perjantaina, huhtikuuta 23, 2021

Miksi sotkeudumme Venäjän sisäisiin asioihin - case Navalnyi


Kuva: ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6a3f3c87-57b0-4d9a-ad1b-cf56997aa886  - 


*

..

Venäläinen tunnettu oppositiopoliitikko aloitti syömälakon, koska ei saanut valita häntä hoitavia lääkäreitä

Niin. Entä jos kaikki Venäjän vangit vaativat samaa ja aloittavat syömälakon? Olisiko Suomessakin demokratiaa ja tasa-arvoa, jos kaikki vangit saisivat valita omat lääkärit hoitamaan vaivoja ja "vaivoja"? Niin - se ei onnistuisi, mutta Venäjällä, olisiko pitänyt onnistua?

Aleksei Navalnyi joutui Venäjän lakien mukaisesti oikeuden eteen, koska ei ilmoittautunut säädetyssä ajassa viranomaisille. Aikaa olisi ollut joulukuun loppuun 2020. Navalnyi oli Saksassa tiedottomana syksyn ja ilmoittautumiseen olisi tajuttomuudesta palaamisen jälkeen ollut kaksi kuukautta - miksi Navalnyi ei tehnyt ilmoitusta, kun sen olisi kiistatta voinut tehdä.

Suomessa on säädetty rangaistus lakiemme mukaan jos ehdonalaisvanki jättää ilmoittautumatta määräajassa - lopulta hänestä tehdään etsintäkuulutus. Entä Venäjällä, jossa lait ovat Venäjän omia ja heidän itsensä laatimia, joihin meillä ei ole sananvaltaa, kuten ei Venäjällä meidänkään.

Miksi Venäjä nyt kohtelee kansalaisvankiaan erikoismenetelmin, onko Navalnyi' llä joitain poikkeusoikeuksia muihin nähden - onko se demokratiaa ja tasa-aroa? Jos meillä poliitikko vaatii vankilasta saada itse valitsemansa lääkärit, totellaanko hänen vaatimustaan. Entä jos poliitikko oikeustuomion satuaan aloittaa syömälakon, niin missä vaiheessa alkaa pakkosyöttö, vai alkaako - onhan meillä yksilönoikeudet vankilassakin.

Miksi läntiset maat sekaantuvat yhä voimallisemmin Venäjän ja sen kansalaisten omiin sisäisiin asioihin. Pitääkö meiltäkin vähemmistössä - pienessä vähemmistössä olevan oppositiopoliitikon paeta länteen, ja hakea vaikkapa Yhdysvalloista tukea ja painostusta maamme viranomaisvaltaa vastaan, jotta saisi paremmin äänensä kuuluviin? [1] [T]


Eikö tämä US' n sotkeutuminen maamme sisäiseen politiikkaan herättäisi ihmetystä, eikö se olisi vain meidän suomalaisten asia, millaisen kannatuksen tämä eduskunnan ulkopuolinen poliitikko lopulta saa?

Miten me suhtautuisimme, jos US-presidentti Joe Biden soittaisi meidän presidentti Sauli Niinistölle ja vaatisi poliitikon vapauttamista, vaikka hän istuu oikeuden päätöksen mukaan rangaistusta lakiemme mukaisesti - vaikka siitä, että olisi rikkonut ilmoittautumisvelvollisuuden, josta saanut lisätuomion.


Miksi lännestä sekaannutaan näin voimalla Venäjän sisäisiin asioihin?

Onko se rangaistus vastineeksi niille väitteille, joissa syytetään Venäjää sen sotkeutumisesta US-presidentinvaaleihin? Missä nuo Venäjän vaaleihin sekaantumisväitteet on vankasti todistettu, kun väittäjänä on esimerkiksi amerikkalainen vakoilulaitos CIA.

Tiedämmekö edes riittävästi kaikkea sitä Navalnyi' stä, jotta pystyisimme arvioimaan kaikkinaisesti hänet teot ja tekemättä jättämisen - no, niin tai näin - Navalnyi' n osalta ulkomaat lännestä sekaantuvat ilmiselvästi jo nyt etukäteen Venäjän tuleviin vaaleihin - tukemalla yhtä ehdokasta erityisen paljon.

Entä jos länsi tai jokin muu valtio | valtioryhmä alkaa tukemaan vahvasti meidän yksin jäänyttä edustajaa, jolla on kansalaistemme jonkinasteista kannatusta, kokien erityisesti, että hän ajaa juuri oikeita lännenmielisiä aatteita, esimerkiksi maahanmuutosta, jonka osalta kovin monilla amerikkalaisilla on selkeä 'trumppistinen' kanta, joka jääkööt tässä sanomatta.

Olisiko kaikkinensa viisasta olla sotkeutumatta Venäjän omiin sisäisiin ja sisäpoliittisiin asioihin - jos näin, se antaa Venäjälle samat oikeudet meidän suhteen ...

..

.
|* " ... Vaikka kuinka tuntuisi inhimilliseltä osanotolta tuo Aleksei Navalnyin tapahtumasarja, jonka täyttä totuutta emme edes tiedä - on vain tutkinnallista läntistä tietoa, luuloa ja erityisesti väitteitä - niin siihen ei ole sekaantuminen. Kohtelias vaiteliaisuus on tosiasioiden tunnustamisen luomaa viisautta elää hyvin haastavassa geopolitiikassa - pelkäämättä mitään. ... " -ote IJL


...

Ei kommentteja: