tiistaina, huhtikuuta 06, 2021

Kansalaiskirjoitus - Koulu- ja katuväkivalta on nyt koko yhteiskunnan asia!

 2107


Kuva: ~ https://ylojarvenuutiset.fi/2021/03/05/kouluvakivalta-on-kirjattava-rikoslakiin-ja-koko-termi-on-muutettava-arkisessa-keskustelussa/


*

TIEDE -keskusteluhttps://www.tiede.fi/keskustelu/82445/kouluista-kuuluu-hatahuuto-kiusaaminen-lisaantyy?changed=1617695840  - [19|49] (19) 11399

"Kouluista kuuluu hätähuuto - kiusaaminen lisääntyy" -otsikolla

...

Yhteiskuntatalkoot – lähde nyt mukaan patoamaan nuorten väkivaltaa – niin kouluissa kuin kaduilla

 

Media pitää kiitettävästi yllä nykypäivän pahenevaa ongelmaa |1 - lasten ja nuorten koulukiusaamista |2, -väkivaltaa ja nyt myös katujen pelkoa |3 - jopa alaikäisten kantamina puukkoina.

 

Tämä väkivaltakierteen solmiutuminen on nyt koko yhteiskunnan asia!

Unohtamatta edes maamme ylintä johtoa, sillä juuri he tietävät mitä lapset merkitsevät yhteiskuntakehitykselle - huomiselle, jolloin me kulutusintoiset näyttö- ja vertailutalousihmiset siirrymme eläkkeelle odottamaan meille kertyneitä eläkkeitä, jotka tänään kuitenkin maksetaan aina vuotuisista kertymistä aktiiviväestöltä.

 

Yhteiskuntaa ei ole ilman lapsia ja nuoria

Olemme tänään hyvin tietoisia kahdesta asiasta - Koronasta, siitä puhutaan jo suhteettomasti - ainakin, jos vertaamme 1957-58 riehuneeseen Aasialaiseen, joka tappoi tiettävästi Suomessakin noin 1300 ihmistä - ei ollut tätä uutisvyöryä, oli tosin enemmän omavaraisuutta - enemmän kuin tänään globalisaation rakentamassa riippuvuuksien logistiikassa.

Toinen seikka, joka on hyvin esillä - on koulukiusaaminen, -väkivalta, yksinäisyys, erakoituminen |4 ja tunne, ettei ole mukana yhteisissä tapahtumissa - jääden ilman tunnustusta, hyväksyntää kuin tarpeelliseksi tuntemisen tuntua |5.

Globalisaatio |6 toi erinomaisen alustan ihmiskunnalle saada yli rajojen kulkeutuva nokkela virus, jonka evoluutio rakensi jatkamaan elämää, kuten meidät tai minkä tahansa muun eliön. Virukset ovat osa luontobiologiaa ja niillä on tehtävä, kuten meilläkin.

Globalisaatio loi verkot yli rajojen - elokuvat (usein puhutaan liiallisesta ruutuajasta) virtaavat |7, ääni kulkee ja näin meille ja lapsillemme on rakentunut yli rajojen kansainvälinen globalisoitunut alusta muun muassa peleinä ja elokuvina antamaan virikkeitä - niin hyvässä kuin pahassa.

Televisio ja pelimaailma puskee yhä enemmän myös väkivaltaa - normalisoiden sen keinovalikoimaan osoittaa pelkoa luoden vahvuutta, ylemmyyttä ja pätemistä.

 

Nuorten väkivalta on meidän kaikkien yhteinen asia!

[ ~  https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/kansalaistalkoot-asetetaan-stoppi.html - ]

Haastamme ja kannustamme TP Sauli Niinistön ja PM Sanna Marin' in mukaan talkoisiin patoamaan väkivaltaa.

 

..

|1 HS-linkki ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007901523.html  

HS-otsikko: ”Alaikäisen epäillään vahingoittaneen toista alaikäistä teräaseella kauppakeskuksessa Tikkurilassa

 

..

Ilkka Luoma

.

TIEDE  |  SUOMI24  |


..

HUOM! Kun vastaanottavat sähköpostipalvelimet hylkivät usein internet-linkkejä, on tämä yksityishenkilön Kansalaiskirjoitus saatavilla täältä ~ VU – alkaen 8.4.2021.

..

Kansalaisaloite numero 7485  ~ https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7485  - 54881 allekirjoitusta

 

'Koulukiusaaminen SEIS' - Facebook-kansalaisryhmä https://www.facebook.com/groups/47178336587/  - 

 

 

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; sanna.marin@vnk.fi; jussi.saramo@minedu.fi; anu.vehvilainen@eduskunta.fi; tarja.filatov@eduskunta.fi; elina.lepomaki@eduskunta.fi; laura.huhtasaari@europarl.europa.eu; anna-kaisa.pekonen@stm.fi; elina.pikkarainen@hs.fi

Kopio:

juho.eerola@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; petteri.orpo@eduskunta.fi; maria.ohisalo@intermin.fi; pekka.haavisto@formin.fi; satu.hassi@eduskunta.fi; katri.kulmuni@eduskunta.fi; annika.saarikko@eduskunta.fi
.