perjantaina, tammikuuta 13, 2023

Eliittijoukot rintamilla: kurinalaista voimaa!

 |2438|384893|z



Saksan kolmannen valtakunnan Waffen-SS joukkoja paraatissa.


***

Waffen-SS

Anonyymi-ap

Mutta tiukka kuri tuo myös muutakin - rajattoman väkivallan, kun käskyt koetetaan viedä kaikissa olosuhteissa läpi, jopa oma henki uhraamalla!

Hyvä vain paha? Loputon SS-keskustelu maailman ensimmäisestä monikansallisesta joukkovoimasta, jossa ei väkivaltaa kainosteltu. Nyt sitä glorifioidaan ja Suomestakin Jussi Halla-ahon venäläisten sotilaiden tappamisen karnevalisointina ihaillaan ja hyljeksitään.

Muun muassa ukrainalaiset olivat osa Waffen-SS monikansallista taisteluvoimaa Neuvostoliiton Puna-armeijaa vastaan ja nyt tätä Galitsia' n ** https://en.wikipedia.org/wiki/14th_Waffen_Grenadier_Division_of_the_SS_(1st_Galician) | suomeksi * https://fi.wikipedia.org/wiki/Galitsian_SS-divisioona * ** perinnettä kantaa Ukrainassa kainostelematta Azov-pataljoonat.


--
[00U00] - Saksalaiset olivat oivaltaneet lehtitiedon mukaan, että heidän suositun televisiosarjasta hyvin tuttu tähti Horst 'Derrick' Tappert olikin palvellut SS:ssä, tarkemmin ilmaistuna Waffen- SS:ssä 2] – II Maailmansodan itärintamalla, joka oli sotana maailman historian verisin, raain, tappavin sekä siviileille armottomin – siellä ei säästelty keinoja, puolin eikä toisin, se oli tuhoamistaistelu, jossa paha kostettiin pahalla.



Suomalainen kosketus eliittijoukkoihin

Suomalaiset aihetta lukeneet muistavat panttipataljoonan
3], joka oli nimityksenä virheellinen – meidän nuoret miehet menivät vapaaehtoisina Waffen-SS:ään – itärintamalle, kokivat liki Stalingradin ja Kaukasuksen. Suomalaiset SS-miehet saivat arvostetun aseman taistelijoina (myös saksalaisten SS-miesten keskuudessa), jotka täyttivät määräykset ja toteuttivat hyvin annetut tehtävät, loppuun saakka.



SS on tabu –

SS oli alun alkaen Adolf Hitlerin henkilökohtainen vartiokaarti, jonne pääsyyn oli erittäin tiukat vaatimukset. Vain pohjoinen ”arjalainen” rotu, riittävän pitkinä, kelpasivat – rikosrekisteriä ei saanut olla ja muutoinkin piti olla täysin nuhteeton elämäntapa, eikä ”väärää verta suvussa” suvaittu. Tuolloin ihanteita maalattiin rotuopeista, joiden tutkintaa Suomessakin harjoitettiin – muun muassa lasten lääkärinä kuuluisaksi tulleen Arvo Ylpön
4] toimesta.

Hitlerin valiokaarti laajeni nopeasti, laskelmoivan, hiljaa puhuvan ja hyvämuistisen Heinrich Himmlerin 5] toimesta eliittiarmeijaksi 6], jossa palveli yli 10 maan kansalaisia (eräänlainen ylieurooppalainen sotavoima) – muslimeja myöten! Erityisen kunnostautuneita vierasmaalaisia olivat eestiläiset, tanskalaiset ja itävaltalaiset – tosin Anschslush 7] oli Itävallan liittänyt Saksaan jo 1930 -luvun loppupuolella.



SS oli laaja organisaatio,

kuin valtio valtiossa, sillä oli oma liiketoiminta, varainhankinta, teollisuustuotanto, sairaalajärjestelmät ja omaa asetuotantoa – näin se täytti kaikki ne elementit, joilla muodostetaan eliittijoukot, joita kaikki viholliset pelkäsivät ja jopa kunnioittivat. Tässä kirjoituksessa emme puutu kuin Waffen-SS:n ominaisuuksiin ja tekoihin – tuo toinen puoli SS:stä on saanut riittävästi synkkää mainetta ja palstametrejä toimistaan keskitysleireissä ja niin edelleen.



Kansallistunteen kohottajat

Kolmannen valtakunnan kansalaiset olivat ylpeitä Waffen-SS -joukoista; he tiesivät systemaattisen propagandan myötä näiden joukkojen olleen niin kutsuttuja tulipalojoukkoja, jotka hälytettiin paikalle, kun Wehrmacht
8] ei enää pystynyt saavuttamaan asetettuja tavoitteita, syystä tai toisesta.



Waffen-SS taisteli raskain omin tappioin – 


 .. heillä oli vala, joka oli annettu suoraan Adolf Hitlerille – se ei sallinut joukkoantautumista. Tunnetuimmat SS-divisioonat olivat Das Reich 9] ja SS Leibstandarte Adolf Hitler 10] sekä suomalaiset vapaaehtoisetkin sisällään pitänyt SS Wiking 11].



Miksi tällainen luomus piti tehdä?

Syy on hyvin selvä; tänäänkin esimerkiksi USA:lla on vastineensa – Delta Force, Black water, englantilaisilla on omansa ja meilläkin on taistelusukeltajat tai vaikkapa laskuvarjojääkärit. Kautta aikain on rakastettu jostain erikoisesta, sellaisesta, joka tekee enemmän kuin muut, uhrautuen ja itseään säästämättä.

Waffen SS oli ikään kuin ylimmän johdon luottoarmeija (joka tosin rintamilla oli alistettu Wehrmacht' in alaisuuteen omina yksiköinään), jossa lopulta palveli yli miljoona miestä (Wehrmacht noin 15 miljoonaa) – kaatuneiden määrä suhteutettuna vakioarmeija Wehrmacht' iin oli kaksin-kolminkertainen. Toisaalta viholliset tunsivat erityisen hyvin Waffen- SS:n toimintatavat, jolloin viholliselle aiheutetut tappiot olivat tuntuvia.



Sodissa ei tunneta sääliä ja usein kaikki keinot ovat sallittuja –
[ … tässä emme voi unohtaa amerikkalaisten massiivisia mattopommituksia Pohjois-Vietnamissa 1965-1971 ja Laosissa, jonne pudotettiin enemmän pommeja kuin koko II Maailmansodassa Eurooppaan yhteensä – lähinnä siviilien sekaan! … ]

Hävinnyt joutuu aina kantamaan vastuun rikoksista ihmiskuntaa kohtaan. USA ei joutunut kantamaan mitään vastuuta ~400.000 japanilaissiviilin murhasta Hiroshiman ja Nagasakin atomipommiverilöylyissä- mutta USA oli voittajavaltio ja perusteli atomiaseiden käyttöä omien sotilaiden säästönä.



Waffen SS kantoi raskaan taakan maineestaan!

*



SUOMI24  |  


-

1 kommentti:

Heikki kirjoitti...

Sodassa olleet Suomessa kertoivat, että venäläisiä rintamalla pidettiin vain vihollisina.