodan.html  


..

Euroopassa idän ja lännen välinen vastakkain asettuminen kiihtyy entisestään

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/taalla-suomessa-idan-ja-lannen.html  - ]


Suomesta, täältä idän ja lännen vedenjakajalta katsottuna EU-Euroopan asenne ja sekaantuminen Euroopan suurinta valtiota kohtaan saa yhä "vaikuttavamman ajautuman linjauksia", jossa koetetaan lännestä 'opastaa, neuvoa ja ohjata kuin vääntää' Venäjää suuntaan, mikä olisi läntisen elämänkatsomuksen ja yhteiskuntamallin mukaista.

On aivan selvää, että missä tahansa maassa tulisi antaa tarvittavaa apua kansalaiselle, oli tämä vangittuna, rikollinen tai aivan normaali kunniallinen kansalainen. Sekin on täysin varmaa, ettei mikään valtio kykene aina antamaan riittävää apua kaikille - ei edes täällä meillä Suomessa.


Mitä taas Venäjällä tapahtuu on Venäjän oma sisäinen asia

Varsinkin tilanteissa, joissa kyseinen tapahtuma ei liity millään tavoin ulkoiseen tahoon | valtioon (tässä EU ja USA) nähden. Tapauksessa Aleksei Navalnyi ** edustaa yhtä venäläistä, jolle on maalattu asema lännestä katsottuna läntisten päämäärien mukaisesti. Länsi suorastaan sekaantuu Venäjän poliittiseen järjestelmään, tuleviin vaaleihinkin!

** ~  https://yle.fi/uutiset/3-11890374  -

"Ulkoministeri Haavisto: Navalnyi' n saatava hoitoa viipymättä, EU-maat yksimielisiä asiasta" -YLE


Mikäli jokin valtio ei kannata tai ohjaa maataan eu-eurooppalaisella tavalla (mitä se muuten tässä EU-tilkkutäkissä merkitseekään?), ei se merkitse, että kaikkien muiden valtioiden on eu-ohjausta ja vääntämistä noudatettava. 

Itse Navalnyi tapaus on inhimillinen näytelmä, jossa lopullisen ratkaisun antaa Venäjä ja sen oma kansa venäläisyytenä - oli sen reaktiot mikä tahansa lopputulokseltaan - sekin kansallisessa inhimillisyydessään.


Merkittävää huomiota merkitsee läntinen tapa sotkeutua vieraiden omiin sisäisiin asioihin

Sekaantumisen filosofia sai jo alkunsa löytöretkistä ja jatkuen rankkaan kolonialismiin asti, jossa paljolti nykyiset kehitysmaat saivat ryöstetyksi tulemisen aseman - lähinnä länsi-eurooppalaisten kolonialistien viedessä tuolloisten alusmaidensa kehityksen siemenet - oman alueellisen / kansallisen perinteen mukaisesti. Näin lännen isäntämaiden ohjauksen myötä syntyivät nykyiset kehitysmaat!

Nyt Venäjää, sitä toista ydinasesuurvaltaa painetaan | painostetaan koko lännen voimalla - US' n mukana ollen, kaukaa valtameren takaa - jälleen sekaantuen vieraiden asioihin, jopa niin, että vaatii Saksaa - EU-Euroopan talousveturia ikeeseen, jonka hampaat on rakennettu US' sta - niin Saksaa kuin Venäjää vastaan - case Nordstream II.


Nyt on kyse idän ja lännen kohoavasta taistelusta

Länsi haluaa pitää maailmallisesta vähemmistöisyydestään huolimatta kiinni omasta viime vuosisadalla hankitusta hegemonia-asemasta. Tämä asema on murskautumassa, ja lännelle itselleen pahimmalla tavalla, mikä "yhdistää itää" - Kiinan löytäessä yhä kiinteämmin Venäjän kumppanikseen (?)


Meille Suomelle ja kansalaisillemme tämä kehityssuunta on erityisen merkittävä

Olemmehan kansakuntamme vaateesta sotilaspoliittisesti liittoutumaton maa*, joka voisi nyt edukseen olla "hyvien palveluksien tarjoaja" konfliktoituneille | konfliktoituville osapuolille. Tämä 'neuvottelupöytien kattajan rooli' on nyt meille tässä vastakkain asettumisen maailmassa parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa

*https://keskustelu.suomi24.fi/t/16893655/emme-liity-natoon---uusi-puolustuspoliittinen-selonteko-kansakunnan-mieleiseksi


Emme voi liittoutua ketään vastaan

Voimme sen sijaan saada aseman luotettavana ja sekaantumattomana valtiona, joka kauskatseisesti osaa nähdä jännitteitä puolueettomalla tavalla - olemme ikään kuin sveitsittymisen linjalla

Meillä ei ole varaa joutua täältä idän ja lännen vedenjakajalta taistelukentäksi, jossa länsi ja itä käyvät sotaa, luoden meistä taistelualustan, omille valtapyyteilleen.


Venäjä kokee yllättäen olevansa vahvoilla - syy on selvä

Venäjä on maailman suurin valtio pinta-alaltaan ja resursseiltaan, joiden merkitys vain kasvaa nykyisessä ympäristönmuutoksessa kuin ravinnon ja muiden raaka-aineiden lähteenä - erityisesti markkinatalousmekanismeille.
 
Mikä tahansa tuotantokone, työllistäjä ja omalta ravintosaannoltaan niukentuva valtio | valtioryhmä tarvitsee näitä Venäjän monin osin vielä tuntemattomia raaka-aineslähteitä, joihon kuuluu myös makea ja käyttökelpoinen vesi, jota ilman mikään valtio ei tule toimeen. Ja kaiken tämän erityisesti Kiina tietää maailman suurimpana taloutena erinomaisesti. 

Venäjä Euroopan suurimpana maana tietää asemansa ja tulee puolustamaan jäljelle jäänyttä venäläisyyttä kaikin keinoin ja Kiina jo nyt seuraa vierestä - meille lopulta tuntemattomalla tavalla kehittyvää mahdollista idän jättiläisten yhteistyötä.


Länsi käy nyt kamppailua - sekin kaikin keinoin - oman maailmallisvaikuttavuuden ylläpitämiseksi. Länsi edustaa maailmastamme ihmispopulaationa noin Kiinan kokoista osuutta.

..

YLE: "Putin viis veisaa läntisen Euroopan reaktioista, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola"

~  https://yle.fi/uutiset/3-11890334  -


..

TIEDE  |  SUOMI24  | 

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi

Kopio:

mika.aaltola@fiia.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; eero.heinaluoma@europarl.europa.eu; sanna.marin@vnk.fi; pami.aalto@tuni.fi; markku.kangaspuro@helsinki.fi; veera.laine@fiia.fi; erkka.mikkonen@yle.fi; elina.lepomaki@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; kari.huhta@hs.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; ville.tavio@eduskunta.fi; ville.skinnari@formin.fi
.