tiistaina, tammikuuta 24, 2023

Otamme valtiovelkaa myös Ukrainan slaavisodan vuoksi!

 |2451|386265|ex


Suomen valtio velkakehitys


***
TP Niinistö perääntymässä Ukrainan slaavisotaan syydetyistä velkarahoista?

[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009342327.html -, otsikoltaan näin:
"Turun Sanomat: Presidentti Niinistön mielestä Suomessa pidetään yllä elintasoa, joka ei ole ansaittu",
-HS-toimittajana Teemu Luukka]

Nykyinen Suomen valtiojohto on erikoistunut velan ottoon ja niin PM Sanna Marin kuin TP Sauli Niinistö ovat omilta osiltaan kannustaneet epäsuorasti velan ottoon, jotta esimerkiksi Ukrainaan on saatu vietyä lisää tappavia aseita - PM huudahduksen "Venäjän on hävittävä ja Ukrainan voitettava" -myötä.

Ukrainassa siviilit ovat eniten kärsinyt osapuoli |1 ja nämä tappavien länsiaseiden toimitukset lännestä - Yhdysvalloista, EU' sta ja Suomestakin sitä vain lisäävät pitkittämällä sotaa, jonka häviäjäksi mediapooli rujosti rummuttaa koko ajan Venäjää.

Kansakuntamme ymmärtää hyvin Korona-kriisin vuoksi otetut miljardivelat, mutta se saattaa olla vaikeaa lopulta ymmärtää, että otamme myös velkaa Ukrainan taisteluasetoimituksiin, ukrainalaisten maahantulon pönkittämiseen ja heidän vaikeiden olojen auttamiseen, koska ---

.. meillä täällä Suomessa on omienkin kesken suuria ongelmia, jotka tarvitsisivat runsaasti valtion ohjaavia varoja, niin varhaiskasvatukseen, peruskoulu-uudistukseen |2, II-asteen koulutussuunnitelmien loppuun viemiseen kuin laajaan sote-alueeseen, mikä huutaa jo nyt paljon uutta (velka)rahaa!

Meillä on lisäksi vaikeita lähes katastrofiin vieviä tilanteita lasten- ja nuorten syrjäytymisenä |3, vanhuksien yksinäisyytenä, kotihoidon vaikeuksina -

.. unohtamatta lasten ja nuorten koulukiusaamista ja -väkivaltaa |4

- nämäkin tarvitsevat valtiojohdon huomiota ja juuri PM Marinilta ja TP Niinistöltä, joiden aika sekä tarmo näyttäisivät suurelta osin menevän Ukrainan itä-slaavisodan ihmettelemiseen, ja sodan pitkittämisen kiihdyttämiseen - näinkö hoidetaan suomalaisten omia asioita? -Kysyy kansakuntamme.
.

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/03/kaikissa-sodissa-karsivat-eniten-aina.html - 

|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/01/oppimistulokset-ovat-romahtaneet-miksi.html - 

|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/03/yhteisollisyyden-huippuhetki-annetaan.html - 

|4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/11/kouluvakivallasta-katujengeihin.html -


Emmekä voi unohtaa sitä vastuunsa kantavaa väestönosaa, joka tekee työtä, mutta aivan liian pienellä palkalla |5, ..

- tällä kohdin voittoja hamuava ja kasvuhokemaa |6 huutava liike-elämä ja yritystoiminta tiukasti hyödyntävät sellaisia ihmisiä, joille ei jää muuta kuin hakeutuminen (mihin tahansa) työelämään, ja millä palkalla tahansa, kun haluavat olla osa toimivaa ja aktiivista yhteiskuntajärjestelmää, jotta toivottavasti meitä kaikkia edesauttava verovaroinkin ylläpidettävä sosiaalinen tukiverkosto voisi toimia.
.
|5 ~ https://yle.fi/a/74-20013784 -, otsikoituna näin:
"“Meille tulee työssäkäyviä köyhiä” – Heikki Hiilamo penää korotusta palkkoihin"
-toimittajana Ella Haura.

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/04/muutummeko-kasvuhokemasta-vahentamisen.html - Presidentti Niinistö sanoo jo nyt ettemme kestä nykyistä sosiaalitoimen hyvinvointijärjestelmän kustannusrakennetta, vihjeenäkö sille, että osa kansaamme ei halua töihin, kun "luukulta saa ja peltihevosella pääsee" -tätäkö Niinistö tarkoitti, -voisimme tämän kysymyksen suunnata Saulille.

Onko niin Sauli ja Sanna sitä mieltä, että velkaa voidaan ottaa yhä raskaammin valtion talouteen vaikuttavaan Ukrainan sodan pitkittämiseen, jopa velkaa ottaen - entä jos tuo velka tai myöhemmin otettava valtion velka suunnattaisiin enemmänkin meidän omiin sisäisiin asioihin, ongelmiin ja jopa katastrofin siementen juurimiseen!

