torstaina, huhtikuuta 08, 2021

Ukrainan tilannetta tulee katsoa myös historian perspektiivistä!

 *

HS: "Venäjä ei aio vetää joukkojaan pois, Ukrainan mukaan maiden rajalla on noin 20 000 venäläistä sotilasta"

Yle: ""Tulitauon pitävyys ja sotatoimien välttäminen tärkeää Venäjän ja Ukrainan kesken" – Kaikkonen puhui Yhdysvaltojen puolustusministerin kanssa"

...

MTV ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tama-on-ukrainan-hatahuuto-ja-erittain-kiusallista-natolle-suomalaisasiantuntija-ei-usko-naton-kiirehtivan-ukrainan-avuksi/8108128#gs.y9dxsz

..

Nykyistä Ukrainan osin jäätynyttä sisäisen alun käynnistämää väkivaltakierrettä ei voida irrottaa historiasta |1

 

Tämä päivä on osa Ukrainassa jo vuonna 2014 Kiovan Maidan-aukion verimellakointia |2, ja siihen vaikuttaneita ulkoisia voimia ei voida unohtaa, sillä niiden vaikute peilautuu edelleen itäisessä osassa Ukrainaa, jossa venäläismielisyys on huomattavan suurta.

 

Kreml on myös ilmaissut pitävänsä venäläismielisten puolia myös Venäjän rajojen ulkopuolella!

Ukrainassa oli vuonna 2014 laillinen presidentti, joka syrjäytettiin laittomalla mellakoinnilla, johon ulkoiset valtiot sakeana sekaantuivat.

Vaikka aiempi Ukrainan presidentti Viktor Janukovyts |3 oli maan tavan mukaan korruptoitunut, oli hän laillisesti valittu presidentti, joka käytännössä ajettiin maanpakoon - vielä tänäänkin itäisen Ukrainan venäläismielisiä on maanpaossa Venäjän puolella - vähintäänkin kymmenin tuhansin.

Krimin |4 osalta de facto Venäjä puuttui väkivaltaiseen asiakehitykseen ja osaltansa esti Maidan-aukion ja Odessan murhapolton kaltaiset väkivaltaisuudet – vastuun ottaen - määrätietoisella otteella.

Verrannoksi Krimin osalta, löydämme Serbian tilanteen, jossa USA sekaantui Kosovon sotaan |5 avoimen hyökkäyksellisesti, kauas omilta rajoiltaan - ilman mitään kansainvälisen yhteisön antamaa mandaattia - tunnetuin seurauksin, yli 500 serbialaissiviilin kuolema USAF-pommituksissa.

 

Venäjän historia alkaa osaltansa Kiovasta |6

Ukrainassa puhutaan kyrillisin kirjaimin "venäjää" - ukrainaa. Historia on ukrainalaisten osalta vahvasti myös venäläisyyttä ja varsinkin slaavilaisuutta. Verrannostamme emme löydä mitään etnisyyttä kuin historiaa ja kielellisyyttä Yhdysvaltain ja Serbian väliltä!

 

Naton apuun huuto pahentaa tilanteen äärimmilleen

Venäjä ei tule hyväksymään sellaista uhkaa, joka konkretisoitui hyvin mieleenpainuvasti jo kauan sitten vuonna 1941|7, kun Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi "yllättäen" Neuvostoliiton kimppuun, meidänkin pienen viiveen jälkeen mukana ollen. Tuolloin Ukraina oli osa Neuvostoliittoa.

 

Nyt us-presidentti Biden ei saata ymmärtää rajaa, jonka hän puheillaan on ylittänyt

Lupauksessa |8 olla mukana Ukrainassa "kaikin keinoin" Joe Biden' in olisi tässä kohdin ymmärrettävä historiaa, eurooppalaisuutta kuin slaavilaista yhtenäisyyttä - erilaisuudessaan. USA' n vahva sekaantuminen lisää vakavan konfliktin suoranaista räjähtämistä Euroopassa, joka jatkuu kauas Venäjän Uralille |9.

Krim on suurelta osin venäläismielinen, ja tilannetta heidän osalta voidaan tarkastella rehellisesti jo tänään - suuren osan ollessa tyytyväisiä olotilaansa.

 

Vallitsevien tosiasioiden pohjalta Suomelle tarjotaan nyt erityisesti mahdollisuutta olla tarjoamassa "hyviä palveluksia"!

[~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/03/presidentillisesti-hyvin-palveluksin.html -]

Olemmehan täällä idän ja lännen vedenjakajalla sotilaspoliittisesti liittoutumaton valtio, jolla on presidentti Sauli Niinistön myötä edelleen erinomaiset suhteet niin Venäjään, USA' han kuin Kiinaankin, jolla on jo Ukrainassa valvottavia etuja - runsaiden peltomaa-aluevuokrasopimuksien myötä.

 

Aivan aluksi meidän on syytä olla sekaantumatta suoraan ukrainalaisvenäläiseen sisäpiiriongelmaan

Meidän ei myöskään pidä antaa mitään kannanottoja puolin eikä toisin - vaan nyt tulee pidättäytyä ottamasta kantaa suuntaan eikä toiseen - vaan nyt tarjota näitä kuuluisia presidentillisiä "hyviä palveluksia"

 

..

UPI-FIIA 

"Lännen on osoitettava johtajuutta, jotta Ukrainassa saadaan aikaan pysyviä muutoksia" -Ulkopoliittisen Instituutin julkaisutieodote 8.4.2021 

..

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/05/kalitsian-haamut-ukrainan-yosta.html

2

3

4

5

6

7

8

9

..

 

Ilkka Luoma


..

EKSTRATIEDE |  EKSTRA SUOMI24

..

HUOM! Kun suurin osa vastaanottavista sähköpostipalvelimista hyljeksii useita internet-linkkejä, niin tämä yksityishenkilön Kansalaiskirjoitus on saatavilla kaikkine linkkeineen täältä ~ x – sisältäen myös medialinkit Kansalaiskirjoituksen aiheeseen – niin Yle’ n kuin HS’ n osalta - otsikoineen. Linkit näkyvät viimeistään 11.4.2021.

 

 

Lähetetty Windows 10:n Sähköpostista


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Vastaanottaja:

Tasavallan.Presidentti@tpk.fi; antti.kaikkonen@defmin.fi; pekka.haavisto@formin.fi; erkki.tuomioja@eduskunta.fi; mika.niikko@eduskunta.fi; ilkka.kanerva@eduskunta.fi; arkady.moshes@fiia.fi; ari.hakahuhta@yle.fi; laura.halminen@hs.fi

Kopio:

petteri.orpo@eduskunta.fi; jussi.halla-aho@eduskunta.fi; matti.vanhanen@vm.fi; markus.mustajarvi@eduskunta.fi; mika.aaltola@fiia.fi; teija.tiilikainen@hybridcoe.fi; sanna.marin@vnk.fi; ben.zyskowicz@eduskunta.fi; Paavo Väyrynen; annika.saarikko@minedu.fi; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi
.