Jokin ristiriita tässä nyt mättää ohdakkeita kansakuntamme päälle -

.. rahaa tuntuisi riittävän Ukrainan ulkoa sotkeutuvan slaavisodan pönkittämiseen, ja näin myös läntisen maailmanvallan tukemiseen, kun yhä kiihkeämmiksi näyttää sodan ennakoimiskulujen nousevan -

- myös Suomessa; lisää aseita, raskaita aseita Ukrainaan ja myös omillemme - enemmän tappovoimaa, sillä media on jo saanut osan poliitikoistamme joukko- ja sotapsykoosin |7 valtaan Venäjän uhkaamismanipulaation vaikutteesta! |8.
.
|7 " .. Onko kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo jo joukko- ja sotapsykoosissa? Suomea ei uhkaa mikään - vain venäläisvaraumia meidän omista toimista itärajamme taakse. Orpo' sta huokuu kokoomusperinteenä meille vaarallinen 1941-uho! (?) Olisiko aika keskittyä paljon oleellisempiin asiatekijöihin - kuten lapsiin ja nuoriin? .. " ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009328895.html -


|7 ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008770711.html -
|8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/ii-maailmankuvien-surkeus.html -

.

Miten tuo Venäjä on muuten meitä suomalaisia uhannut - kertokaahan nyt aivan aikuisten oikeasti! Olemmeko ymmärtäneet mitä merkitsevät uhkaaminen ja varautuminen? |9
.
|9 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17708410/uhka-ja-varauma-ovat-kaksi-aivan-eri-asiaa -
.

Nyt on aika muuttaa linja ja siihen sopivasti on tulossa avun antajaksi kevään 2023 eduskuntavaalit,

.. joiden kautta saamme sanottua myös vihdoin Nato-kantamme, kun valtiojohto ei sitä Nato-kansanäänestyksenä meille suomalaisille suonut; kieltäen sen järjestämisen |10.
.
|10 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/miksi-suomalaisilta-estettiin-nato.html -102441
|  178  SUOMI24  490  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

2Entä Ruotsissa ruotsalaiset; ovatkohan heräämässä Turkin Natoon pääsyn estotekijöiden avautuessa järkevinä syinä itse ruotsalaisille, jotka ovat nauttineet täyttä rauhaa jo yli 200 vuoden ajan - me taas olemme sitä herkkua saaneet toistaiseksi nautiskella "vain" vuodesta 1946 alkaen --

Olemmeko lahden molemmin puolin nyt valmiit uhraamaan tuon rauhan nautinnon?


--
Velka veli otettaessa, velipuoli maksettaessa!
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/10/valtiollinen-velkaleikkaus-ja.html - ]

Osa poliitikoista haaveilee tilanteesta, jossa osaa katteetonta EKP-painorahan muodostamaa velkaa ei tarvitsekaan maksaa takaisin, onhan tuo velkamassi luotu tyhjästä nyhjäisemällä ja TP Saulikin on sen oivaltanut kertoen, että se tuotti osaltansa katteetonta ostovoiman nousua - kysyntää ja näin nostanut inflaatiota, joka nyt jäytää muun muassa velan korkojen nousuna.

Valtiomme maksaa jo tänä herran vuonna 2023 noin reilu kaksi miljardia pelkkiä korkoja, onko se paljon -

.. ei sinällään ole, sillä korko on tässä vaiheessa vain muutama prosentti, kun se voisi olla huutavimmillaan jopa lähellä kymmentä!Mutta se velan käyttö ja mihin?

Ei enää rahaa muiden vieraiden sisäisten asioiden ja ongelmien osalle, vaan ensin nyt omat kansalaistemme ongelmat, vaikeudet ja kriisien siemenet. Nuo raastavat vaikutteet kuntoon ja sitten jos jää ansaittua rahaa niin voimme auttaa muita solidaarisuuden ja inhimillisyyden malleina muita kohtaan, mutta ensin tuo empatia, huolehtivaisuus ja sosiaalisten rakenteiden korjaustoimet omillemme -

.. on aika näyttää miten valtiojohto osaa nähdä tekoina meidät Suomen kansana ja erityisesti presidentin ja pääministerin tärkeimpänä tehtävänä kansakuntamme esikuvina olo!Selitteeksi ei riitä sinällään totuus sotilaallisen turvallisuuden ensisijaisuudesta

Meitä ei uhkaa perityn valtioviisaan aitoperinteellisen muiden ulkoisten sisäisiin asioihin sekaantumattomuuspolitiikkamme myötä mikään ulkoinen turvattomuustekijä - Suomea ja meitä suomalaisia kohtaan, .. vielä nyt.

-- ja jos uhkaakin, voisiko se olla lopulta Nato, joka nostaisi suuresti vastuitamme muiden mailla sotimiseen ja valtiorahan käyttöön - ehkä velkanakin ..
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/12/millainen-uhka-suomelle-on-todellista.html -

--
e


__

ILU-MEDIA

IJL-Productions


Ei kommentteja: